• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404020100554
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

دستاوردی نوین در توسعه جوهرهای پلیمری ضدجعل برای نسل آینده فناوری‌های رمزنگاری

دستاوردی نوین در توسعه جوهرهای پلیمری ضدجعل برای نسل آینده فناوری‌های رمزنگاری

ایسنا/آذربایجان شرقی پژوهشگران دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی تبریز با همکاری بین‌المللی موفق به ارائه یک بررسی جامع و نوآورانه در زمینه جوهرهای ضدجعل پلیمری پیشرفته شدند که می‌تواند تحولی بنیادین در حوزه امنیت اسناد، شناسایی هوشمند، ارزهای دیجیتال و فناوری‌های مقابله با تقلب ایجاد کند.

 در این پژوهش مروری، که حاصل تحلیل عمیق آخرین پیشرفت‌ها در حوزه جوهرهای امنیتی مبتنی بر مواد پلیمری هوشمند است، سازوکارهایی نوین همچون انتقال انرژی رزونانسی فورستر (FRET)، انتقال بار و الکترون، نشر ناشی از تجمع (AIE)، تفکیک فازی، نشر نور سفید، رمزنگاری مضاعف و جوهرهای غیرقابل کلون مورد بررسی قرار گرفته‌اند. 

این سازوکارها بستری را برای توسعه جوهرهایی فراهم می‌آورند که به صورت هدفمند می‌توانند رنگ و نور را در پاسخ به محرک‌های خاص تغییر دهند و از این طریق امکان رمزگذاری و احراز هویت چندلایه و بسیار ایمن را فراهم سازند.

 پژوهشگران دانشگاه صنعتی تبریز  با تمرکز بر روش‌های سنتز و طراحی این جوهرهای پلیمری هوشمند، کاربردهای گسترده آن‌ها را در مقابله با جعل اسناد رسمی، حفاظت از برند، بسته‌بندی‌های دارویی و حوزه‌های امنیت دیجیتال تحلیل کرده‌اند. 
استفاده از جوهرهایی با ویژگی‌های قابل برنامه‌ریزی، غیرقابل تقلید و پاسخ‌دهنده به شرایط محیطی، چشم‌اندازی نو برای تولید سامانه‌های امنیتی نسل آینده فراهم کرده است.

حسین روغنی ممقانی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی تبریز و از چهره‌های علمی شاخص کشور، هدایت علمی این پروژه را بر عهده داشته است. وی با بیش از دو دهه فعالیت مستمر در حوزه‌های پلیمرهای هوشمند، نانوکامپوزیت‌ها و مواد پیشرفته، در زمره دانشمندان یک درصد برتر جهان بر اساس پایگاه‌های استنادی معتبر و سرآمدان علمی کشور قرار دارد و تاکنون ده‌ها مقاله با ضریب تأثیر بالا در مجلات بین‌المللی منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی تبریز، این دستاورد علمی ارزشمند با مشارکت پژوهشگران جوان رضا خلیل‌زاده، میلاد بابازاده ممقانی و معین محمدی و در قالب همکاری مشترک با دانشگاه گنت بلژیک به ثمر نشسته و در قالب مقاله‌ای مروری در مجله بسیار معتبر Progress in Materials Science با ضریب تأثیر ۳۳.۶ منتشر شده است. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha