• شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404013017062
  • خبرنگار : 51009

استاندار زنجان:

صادرات یک میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۴ دست‌یافتنی است

صادرات یک میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۴ دست‌یافتنی است

ایسنا/زنجان استاندار زنجان با اشاره به رشد ۴۸ درصدی صادرات استان در سال گذشته، از هدف‌گذاری صادرات یک میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۴ خبر داد و با تأکید بر نقش‌آفرینی بخش خصوصی، تفویض اختیارات به استان‌ها و توسعه صنایع دستی، کشاورزی و انرژی‌های نو را از الزامات تحقق این هدف برشمرد.

سیدمحسن صادقی شنبه۳۰ فروردین در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان، با قدردانی از همراهی و تعامل صاحبان صنایع و سرمایه‌گذاران استان در مدیریت ناترازی‌ها، اظهار کرد: همکاری مثال‌ زدنی بخش خصوصی در سال ۱۴۰۳ موجب شد زنجان در میان استان‌های کشور در زمینه همکاری با دولت برای مدیریت ناترازی‌ها بعنوان یکی از استان‌های برتر شناخته شود.

وی ضمن تشکر از اتاق بازرگانی برای ابتکار در برگزاری جلسات تخصصی و خوشه‌بندی بخشی، تأکید کرد: ادامه جلسات باید مسئله‌محور و با هدف بررسی راهکارهای عملیاتی برای توسعه صادرات برگزار شود. برنامه ما این است که از این جلسات، خروجی ملموسی استخراج کنیم تا در جلسات بعدی بتوانیم گزارشی از اقدامات ارائه دهیم.

صادقی با اشاره به رشد ۴۸ درصدی صادرات استان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل، گفت: صادرات از ۴۱۱ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ به ۶۱۲ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ رسیده است. با برنامه‌ریزی دقیق و همکاری مؤثر بخش خصوصی، هدف‌گذاری ما برای صادرات یک میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۴ دور از دسترس نیست.

وی در این زمینه بر لزوم بازاریابی حرفه‌ای و علمی صادراتی، شناسایی بازارهای هدف، تولید محتوای تبلیغاتی حرفه‌ای به زبان‌های مختلف، و بهره‌مندی از ظرفیت رایزنان اقتصادی تأکید کرد و گفت: تاکنون اتاق بازرگانی زنجان گام‌های مؤثری برداشته و کلیپ‌های معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان به پنج زبان تولید شده است که باید ادامه یابد.

استاندار زنجان با انتقاد از تمرکزگرایی در نظام تصمیم‌گیری کشور، اظهار کرد: نبود اختیارات کافی در سطح استان یکی از موانع جدی توسعه است. طی جلسات تخصصی، ۷۰ مورد از اختیاراتی که می‌توانند به استانداران تفویض شوند شناسایی شده‌اند. اگر در فصل جاری این اختیارات توسط هیئت وزیران تفویض شود، گامی بزرگ در راستای تحول مدیریتی برداشته خواهد شد.

صادقی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر زنجان در حوزه صنایع‌دستی به‌ویژه صنایع مس و چاقو، اظهار کرد: با وجود قدمت تاریخی این صنایع، هنوز جایگاه واقعی خود را در بازارهای داخلی و خارجی پیدا نکرده‌اند. باید با رویکرد نوین، این صنایع را از حالت سنتی خارج کرده و به بازارهای جدید معرفی کنیم. در این زمینه، اولویت ما معرفی صنعت چاقو و سپس صنایع مس در سطح بین‌المللی است.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی کفش استان، خواستار توجه ویژه به این بخش در برنامه‌های اعزام هیئت‌های اقتصادی به خارج از کشور شد و افزود: برای ورود موفق به بازارهای خارجی، رعایت استانداردهای بین‌المللی محصولات الزامی است. همچنین ایجاد شهرک‌های تخصصی از الزامات توسعه صادرات است.

او در حوزه کشاورزی نیز با بیان اینکه الگوهای فعلی مصرف آب و کشاورزی استان ناکارآمد و سنتی است، بر لزوم آموزش، تغییر الگوها و بازنگری در فرایندهای کشاورزی تأکید کرد و گفت: اصلاح فرایندهای صدور مجوز، آموزش‌های علمی و جایگزینی روش‌های مدرن، راه‌حل خروج از وضعیت فعلی است.

نماینده عالی دولت در استان‌زنجان با اشاره به فعالیت‌های معدنی استان، بویژه در حوزه سرب و روی، گفت: به جای صادرات شمش خام، باید تمرکز بر زنجیره تولید، فرآوری و ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر باشد. درباره مسائل زیست‌محیطی نیز مطالعات انجام‌شده تاکنون ارتباط مستقیمی میان صنایع مذکور و سرطان ثابت نکرده‌اند و باید تصمیم‌گیری‌ها مبتنی بر داده‌های دقیق و کارشناسی باشد.

صادقی با اشاره به ظرفیت‌های استان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، اظهار کرد: زنجان به‌دلیل شرایط اقلیمی مناسب، به بهشت سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی خورشیدی تبدیل شده است. تاکنون زمین مورد نیاز برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات آماده‌سازی شده و تا پایان سال، ظرفیت ۶۰ مگاواتی به بهره‌برداری خواهد رسید. پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال ۱۴۰۵ دیگر مشکلی به نام کمبود انرژی در استان نداشته باشیم.

وی با اشاره به نیاز استان به احداث هتل‌های پنج‌ستاره برای جذب گردشگران بین‌المللی، گفت: سه درخواست جدی برای سرمایه‌گذاری در این بخش وجود دارد که با حمایت کامل دولت پیگیری خواهد شد.

صادقی با تأکید بر ضرورت مشارکت حداکثری فعالان اقتصادی در تصمیم‌سازی‌های استان، اظهار کرد: باید تصمیم‌گیری‌ها از فضای بسته خارج شده و در قالب کارگروه‌های تخصصی متشکل از دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان بخش خصوصی انجام شود. این تعامل منجر به کاهش ضریب خطای سیاست‌گذاری و افزایش اثربخشی تصمیمات خواهد شد.

در ادامه رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان با اشاره به نامگذاری سال جاری بعنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید»، بر لزوم فراهم‌سازی زیرساخت‌های اساسی و رفع موانع اداری در مسیر تولید و سرمایه‌گذاری در استان تأکید کرد.

صمد یوسفی‌اصل اظهار کرد: برای تحقق شعار سال، باید در وهله نخست زیرساخت‌های تولید و سرمایه‌گذاری در کشور و استان به شکل کامل فراهم شود. اقدامات انجام‌شده در حوزه‌هایی نظیر فرودگاه، راه‌آهن و شهرک‌های صنعتی طی ماه‌های اخیر، شایسته تقدیر است و نشان‌دهنده توجه مسئولان به اهمیت زیرساخت‌ها است.

وی با اشاره به موانع موجود در مسیر تولید، افزود: یکی از چالش‌های جدی که باید از هم‌اکنون برای آن چاره‌اندیشی شود، قطعی برق صنایع در تابستان است. با وجود تأکید بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، پیشرفت‌ها در این حوزه کند و ناکافی بوده است، بطوری که رشد تولید برق از این منابع، همچنان پاسخگوی نیاز کشور نیست.

رئیس اتاق بازرگانی زنجان ادامه داد: از دیگر موانع مهم، روند پیچیده و کند ثبت سفارش و تخصیص ارز است که بویژه برای واحدهای تولیدی که نیاز به واردات مواد اولیه دارند، بحران‌آفرین شده است. این بروکراسی اداری عملاً روند واردات را مختل کرده و به یکی از مشکلات جدی فعالان اقتصادی تبدیل شده است.

یوسفی‌اصل با تأکید بر اهمیت برگزاری نشست‌های بدون واسطه میان مسئولان و بخش خصوصی، گفت: هدف اصلی این جلسات، انتقال مستقیم مشکلات و پیشنهادات فعالان اقتصادی به مسئولان ارشد استان است تا تصمیم‌گیری‌ها با آگاهی کامل از شرایط میدانی انجام گیرد.

وی با اشاره به حضور نمایندگان انجمن‌های مختلف صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری در این جلسه خاطرنشان کرد: برگزاری این نشست‌ها، فرصت مغتنمی است تا صدای بخش خصوصی شنیده شود و گامی در جهت بهبود فضای کسب‌وکار در استان برداشته شود. امیدواریم با ادامه این روند، در سال سرمایه‌گذاری برای تولید شاهد تحولات مثبت در اقتصاد زنجان باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha