به گزارش ایسنا، با ادامه محاصره نوار غزه و بسته شدن گذرگاهها، مشکلات انسانی تشدیده شده است و برنامه جهانی غذا اعلام کرد دو میلیون تن در نوار غزه که اکثر آنها آواره بوده و هیچ درآمدی ندارند، کاملا به کمکهای انسانی متکی هستند.
به نقل از شبکه خبری الجزیره، این سازمان اعلام کرد غزه فورا و به شدت به مواد غذایی نیاز دارد، زیرا ذخیره مواد غذایی ضروری کاهش یافته است و گذرگاههای این باریکه همچنان بسته هستند. برنامه جهانی غذا هشدار داد صدها هزار فلسطینی در غزه به دلیل کمبود ذخیره غذایی در معرض خطر مرگ قرار دارند.
در همین زمینه، دفتر هماهنگی سازمان ملل در امور انسانی (اوچا) نسبت به وخامت وضعیت انسانی در نوار غزه هشدار داد، زیرا شمار کودکانی که به دلیل سوءتغذیه، خدمات درمانی دریافت میکنند، افزایش یافته است.
این نهاد در بیانیهای اعلام کرد شمار کودکانی که به دلیل سوءتغذیه، تحت درمان قرار میگیرند، در مقایسه با ۲۰۰۰ کودک در ماه میلادی گذشته، به ۳ هرار و ۶۰۰ کودک افزایش یافته است.
در سایه تداوم بسته شدن گذرگاههای انسانی و توقف انتقال مواد غذایی و کمکهای انسانی، مادران و کودکان غزه به دلیل کمبود شدید امدادرسانیهای ضروری، روزانه با مشکلات روبهرو هستند. خانوادههای آواره در اردوگاههای موقت در خانیونس نیز، درگیر کمبود شدید مواد غذایی و آب پاکیزه هستند که همین امر منجر به شیوع بیماریها بین کودکان شده است.
سخنگوی نهاد اوچا در نوار غزه اعلام کرد تلاشها برای کاهش بحران سوءتغذیه بدون بررسی دلایل ریشهای بحران، کافی نیست. لازم است که گذرگاهها بازگشایی و شرایط زندگی برای تأمین مواد غذایی مناسب برای ساکنان بهبود یابد.
وی افزود ادامه بسته شدن گذرگاهها برای هفتمین هفته متوالی، میزان سوءتغذیه را مخصوصا بین کودکان افزایش داده و موجب فروپاشی خدمات ضروری زندگی میشود. وضعیت به شدت اضطراری است. برای اجتناب از وقوع یک فاجعه انسانی بزرگتر باید فورا اقدام کرد.
پیشتر، آژانس آنروا اعلام کرده بود مراکز بهداشتی غزه همچنان با اتمام امدادرسانیهای پزشکی، آسیب میبینند و برای انجام عمل جراحی نیاز به واحدهای خون وجود دارد.
این آژانس در بیانیهای اعلام کرد کمکها و امدادرسانی انسانی از دوم مارس به نوار غزه وارد نشده است.
آنروا اعلام کرد ارزیابیهای سازمان ملل نشان میدهد نزدیک به ۴۲۰ هزار فلسطینی مجددا از زمان فروپاشی آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی از سوی این رژیم آواره شدهاند. همچنین حدود ۶۹ درصد از ساکنان غزه تحت دستورهای آوارگی مداوم هستند.
این آژانس سازمان ملل اعلام کرد که از سرگیری بمباران و دشواری دسترسی به تدارکات بشردوستانه، بر توانایی آن در تامین نیازهای ساکنان غزه تأثیر میگذارد.
انتهای پیام
نظرات