• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۶:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404013117754
  • خبرنگار : 50355

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

شاخص باروری کلی در خراسان رضوی از میانگین کشوری کمتر است

شاخص باروری کلی در خراسان رضوی از میانگین کشوری کمتر است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جوانی جمعیت - سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد از پایین بودن شاخص باروری کلی در خراسان رضوی نسبت به میانگین کشوری خبر داد.

محمد احمدیان ۳۱ فرودین، در نشست خبری با موضوع تبین برنامه‌های هفته سلامت، اظهار کرد: کاهش میزان موالید یک موضوع  جهانی است که در ایران هم تابع آن بودیم ولی ایران به دلیل سیاست‌هایی که اجرا شد به نسبت سایر کشورهای منطقه کاهش موالید بیشتری را تجربه کرد.

وی افزود: این باعث شد میزان باروری کلی و شاخصی که در سطح جهانی برای پویایی هر جامعه مطرح است در ایران کاهش یابد.

دکتر احمدیان خاطرنشان کرد: بنا بر آمارها، میزان باروری کلی یعنی تعداد فرزندانی که یک خانم در طول دوران باروری دارد باید از ۲.۱ بیشتر باشد تا آن جامعه پویا بوده و این شاخص باید بالای ۲.۵ باشد تا جامعه رشد کند.

وی گفت: میزان باروری کلی در ایران در سال‌های گذشته کاهش پیدا کرد و آماری که در خراسان رضوی داریم ۱.۷۹ در  سال ۱۴۰۱ و ۱.۷۸ در سال ۱۴۰۲ گزارش شده است.

 مدیر جوانی جمعیت - سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: شاخص باروری کلی در استان خراسان رضوی به‌مراتب از میزان میانگین پایین‌تر است و سامانه‌های آماری دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم این مهم را  در ۲۱ شهرستان تحت مدیریت رصد می‌کنند. در ۲۱ شهرستان تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد شاخص باروری کلی در سال ۱۴۰۲،  عدد ۱.۹  بوده است.

وی بیان کرد: بعد از فرمایشات رهبری و بعد از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، چیزی که دانشگاه به دنبال آن است، اجرای این قانون است که در این زمینه دو دسته کار شامل کمیت و کیفیت جمعیت به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شده است.  

دکتر احمدیان گفت: در خصوص کمیت جمعیت همدوش سایر سازمان‌هایی هستیم که در اموزش، تبلیغ، اطلاع‌رسانی و ترویج ازدواج و فرزندآوری در سطح استان فعالند و سالانه با همت دانشگاه،  فرایند ازدواج ۲۲ هزار زوج مدیریت شده و در کلاس‌های شش ساعته شرکت می‌کنند و آموزش‌هایی با رویکرد تحکیم خانواده و فرزندآوری را فرا می‌گیرند.

وی ادامه داد: در خصوص کیفیت جمعیت که جوان‌سازی جمعیت و حفظ موالید موجود و ارتقای سلامت جمعیت جاری است، دانشگاه فعالیت‌هایی انجام داده و برهمین اساس در حوزه معاونت بهداشت مراقبت‌هایی بر اساس گروه سنی در حال انجام است.

مدیر جوانی جمعیت - سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علاوه بر کودکان و مادران، برای نوجوانان، جوانان و سالمندان هم برنامه‌های مراقبتی داریم و بعد از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، گروهی تحت عنوان گروه جوانی جمعیت در معاونت بهداشتی شکل گرفته که مجری سیاست‌های جمعیتی، برنامه‌های مشاوره‌ای، درمان ناباروری و ...هستند.

وی بیان کرد: با ایمان به این قضیه که رسانه نقش مهمی در جلب حمایت گروه هدف دارد امیدواریم با همکاری هم، در زمینه اطلاع‌رسانی به  افرادی که مارا نمی‌شناسند یا به ما مراجعه نمی‌کنند یا به واسطه سواد سلامت پایین از یکسری خدمات محروم می‌شوند  گامهای مثبتی برداریم.

افزایش میزان تولید کارخانه شیرخشک مشهد

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیز در این  نشست خبری اظهار کرد: یکی  از کارخانه‌های بزرگ تولید شیرخشک در حوزه  دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد و چیزی حدود ۴۰ درصد کل شیرخشک کشور در این کارخانه تولید می‌شود.

شاخص باروری کلی در خراسان رضوی از میانگین کشوری کمتر است

دکتر علی روحبخش افزود: با توجه به کمبود شیرخشک بسیار پیگیر بودیم که تولید کارخانه را بالا ببریم که در ماه گذشته تولید این کارخانه به سه میلیون و ۷۰۰ هزار رسید که رقم بسیار قابل توجهی است.

وی افزود: بیش از هزا میلیارد تومان بابت مطالبات شرکت‌های دارویی و تجهیزات پرداخت کردیم که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد مطالبات آنها پرداخت شد که خبر خوبی در جهت ارائه خدمات بهتر و تامین داروهای مورد نیاز است.

نظارت کامل بر آب شرب انجام می‌شود

دکتر  فرشید وفا مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز  در مورد نظارت بر کیفیت آب مشهد با توجه به خشکسالی‌ها توضیح داد: در حال حاضر با پدیده تغییر اقلیم مواجهیم که خشکسالی‌ها، باران‌های سیل آسا و ... از تاثیرات آن است.

وی افزود: در حوزه نظارتی نقش دانشگاه علوم پزشکی نظارت بر سامانه‌های آبرسانی و وضعیت شاخص‌های فیزیکی و شیمیایی آب شرب  است که مورد توجه قرار می‌گیرد.

دکتر وفا گفت: با توجه به هشدارهایی که در کشور نسبت به مصرف بهینه آب شرب و جلوگیری از هدرفت آب و مدیریت ناترازی‌های موجود داریم، مدیریت این مهم، همکاری همگانی را می‌طلبد؛ چراکه اگر دسترسی به منابع آبی به دلیل ناترازی‌ها محدود شود، شاهد این خواهیم بود که در برخی از مناطق کیفیت برخی از پارامترهای آب شرب  تحت‌الشعاع قرار گیرد.

وی بیان کرد: تعداد سامانه‌های آبرسانی شهری در حوزه شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد،  ۵۲ سامانه است که با عنایت سایر شرکای ما ۴۹ مورد از این سامانه‌ها، سامانه‌های آبرسانی با ریسک پایین هستند.

دکتر وفا ادامه داد: ۱۵۳۳ روستا، تحت پوشش دانشگاه داریم که هزار و ۴۴۱ سامانه آبرسانی دارند و پوشش ۲۰۰ درصدی نظارت بر این سامانه‌های آبرسانی اعمال می‌شود.

وی با ارائه گزارشی از نظارت‌های انجام شده در حوزه آب گفت: تعداد موارد کلرسنجی که از نقاط برداشت بر اساس جمعیت صورت گرفته است، ۷۸۰ هزار و ۹۰۵ مورد کلرسنجی با ضریب مرغوبیت و مطلوبیت ۹۸ درصدی انجام گرفته که دو درصد دیگر نیز از طریق سایر شرکا پیگیری شده است.

دکتر وفا گفت: ۱۶ هزار و ۷۱۴ مورد نمونه‌برداری میکروبی داشتیم، همچنین  ۱۵۴۷ مورد سنجش فلزات سنگین و مواد معدنی غیر سمی انجام شده است.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: با عنایت به سنجش‌های مداوم در استخرها، کمترین میزان شکایت‌های مردمی باوجود اینکه یکی از پرفراوانترین استان‌ها به لحاظ مجموعه‌های آبی هستیم را شاهد بوده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha