• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404020201436
  • خبرنگار : 50455

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم:

هوش مصنوعی شیوه‌های سنتی خلق ثروت را دگرگون کرد

هوش مصنوعی شیوه‌های سنتی خلق ثروت را دگرگون کرد

ایسنا/قم معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: هوش مصنوعی مفهومی نوین از صنعت را رقم زده و با تغییر بنیادین در تولید، شیوه‌های سنتی خلق ثروت را دگرگون ساخته است.

محمد نبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در نشست تخصصی کاربردها و ظرفیت هوش مصنوعی در توسعه استارتاپ‌های علوم انسانی که امروز دوم اردیبهشت به میزبانی پارک علم و فناوری استان قم و در محل همایش‌های بین‌المللی غدیر برگزار شد، با بیان اینکه شتاب تحولات فناوری به‌ویژه در حوزه هوش مصنوعی چشمگیر است، اظهار کرد: پس از تدوین قانون جهش تولید دانش‌بنیان، گام‌های موثری برداشته شده اما هنوز فاصله زیادی تا جایگاه مطلوب داریم.

وی شکاف فناوری میان کشورها را مورد توجه قرار داد و گفت: کشورهایی با درآمد بالا به دلیل سرمایه‌گذاری‌های مستمر در بخش تحقیق و توسعه(R&D)، این در حالی است که کشورهایی با درآمد پایین عمدتا به منابع طبیعی وابسته‌اند.

وی به رشد ۱۷ برابری بازار کشورهای منطقه در حوزه اقتصاد هوش مصنوعی از ۵۰۰ میلیون دلار به ۸.۴ میلیارد دلار اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی مفهومی نوین از صنعت را رقم زده و با تغییر بنیادین در تولید، شیوه‌های سنتی خلق ثروت را دگرگون ساخته است. 

معاون وزارت علوم با هشدار درباره لزوم توجه به این فناوری گفت: به واسطه هوش مصنوعی تا ده سال آینده چهره دنیا با امروز کاملا متفاوت خواهد بود.

وی با اشاره به پیچیدگی‌های روزافزون نظام اقتصادی تصریح کرد: هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین، مفاهیم جدیدی را در حوزه‌های پژوهش و فناوری به‌وجود آورده‌ است.

شهیکی همچنین وضعیت توسعه هوش مصنوعی و استارتاپ‌ها در ایران را مورد توجه قرار داد و گفت: پس از دهه نود و تدوین قانون جهش دانش‌بنیان‌ها، این عرصه با ارتقا همراه شده است اما هنوز بسیاری از کارها در این زمینه باقی‌مانده است.

هوش مصنوعی، ابزاری مکمل برای ارتقاء توانمندی‌های انسانی

همچنین، مرتضی رحمان‌نیا معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم با تأکید بر نقش تحول‌آفرین فناوری‌های نوین گفت: هوش مصنوعی مرزهای سنتی میان رشته‌ها را پشت سر گذاشته و به شریکی جدی در عرصه‌های علمی، فرهنگی و تولید محتوا تبدیل شده است.

وی با اشاره به مزیت‌های کلیدی هوش مصنوعی افزود: بهره‌وری بالا و گسترش حوزه نفوذ این فناوری، از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که آن را به ابزاری راهبردی برای توسعه پایدار تبدیل کرده است.

رحمان‌نیا با بیان اینکه نگرانی درباره حذف برخی مشاغل با ورود فناوری‌های نو وجود دارد، گفت: در کنار تهدیدها، فرصت‌های شغلی نوینی نیز پدید خواهد آمد و هوش مصنوعی جایگزین انسان نخواهد شد، بلکه به ابزاری مکمل برای ارتقاء توانمندی‌های انسانی تبدیل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha