• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404020200877
  • خبرنگار : 50463

در گفت‌وگو با ایسنا بررسی شد؛

زوج بلاگرها؛ زندگی واقعی یا روایت ساختگی؟

زوج بلاگرها؛ زندگی واقعی یا روایت ساختگی؟

ایسنا/یزد فعالیت بلاگری چند سالی است که بر زبان‌ها افتاده؛ هر کدام هواداران خودشان را دارند و هرکس که بهتر و موشکافانه‌تر حوزه تخصصی‌اش را دنبال می‌کند و بهتر و بامزه‌تر کلیپ درست می‌کند، هواداران بیشتری دارد.

زندگی‌های طلایی زوج بلاگرها که روز به روز در شبکه‌ های اجتماعی در حال گسترش است و ممکن است برای بسیاری از مخاطبان تصویری ایده آل از روابط عاطفی و شخصی ایجاد کند. اما آیا پشت این نمایش‌های پر زرق و برق، واقعیت پنهانی نهفته است؟ در حالی که این زوج‌ها با لایک و فالوئر به محبوبیت می‌رسند، تأثیرات منفی این نوع نمایش‌ها بر روابط واقعی و زندگی های عادی چه خواهد بود؟ آیا این زندگی های ایده آل می‌تواند به بحران های عاطفی و اختلافات خانوادگی دامن بزند؟ در روزگاری که شبکه های اجتماعی بخشی جدانشدنی از زندگی روزمره هر فردی از جامعه شده‌اند بلاگرها و اینفلوئنسرها نقش قابل توجهی در شیوه زندگی انتخابی و شکل دهی به دیدگاه‌ها و رفتارهای افراد دارند.

حال در این فضا گروهی از زوج‌ها با عنوان «زوج بلاگر» وارد صحنه‌ای شده اند که بیشتر به صحنه نمایش شبیه است تا زندگی واقعی؛ زوج‌هایی که با لبخندهای همیشگی در لباس‌های گران قیمت و اتومبیل‌های لاکچری، سفرهای پر زرق و برق، هدیه‌های گران قیمت و روابط خالی از تنش، تصویری آرمانی از زندگی مشترک ارائه می دهند، بلاگرهایی که تظاهر می‌کنند، زندگی بی عیب و نقصی دارند، عاشقانه‌های یکدیگر را دوست دارند، گویی در زندگی مشترک آنها خبری از قهر و کدورت نیست.

فقدان سواد رسانه‌ای؛ حلقه گمشده جامعه

بهروز زارع بیدکی بازپرس جرایم رایانه ای دادسرای عمومی و انقلاب یزد در گفت وگو با ایسنا، در تحلیل این موضوع گفت: فعالین مجازی به دسته های مختلفی همانند بلاگرها، ولاگرها، پادکسترها، فود بلاگرها، زوج بلاگرها و امثال این موارد تقسیم می شوند که هر کدام تعریف خاص خود را دارند، اما آن دسته ای که عملا در سطح جامعه از تاثیرگذاری بیشتری برخوردارند بلاگرها هستند.

وی ادامه داد: یکی از آسیب های ناشی از استفاده زیاد از فضای مجازی، شکل گیری اختلافات بین زن و شوهر، نارضایتی و در نهایت نداشتن خانواده‌ای شاد و طلاق می‌باشد. همچنین امروزه ترویج عادی انگاری هایی که درزمینه طلاق از سوی بلاگرها در فضای مجازی اتفاق می‌افتد سبب افزایش آمار طلاق و عدم تمایل جوانان به ازدواج شده و به جرات می توان گفت فعالیت بدون نظارت بلاگرها، ذائقه و درک افراد را از زندگی مشترک تغییر داده است.

اینستاگرام سکویی برای نمایش رویدادها و سبک زندگی است، اما برای عده ای به ابزاری برای نمایش و دیده شدن و اثرگذاری بر مخاطبان تبدیل شده است تا در ادامه به کسب درآمدهای قابل توجه هم برسند.این مقام قضایی ادامه داد: در نگاهی دیگر زوج بلاگرها به وسیله جلوه گری و فخر فروشی با زندگی نمایشی خود و بعضا با استفاده از چالش هایی با محتوای طنز یا امور غیراخلاقی، سعی در جلب توجه دیگران دارند. اساسا اینستاگرام سکویی برای نمایش رویدادها و سبک زندگی است، اما برای عده ای به ابزاری برای نمایش و دیده شدن و اثرگذاری بر مخاطبان تبدیل شده است تا در ادامه به کسب درآمدهای قابل توجه هم برسند و در این مسیر زندگی های خانوادگی و روابط زناشویی و جزئی‌ترین مسائل زندگی خصوصیشان را با مخاطبان (فالوورها) به اشتراک می‌گذارند. 

وی افزود: متاسفانه این موضوعات با پیش کشیدن مسائل خصوصی زناشویی در فضای عمومی همراه شده و به قبح زدایی در این فضا منجر شده است. آنچه این مسئله را بیش از پیش خطرناک می کند استفاده بدون محدودیت جوانان و کودکان از فضای شبکه های اجتماعی است. در بسیاری از کشورها نسبت به استفاده کودکان و نوجوانان از محتواهای مختص بزرگسالان جلوگیری می شود و محتوای مناسب برای کودکان مورد پالایش قرار می گیرد یا برای آن محدوده سنی تعیین می گردد، اما در ایران با توجه به اینکه شبکه های اجتماعی، متولی اثرگذار و فعالی ندارد، و قوانین در آن رعایت نمی شود، این موضوعات بی پرده برای کودکان و نوجوانان به نمایش گذاشته می‌شود.

 زارع بیدکی ادامه داد: البته روشن است که مرزهای عفت و حیا توسط این دسته از بلاگرها مورد خدشه قرار گرفته است و سعی می‌کنند با برخی محتواهای جنسی در این فضا مخاطب جذب کنند. البته اغلب این افراد به طور کوتاه مدت در این فضا تحرکاتی دارند و دیده می شوند و در بلند مدت به شدت مورد نکوهش افکار عمومی در شبکه های اجتماعی قرار می گیرند. اما با بیرون رفتن هر یک از این افراد از گود فضای مجازی متاسفانه با همین رویاسازی و سوداگری زن و شوهر های دیگری مسیر آنها را دنبال می کنند.

بازپرس جرایم رایانه‌ای دادسرای عمومی و انقلاب در ادامه گفت: سبک زندگی که در فضای مجازی ترویج داده می‌شود واجد یک شرایط سبک زندگی خاصی است زیرا این سبک زندگی برگرفته از نوع فرهنگ و لایف استایل موجود در غرب است. در فرهنگ غرب مفهوم خانواده به عنوان یک نهاد مقدس مطرح نیست و به همین دلیل در چنین سبک زندگی نگرش دیگری دنبال می شود که با فرهنگ ما تطابق ندارد.

با تمام این تفاصیر مدرسه و خانواده سکویی برای نجات از آسیب های فضای مجازی هستند و می‌توان با الگودهی مثبت و با ارائه جایگزین های مناسب و افزایش سواد رسانه، آسیب های اجتماعی این فضا را کاهش داد. این مقام قضایی خاطرنشان کرد: باید با نگاهی انتقادی به تفکیک دنیای خیالی که حاکم بر فضای مجازی است و دنیای واقعی پرداخت، در واقعیت، تمامی فعالیت های بلاگرها با محوریت منفعت اقتصادی است و بلاگر مخاطب را پله ای برای دیده شدن می‌داند.

وی در خصوص راه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی در فضا مجازی گفت:‌ با تمام این تفاصیر مدرسه و خانواده سکویی برای نجات از آسیب های فضای مجازی هستند و می‌توان با الگودهی مثبت و با ارائه جایگزین های مناسب و افزایش سواد رسانه، آسیب های اجتماعی این فضا را کاهش داد. 

بازپرس جرایم رایانه ای دادسرای عمومی و انقلاب یزد از جمله راه های پیشگیری از آسیب های فضای مجازی در خانواده ها، ایجاد فضای صمیمی در خانواده، ایجاد رابطه اعتماد بین والدین وفرزندان دانشت و خاطرنشان کرد: همچنین بعد از خانواده، مدرسه و دانشگاه دومین محیطی است که سرنوشت و آینده نوجوانان و جوانان را رقم می‌زند و در شکل دهی شخصیت فرزندان ما نقش بسزایی دارد. این نهاد، می‌تواند در افزایش سواد رسانه و زندگی در عصر دیجیتال و شناخت آسیبها در بین نوجوانان و جوانان تاثیرات بسیار مؤثری داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha