• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404020100478
  • خبرنگار : 71628

تردیدها در پایتخت‌های اروپایی نسبت به پابرجا بودن چتر هسته‌ای آمریکا

تردیدها در پایتخت‌های اروپایی نسبت به پابرجا بودن چتر هسته‌ای آمریکا

رسانه آمریکایی در یادداشتی نوشته با سرد شدن روابط فرااقیانوسی آمریکا و متحدان و نزدیک شدن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به همتای روسی خود در جریان مذاکرات صلح اوکراین، نگرانی‌ها در پایتخت‌های اروپایی درباره حذف چتر هسته‌ای آمریکا، در میان افزایش تهدیدهای اشاعه تسلیحات هسته‌ای شدت یافته است.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا همواره توجه ویژه‌ای به موضوع جنگ هسته‌ای و جلوگیری از آن نشان داده است. او از زمان بازگشت به کاخ سفید گفته یکی از اولویت‌های او انجام دادن گفت‌وگوهای کنترل تسلیحاتی با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین است. دولت او همچنین مذاکرات غیرمستقیم با تهران را برای رسیدن به توافقی در زمینه برنامه هسته‌ای ایران با میانجیگری عمان آغاز کرده است. با این حال، برخی تناقض‌ها در سیاست‌های او نه‌تنها تهدیدی برای کاهش تنش‌های هسته‌ای محسوب می‌شوند، بلکه احتمال دارد رقابتی تسلیحاتی در چندین جبهه را رقم بزنند.

روزنامه فایننشال تایمز در یادداشتی با این مقدمه آورده است: اولین خطر،‌ اشاعه تسلیحات اتمی است. درخواست کاخ سفید از متحدان اروپایی برای پرداخت بیشتر هزینه‌های دفاعی تامین امنیت خودشان بر قرار است و در عین حال، هیچ نشانه‌ای دال بر برگرفتن چتر هسته‌ای آمریکا در آن وجود ندارد. اما سرد شدن اخیر روابط فرااقیانوسی و نزدیک شدن ترامپ به پوتین در تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین باعث شده در باور رهبران اروپایی به تعهد آمریکا نسبت به تداوم این بازدارندگی تردیدهایی ایجاد شود.

آلمان و لهستان به طور علنی در حال گفت‌وگو درباره ضرورت به کار بستن گزینه‌های هسته‌ای در توانمندی‌های دفاعی خود هستند که حداقل، شامل تدابیر اشتراک‌گذاری تدابیر بازدارنده هسته‌ای فرانسه و انگلیس یا فقط در مورد لهستان، شامل میزبانی بالقوه بمب‌های اتمی آمریکا است. «امانوئل ماکرون» خواستار گفت‌وگو درباره چگونگی استفاده گسترده‌تر از قدرت بازدارندگی زرادخانه هسته‌ای مستقل فرانسه شده است.

در ادامه این مطلب آمده است: متحدان آمریکا در شرق آسیا نیز که نگران تهدید هسته‌ای ناشی از چین و کره شمالی و تعمیق روابط این دو کشور با روسیه هستند نیز همین تردید را نسبت به قابل اطمینان بودن آمریکا در تداوم تامین این بازدارندگی دارند. حمایت از دستیابی به یک سلاح هسته‌ای در کره جنوبی تقویت شده و حتی در ژاپن نیز که مدت‌ها موضوعی ممنوعه بوده، در حال مطرح شدن است. ترکیه و عربستان سعودی در غرب آسیا نیز گفته‌اند در صورتی که تهران به سلاحی اتمی دست پیدا کند، خود را با توانمندی‌های ایران تطبیق خواهند داد. 

کارشناسان تسلیحاتی هشدار داده‌اند تولید سلاح هسته‌ای از سوی هر یک از متحدان آمریکا، بقیه را نیز وادار به دنباله‌روی از این کار خواهد  کرد.

فایننشال تایمز نوشت: یکی از خطراتی که وقوع آن محتمل‌تر به نظر می‌رسد، افزایش شمار تسلیحات اتمی کشورها، از جمله در چین است. پنتاگون تخمین زده پکن قادر است زرادخانه اتمی خود را تا سال ۲۰۲۳ به بیش از هزار بمب برساند. در این میان، تاریخ پیمان «استارت نو» نیز در فوریه پایان می‌یابد که آخرین توافق کنترل تسلیحاتی باقی مانده میان آمریکا و روسیه محسوب می‌شود و ذیل آن، شمار کلاهک‌های هسته‌ای و موشک‌هایی که هر یک می‌توانند استفاده کنند را محدود می‌کند. پوتین اجرای این توافق را یک سال پس از آغاز حمله تمام‌عیار به اوکراین متوقف کرد.

در بخش پایانی این یادداشت مطرح شد: دولت ترامپ باید مراقب باشد که هرگونه تردیدی در میان متحدان آمریکا نسبت به کنار رفتن چتر هسته‌ای آمریکا، می‌تواند منجر به تلاش کشورهای بیشتری برای دستیابی به سلاح اتمی شود. هرچه شمار تسلیحات اتمی بیشتر شود، احتمال استفاده از آن نیز بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha