• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404020100214
  • خبرنگار : 71592

روایت ارتش اشغالگر درباره شهادت ۱۵ امدادگر/ هلال احمر فلسطین، نتایج تحقیقات اسرائیل را دروغ خواند 

روایت ارتش اشغالگر درباره شهادت ۱۵ امدادگر/ هلال احمر فلسطین، نتایج تحقیقات اسرائیل را دروغ خواند 

ارتش رژیم صهیونیستی نتایج تحقیقات درباره شهادت ۱۵ امدادگر فلسطینی بر اثر تیراندازی‌های نیروهای ارتش را اعلام کرد که حدود یک ماه پیش هنگام انتقال به شهر رفح در جنوب نوار غزه رخ داد.

به گزارش ایسنا، رئیس هلال احمر فلسطین در گفت‌وگو با تلویزیون العربی اعلام کرد که «روایت اسرائیلی در خصوص شهادت نیروهای امدادی در رفح متناقض است و باید تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه توسط یک مرجع بین‌المللی انجام شود».

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، «یونس الخطیب» خاطر نشان کرد که اقدامات انجام شده از سوی اشغالگران در این خصوص تنها اقدامات اداری بوده و بیش از این نیز از آنها انتظار نمی‌رفت.

وی افزود: معلوم نیست چرا نظامیان اشغالگر جسد نیروهای امدادی را به شکل جنایتکارانه‌ای دفن کرده‌اند.

این مسؤول فلسطینی خاطرنشان کرد که ادله زیادی ثابت می‌کند که روایت اسرائیلی در خصوص دید محدود نظامیان از مکانی که امدادگران در آن کشته شده‌اند جعلی و عاری از واقعیت است.

الخطیب تصریح کرد که ارتش رژیم اشغالگر اجساد نیروهای امدادی را به شکل بسیار نامناسب و جنایتکارانه دفن و مخفی کرده و دلایلی حاکی از آن است که نظامیان اشغالگر پیش از کشتن نیروهای امدادی با آنها ارتباط برقرار کرده بودند.

این در حالی است که وبگاه الکترونیکی صهیونیستی «واللا» طی ادعایی نوشت هیچ ادله‌ای برای تیراندازی کورکورانه یا انجام اعدام میدانی وجود ندارد.

واللا گزارش کرد نتایج تحقیقات براساس بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد شب ۲۳ مارس یک گروه نظامی صهیونیستی که مأمور انجام یک مأموریت مهم و ارزشمند بود، برای حمله به «تروریست‌های» فلسطینی در منطقه رفح کمین کرد.

در بیانیه ارتش صهیونیستی ادعا شده است «در طول عملیات، خودروها و اورژانس‌ها بدون هیچ مانعی تردد داشتند و گروه صهیونیستی ۲ پیاده رو را بازداشت کرد». این نشان می‌دهد که «نیروهای صهیونیستی نه تنها کورکورانه اقدام به تیراندازی نکرده‌اند بلکه برای برخورد با هر تهدید واقعی که ممکن بود علیه آنها صورت بگیرد، در آماده‌باش بودند!»

ارتش رژیم صهیونیستی در این بیانیه ادعا کرده است حادثه در یک میدان نبرد خصمانه و خطرناک رخ داد، اما هیچ مدرکی مبنی بر بستن کشته‌ها قبل یا بعد از تیراندازی و همچنین هیچ گونه اعدام میدانی یافت نشد.

ارتش اشغالگر اعلام کرد همان شب، سه حادثه تیراندازی رخ داد. در حادثه اول، نیروهای صهیونیستی به سمت خودرویی که مشخص شد، مانند خودروی وابسته به جنبش حماس است، تیراندازی کردند. حادثه دوم، تقریبا نیم ساعت بعد رخ داد و نیروهای صهیونیستی به تعدادی افراد مشکوک تیراندازی کردند که در حال خروج از خودروی آتش‌نشانی و اورژانس بسیار نزدیک به محل کمین بودند.

در این بیانیه آمده است نیروهای صهیونیستی پس از آن اقدام به تیراندازی کردند که فرمانده آنها به دلیل احساس خطر واقعی دستور تیراندازی داد و معتقد بود خودروهای حماس برای کمک به مسافران اولین وسیله نقلیه آمده بودند.

در حادثه سوم نیز که یک ربع بعد روی داد، نیروهای اشغالگر به سمت یک خودروی فلسطینی وابسته به سازمان ملل به بهانه «ارزیابی بد شرایط عملیاتی» تیراندازی کردند.

ارتش رژیم صهیونیستی در این تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است که تیراندازی در ۲ حادثه اول ناشی از «سوء تفاهم عملیاتی توسط نیروها بود»، در حالی که در حادثه سوم، «تیراندازی برخلاف دستورات در جریان یک حادثه جنگی انجام شد».

به موازات آن، «ایال زامیر»، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، با ارائه لوح تقدیر به فرمانده تیپ ۱۴ موافقت کرد که به دلیل مسؤولیت کلی وی در قبال این حادثه، در پرونده پرسنلی وی ثبت خواهد شد. همچنین جانشین فرمانده یگان ویژه وابسته به تیپ گولانی به دلیل مسؤولیت خود به عنوان فرمانده میدانی این نیروها و ارائه گزارش ناقص و نادرست از تحقیقات، برکنار شد.

گفتنی است پنجم ماه میلادی جاری نیز، تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش کرد حادثه تیراندازی به نیروهای امدادگر در ۲۳ مارس در شهر رفح فلسطین، همچنان در دست بررسی است.

تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش کرد در پی گزارش‌هایی مبنی بر کشته شدن ۱۵ امدادگر در محله تل السلطان رفح در جنوب نوار غزه، ارتش بیانیه جدیدی در خصوص هدف قرار دادن این امدادگران صادر خواهد کرد.

گزارش‌های سازمان ملل حاکی از آن است که نیروهای صهیونیستی ماه گذشته به سمت آمبولانس‌ها در رفح تیراندازی و تأیید کردند که ۱۵ امدادگر به شهادت رسیدند که بیشتر آنها از جمعیت هلال احمر فلسطین و دفاع مدنی غزه بودند. در میان آنها یک کارمند از آژانس آنروا نیز وجود داشت.

در روزهای بعد، اجساد دفن شده آنها در کنار هم در منطقه تل‌السلطان رفح پیدا شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha