آیت الله محامی امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین در همایش زائرین حج تمتع استان بیان کرد: در زندگی انسان، فرصت انجام یک کار نیک و گرفتن یک تصمیم مهم پیش میآید و اگر انسان از آن فرصت بهدرستی استفاده نکند، دچار حسرت خواهد شد.
وی تصریح کرد: شما یک فرصت طلایی و ویژه دیگر در پیش دارید، ضیافتی در خانه خدا که حرم امن الهی است و مهمان خانه خداوند متعال شدهاید و این یک فرصت ویژه است که باید غنیمت شمرده شود، چون این فرصتها همچون ابر بهاری گذرا هستند.
وی با طرح این پرسش که چگونه باید این فرصت سفر به خانه خدا را قدر بدانیم؟ گفت: حج یک زیارت، عبادتی جامع، نمادین و پُرمحتواست که در آن انواع و اقسام اعمال مانند نماز، طواف و رمی جمرات وجود دارد و هر یک از این اعمال گذشته از آنکه یک عبادت جامع هستند، یک حرکت نمادین برای محتوایی عظیماند که باید به آنها توجه داشت و یکی از راههای غنیمت شمردن این فرصت، دانستن همین احکام است که در معارف دینی به آنها اشاره شده است که شخص با پوشیدن لباس احرام، که لباس بندگی خداوند است، گذشتهی سوء خود را ترک میکند و به سوی خداوند متعال میرود و سپس به دعوت خداوند لبیک میگوید.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در ادامه گفت: در زمان طواف خانه خدا، انسان به این موضوع میاندیشد که خدایا، فقط تو را میپرستم و به دور تو میگردم و میگوییم: «لبَّیک اللّهمّ لبَّیک، لبَّیک لا شریک لک لبَّیک». خدایا، دور خانه تو میچرخم و دور تو میگردم، درست است که وظیفه کار کردن و اداره زندگی را داریم، اما این وظایف را در مسیر خدا و برحسب فرمان خدا انجام میدهیم، نه اینکه زن و بچه و مال دنیا را بر خدا ترجیح بدهیم.
وی افزود: قدر دانستن قرآن تنها به خواندن، تلاوت یا حفظ آن نیست این کتاب، کتاب حیات و هدایت و نسخه شفابخش فرد و جامعه اسلامی است و این کتاب برای عمل کردن نازل شده است و حج، فرصتی برای تأمل و فکر کردن درباره قرآن، و آشتی دوباره با آن است و فردای قیامت، این قرآن شفاعتگر ماست و شفاعتش پذیرفته میشود، به شرط آنکه قدر بدانیم و به آیاتش عمل کنیم.
وی گفت: در حج باید با قرآن عهد ببندیم که پس از بازگشت از سرزمین وحی، از قرآن جدا نشویم و همواره در محضر آن بمانیم مبادا پس از بازگشت ندانیم که وحی و قرآن چیست باید این فرصت را غنیمت شمرد.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان یادآور شد: در این سفر، نمونهای مردمی از کشورهای مختلف جهان در کنار هم حضور دارند که همگی بر محور کعبه میچرخند و این حرکت یک رزمایش برای اقتدار اسلام است و ما باید این موضوع را بهخوبی درک و از آن بهدرستی استفاده کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اصل و اساس عبادات، یافتن حال معنوی و ارتباط قلبی با خداوند است و باید دلهایمان به خداوند وصل شود، زیرا این همان حقیقت عبادتهاست و اگر توانستیم حال این اعمال را پیدا کنیم و نورانیت و طهارت آن را حفظ کنیم، خوشا به حالمان برای همین است که میگویند زمانی که حج شخصی به پایان میرسد، فرشتگان به شانهاش میزنند و میگویند گذشتهات بخشیده شد، مراقب آیندهات باش، خداوند غفور، توّاب و رحیم است و اکنون که سر بر آستان او نهادهای تو را بخشیده است و مراقب باش به اعمال گذشته بازنگردی مبادا فقط نام «حاجی» را یدک بکشی، ما باید همواره سعی کنیم حال معنوی را بهدست آوریم و آن را حفظ کنیم.
انتهای پیام
نظرات