• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404020100406
  • خبرنگار : 71588

درخواست سازمان حقوق بشری از وزرای خارجه اروپایی برای اقدام علیه رژیم صهیونیستی

درخواست سازمان حقوق بشری از وزرای خارجه اروپایی برای اقدام علیه رژیم صهیونیستی

دیده‌بان حقوق بشر اروپا – مدیترانه در نامه‌ای به وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا نگرانی عمیق خود را نسبت به بحران انسانی در نوار غزه اعلام کرد که به سطح نسل‌کشی ارتقا یافته است.

به گزارش ایسنا، دیده‌بان حقوق بشر اروپا – مدیترانه در نامه‌ای به وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا اعلام کرد، تجاوزات نظامی رژیم صهیونیستی منجر به وارد کردن خسارت‌های بی‌سابقه در صفوف غیرنظامیان شده و بیشتر ساکنان نوار غزه را در شرایط جنگی مجبور به کوچ اجباری کرده و علاوه‌بر اینها زیرساخت‌های این باریکه تقریبا به‌طور کامل تخریب شده‌اند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، دیده‌بان حقوق بشر اروپا – مدیترانه همچنین تاکید کرد، این اقدامات ماهیت سیستماتیک و دامنه گسترده خشونت شدید با هدف تحمیل تغییرات در بافت جمعیتی منطقه را آشکار کرد.

این دیده‌بان افزود، محرومیت عامدانه و بی‌وقفه از مواد اساسی، وارد کردن آسیب‌های جسمی و روحی گسترده به ساکنان فلسطینی و اجرای تدابیری با هدف جلوگیری از زاد و ولد آنها که طبق قوانین بین‌المللی دارای ویژگی‌های اصلی جنایت نسل‌کشی هستند، در این نامه توضیح داده شده است.

این سازمان حقوق بشری تاکید کرد که در این نامه تشریح داده شده است که با وجود میزان خرابی‌ها و خسارت‌های سنگین وارد شده در غزه همچنان فرصت برای جلوگیری از وخامت بیشتر شرایط از جمله ممانعت از مرگ و خرابی‌های بیشتر وجود دارد و این در صورتی است که اتحادیه اروپا در این راستا وارد عمل شده و موضعی قاطع در قبال آن اتخاذ کند.

این دیده‌بان تاکید کرد، این نتایج توسط کارشناسان سازمان ملل متحد و سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر، به ویژه دیوان بین‌المللی دادگستری به دست آورده شده که طبق این نتایج اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه ممکن است جنایت نسل‌کشی باشد. این نتیجه‌گیری، تعهدات قانونی واضحی را برای همه کشورها از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای ممانعت از ارتکاب جنایت‌های بیشتر و تضمین مجازات و بازخواست عاملان آن ایجاد می‌کند.

طبق اعلام دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه، رژیم صهیونیستی در ۲ مارس ۲۰۲۵ ممنوعیت همه جانبه‌ای را برای ورود تمامی کمک‌های بشردوستانه و کالاهای تجاری به نوار غزه اعمال کرد و بیش از ۲.۳ میلیون نفر- که نیمی از آنها کودک هستند- را از نیازهای اولیه زندگی محروم کرده و در ۱۸ مارس سال جاری میلادی نیز نظامیان رژیم اشغالگر عملیات نظامی مستقیم خود را از سرگرفت که به طبع کشتار جمعی است.

این دیده‌بان تاکید کرد، آنچه در حال حاضر در غزه رخ می‌دهد، تنها بازگشت به جنگ نیست، بلکه تشدید جنگ نسل‌کشی است و ادامه نقض‌های شدید حتی در زمان آتش‌بس نشان دهنده پافشاری رژیم صهیونیستی بر اجرای سیاست سیستماتیک نسل‌کشی علیه غیرنظامیان است.

این مرکز ادامه داد، از زمان از سرگیری حملات مستقیم رژیم صهیونیستی در مارس ۲۰۲۵، حملات هوایی این رژیم منجر به افزایش شدید تلفات جانی در صفوف غیرنظامیان شده است؛ به‌طوریکه تنها در ۷۲ ساعت پس از ۲۱ مارس، ۵۹۱ فلسطینی از جمله بیش از ۲۲۰ کودک و ۱۲۰ زن شهید شدند و بیش از هزار نفر دیگر زخمی شدند. تا ۲۷ مارس، نیز تعداد شهدا به ۸۳۰ نفر و تعداد مجروحان به ۱۷۸۷ نفر افزایش یافت. این تعداد شهدا به رقم بالایی شهدای حملات اسرائیل تا ژانویه ۲۰۲۵ افزوده می‌شود به طوریکه شمار شهدای غزه در این حملات به حدود ۵۸۳۴۰ نفر رسیده است که بیشتر آنها زن و کودک هستند. علاوه بر مجروح شدن حدود ۱۱۶۳۰۰ نفر تا آن تاریخ، نوار غزه شاهد میزان خرابی‌های گسترده‌ای بوده که تقریباً ۸۰ درصد زیرساخت‌های آن از جمله ساختمان‌های مسکونی، تأسیسات حیاتی و زمین‌های کشاورزی طی این حملات تخریب شده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در این نامه، نسبت به خسارات ویرانگر تحمیل شده به غیرنظامیان در نوار غزه، به ویژه کودکان، و نیز شهادت بیش از ۱۸ هزار کودک تاکنون هشدار داد و اعلام کرد که ۵ درصد کودکان یک یا هر دو والدین خود را از دست داده یا بالاجبار از خانواده‌هایشان جدا هستند و بیشتر این کودکان از حق تحصیل و خطر سوءتغذیه حاد روبه‌رو هستند. نوار غزه در حال حاضر دارای بالاترین میانگین قطع عضو در جهان است که نشان‌دهنده میزان خشونت مداوم و سیستماتیک رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان محاصره شده در نوار غزه است.

در ادامه این بیانیه آمده است: ما از اتحادیه اروپا می‌خواهیم تحریم‌های اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی علیه اسرائیل اعمال کرده و توافق شراکت با آن را به حالت تعلیق درآورد تا اسرائیل نسل کشی در غزه را متوقف کند.

در پایان این بیانیه تاکید شده است: ما اتحادیه اروپا را به حمایت از اقدام دادگاه لاهه در مجازات مسؤولان اسرائیلی درگیر در جنایات جنگی علیه غیرنظامیان غزه دعوت می‌کنیم.

پس از ۲ ماه آتش‌بس شکننده، ارتش رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۸ مارس عملیات نظامی خود در غزه را از سر گرفت. در جریان آتش‌بس پیشین، ۳۳ زندانی صهیونیست شامل هشت کشته در ازای آزادی حدود ۱۸۰۰ اسیر فلسطینی به تل‌آویو تحویل داده شدند.

با وجود مخالفت بسیاری از خانواده‌های زندانیان صهیونیست با تداوم جنگ، اما «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنان بر آنچه «راهبرد افزایش فشار نظامی» می‌خواند، به‌عنوان تنها راه آزادی زندانیان پافشاری می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha