غلامرضا ظریفیان در گفتوگو با ایسنا درباره چگونگی کنترل تنشهای آبی در کشور، اظهار کرد: ایران در کمربند بیابانی جهان قرار گرفته و این موقعیت، کشور ما را در طول تاریخ با مشکل کمبود آب مواجه کرده است. پیشینیان ما هم مشکل کمبود آب داشتهاند اما خیلی هوشمندانه و با استفاده از تکنولوژی روز دوره خود یعنی حفر کاریز و قنات، این مشکل را مدیریت کرده و آب را به محل زندگی خود هدایت و از آن استفاده بهینه کردهاند.
وی با بیان اینکه در دوره مدرن حل مشکل کمبود آب به تکنولوژی نوین و صنعت سپرده شده است، افزود: در کشورما از یک دورهای به بعد، نگاه های غیرکارشناسی موجب تشدید مشکل کمبود آب شده است و در انتقال آب برای مصرف شرب یا صنعت، نگاه غیرکارشناسی حاکم بوده است؛ مثلا فولاد که به آب زیادی نیاز دارد در اصفهان ایجاد شده که مشکل کمبود آب دارد. نتیجه این اقدامات این شده که از منابع تاریخی آب خود استفاده بیرویه کردهایم. ادامه این روند موجب شده که اکنون شهرهایی مثل اصفهان و بخشهایی از تهران با مشکل جدی کمبود آب مواجه شوند. متخصصان اکنون نسبت به ایجاد تنش های آبی در برخی شهرها هشدار دادهاند.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه باید تنش آبی را با نگاه تخصصی، کارشناسی و استفاده از تجارب سایر کشورها حل کنیم، گفت: فقط ایران با مشکل کمبود آب مواجه نیست. سایر کشورها با استفاده از روشهای تخصصی و تکنولوژی مدرن این مشکل را کاهش دادهاند. در حال حاضر ۹۰ درصد آب کشور در حوزه کشاورزی مصرف میشود که میتوان با اصلاح الگوی آبیاری مصرف را در این حوزه کاهش داد. حتی اگر ۲۰ درصد مصرف آب کشاورزی کاهش یابد، مشکل ناترازی در آب شرب هم حل خواهد شد.
ظریفیان در پایان تصریح کرد: اگر مساله ناترازی آب حل نشود، تنش آبی میتواند به بحران تبدیل شود که نشانه تنشآبی را در اختلاف مردم اصفهان و یزد مشاهده کردیم. کشور به مدیریت واحد در حکمرانی آب نیاز دارد تا سطح تنش کاهش یابد و از بحران فاصله گرفته و تنش آبی را هم به مشکل تبدیل کنیم و در ادامه به دنبال کمتر کردن مشکلات باشیم.
انتهای پیام
نظرات