• شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404013016675
  • خبرنگار : 71592

اطلاعات درز یافته شاباک: نتانیاهو اسرائیل و ارتش را سردرگم می‌کند/ حماس تجدید قوا کرده است

اطلاعات درز یافته شاباک: نتانیاهو اسرائیل و ارتش را سردرگم می‌کند/ حماس تجدید قوا کرده است

با توجه به خبر درز اسناد محرمانه توسط یک نیروی شاباک (سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی)، به نظر می‌رسد، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با چراغ سبز نشان دادن به انجام چنین اقداماتی به دنبال ایجاد آشفتگی و سردرگمی در جامعه صهیونیستی و ارتش با هدف ادامه جنگ در نوار غزه و دستیابی به اهداف ادعایی خود اعم از آزادی زندانیان صهیونیستی و نابودی جنبش حماس است، حال آنکه سرویس اطلاعات این رژیم بر این باور است که حماس که در روزهای پس از اجرای مرحله اول آتش‌بس، تجدید قوا کرده است، به لحاظ تاکتیکی و استراتژیک از خود راضی است و نه تنها ضعیف نشده، بلکه همانند گذشته به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

به گزارش ایسنا، بر اساس جزئیات منتشر شده، یک افسر شاباک مظنون به درز اطلاعات حساس به شخصیت‌های سیاسی و رسانه‌ای صهیونیستی از جمله «عمیخای شیکلی» وزیر امور مهاجران یا همان «یهودیان خارج از اسرائیل»، و دو خبرنگار به نام‌های «عمیت سیگل» از شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی و «شریت آویتان» از روزنامه «اسرائیل هیوم» است.

درباره اهداف کابینه رژیم صهیونیستی و در رأس آن «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از چراغ سبز نشان دادن برای درز چنین اطلاعات حساسی، «رونی الشیخ» بازرس کل سابق پلیس و معاون رئیس شاباک، به شبکه ۱۲ این رژیم گفت: «مشغولیت رسانه‌ای بیش از حد با پرونده جدید به نفع نخست وزیر است. هر روز یک توطئه جدید خواهیم داشت». وی در مورد درز دادن اسناد جدید گفت: «رویدادی توسط یک سیاستمدارانجام شده است؛ یک وزیر در کابینه اسرائیل مزدوری را در داخل شاباک به کار می‌گیرد. من معیارهای این سازمان را می‌دانم و افرادی را به خاطر نمی‌آورم که اسنادی را از شاباک خارج کرده باشند».

الشیخ این موضوع را تأیید کرد که کابینه عواملی را به کار می‌گیرد تا اسناد محرمانه را از داخل یک سازمان جاسوسی خارج ‌کنند و این را نشانه‌ای از آغاز «فروپاشی داخلی شاباک» دانست. به نظر می‌رسد این یکی از اهداف نتانیاهو و اردوگاه او تلاش قاطع برای قطع هرگونه پیوند در جامعه و کابینه است.

نتانیاهو یک خط دفاعی ثابت دارد که بیشتر به عموم مردم ارائه می‌شود تا به دادگاه. به نظر او، تمام اتهامات جنایی و سیاسی علیه او تلاشی برای سرنگونی او از طریق وسایل غیرقانونی است. او برای کشتار هفت اکتبر یک توجیه دفاعی قانع کننده پیدا کرده است، مبنی بر اینکه اگر او را به موقع بیدار می‌کردند، همه چیز متفاوت بود. اما حقیقت تلخ این است که نخست وزیر در سال‌های اخیر بخشی از تیزهوشی مشهور خود را از دست داده است. صحبت فقط در مورد استراتژی نظارت بر حماس و آگاهی از تهدید از سوی غزه نیست. در ماه‌های قبل از جنگ، او تمام هشدارهای روسای سرویس امنیتی در مورد پیامدهای بحران داخلی بر وضعیت امنیتی را نادیده گرفت و به گرفتن عکس با همسرش در حالی که عینک‌های صورتی رنگ به چشم زده بودند، اهمیت داد.

مشغولیت رسانه‌ها با پرونده‌ها در حالی انجام می‌شود که جنگ در نوار غزه از سر گرفته شده و خطر بر جان ۲۱ گروگانی که هنوز زنده‌اند، افزایش یافته است. اکنون یک ماه از حمله مجدد رژیم صهیونیستی می‌گذرد که توافق آتش‌بس را که اواسط ژانویه اجرایی شد، نقض کرد و کابینه عملیاتی را تصویب کرد که توسط «ایال زامیر» رئیس جدید ستاد ارتش رژیم صهیونیستی آغاز شد و هدف از آن اعمال فشار جدید بر حماس و ترغیب این جنبش به امضای یک معامله تبادل جدید، حتی جزئی بود.

براساس داده‌های وزارت بهداشت در غزه، از آن زمان تاکنون بیش از ۱۵۰۰ نفر در غزه به شهادت رسیده‌اند و ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است صدها تن از نیروهای حماس در بین شهدا وجود دارند. با وجودی که تاکنون، انعطاف‌پذیری خاصی در موضع فلسطین در مورد ماهیت این توافق دیده می‌شود، اما هنوز توافقی حاصل نشده است. دلیل آن نیز این است که حماس خواستار گنجاندن تضمین‌هایی برای خروج ارتش صهیونیستی از نوار غزه و پایان دادن به جنگ در هر توافقی است. از نظر صهیونیست‌ها حماس تنها از طریق یک موضع ضعف شدید با یک توافق موقت دیگر موافقت خواهد کرد – چیزی که علیرغم وعده‌های تبلیغاتی در حال حاضر دیده نمی‌شود.

در آستانه از سرگیری مجدد جنگ در نوار غزه، زامیر از نیروهای اطلاعاتی خود شنید که حماس از خودش راضی است زیرا آتش‌بس این امکان را برای این جنبش فراهم کرد که به صورت محدود سلاح تولید کرده و سربازانی جذب و آموزش دهد و «عزالدین حداد» و «محمد السنوار» روسای فرماندهی نظامی کنونی نشان دادند در افراط و سرسختی دست کمی از فرماندهان شهید قبلی «یحیی السنوار» و «محمد ضیف» ندارند. این مانع از نشان دادن انعطاف‌پذیری در تاکتیک نمی‌شود از عملیات جنگ در ماه میلادی گذشته، مشخص شد که حماس از رویارویی مستقیم اجتناب می‌کند و تعداد زیادی از نیروهایش در شهر رفح در جنوب غزه برای جلوگیری از تلفات، به شمال منتقل شده‌اند. این جنبش بر درگیری از راه دور (تیراندازی تک تیراندازها، شلیک موشک‌های ضد زره) تمرکز دارد و تلاش می‌کند تا عملیاتی را انجام دهد که بتوان آنها را مستند کرد و بعداً منتشر کرد.

نتانیاهو و «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ او تلاش می‌کنند تا ایده سازماندهی شده‌ای را که پشت جنگ مجدد است، به مردم بفروشند. کاتس اخیرا مدعی شده است: «هدف از این عملیات در درجه اول انجام تمام تلاش‌ها برای آزادی همه گروگان‌ها در چارچوب طرح ویتکاف و ایجاد پلی برای شکست حماس پس از آن است». وی افزود: «توقف کمک‌های بشردوستانه با هدف آسیب رساندن به کنترل حماس بر مردم انجام شده است و هدف، قرار دادن زیرساخت توزیع توسط شرکت‌های غیرنظامی است».

همچنین بر خلاف گذشته، ارتش صهیونیستی مناطقی را که پاکسازی و اشغال شده‌اند، تخلیه نمی‌کند،‌ بلکه در مناطق امنیتی به عنوان یک حائل بین دشمن و شهرک‌ها در هر واقعیت موقت یا دائمی در غزه، مانند لبنان و سوریه، باقی خواهد ماند.

بنابراین،‌ یک سردرگمی بین مردم و تا حد زیادی در ارتش اشغالگر وجود دارد که در گفت‌وگوهای بین افسران و خبرنگاران مشهود است. به طوری که در این هفته، خبرنگاران مکرر این پرسش‌ها را مطرح کرده‌اند که اهداف واقعی جنگ چیست؟ چه چیزی باعث می‌شود که اعضای ستاد کل بر این باور باشند که اهداف این بار برخلاف گذشته محقق خواهند شد؟ چگونه می‌توان حماس را شکست داد و آخرین گروگان‌ها و اجساد کشته‌شدگان را از غزه بازگرداند؟ با این فرض که جنگ به پایان برسد، ارتش چه سازشی را در منطقه در نظر دارد؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha