سید اسدالله هاشمی امروز دوم اردیبهشت در جمع خبرنگاران به تشریح مهمترین چالشها و مسائل زیستمحیطی استان قزوین پرداخت و با تأکید بر نقش سازمان محیط زیست در حفاظت از این سرمایه ملی، اظهار کرد: ما در تلاشیم تا در کنار توسعه استان، از محیط زیست نیز صیانت کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین قوانین موجود در حوزه آب، خاک، هوا و مدیریت پسماند را بسیار خوب و جوابگو توصیف کرد و افزود: اگر این قوانین رعایت شوند و به آنها اهمیت داده شود، بسیاری از چالشها برطرف خواهند شد.
وی با اشاره به موقعیت خاص استان قزوین بعنوان چهارمین استان صنعتی کشور و قرارگیری آن در مسیر ارتباطی چند استان مهم، گفت: توسعه صنعتی بیرویه، باعث شده بارگذاری صنعتی در استان حدود هفتبرابر ظرفیت اکولوژیک آن باشد که این موضوع آسیبهای جدی به محیط زیست وارد کرده است.
هاشمی خشکسالیهای متوالی و کمآبی را یک تهدید جدی برای استان قزوین دانست و با ابراز نگرانی از کاهش سالانه ۱.۲ متری سطح آبهای زیرزمینی، برداشت بیرویه از منابع آبی، مصرف بیرویه آب در بخش کشاورزی، نبود الگوی کشت جامع و بیتوجهی به آمایش سرزمین را از دیگر چالشهای زیستمحیطی استان برشمرد.
وی با اشاره به لزوم توجه دستگاههای عضو کارگروه آمایش به چالشهای محیط زیستی، خواستار خودداری از صدور مجوز برای فعالیتهای صنعتی آسیبزا مانند دامداری، مرغداری، واحدهای روغن تصفیه دوم و هیدروکربنها شد. هاشمی همچنین بر لزوم رعایت دقیق دستورالعملها و مفاد آمایش سرزمین تأکید کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین افزود: امروز دیگر آبیاری سنتی در کشاورزی معنا ندارد و باید با جایگزینی روشهای مدرن و هوشمندسازی کشاورزی و کاشت محصولات کمآببر، به تعادل بخشی در مصرف آب پرداخت، همچنین کاهش مصرف سموم شیمیایی و آفات نباتی در کشاورزی ضروری است.
آبیکیها در ۲۰۰ روز فقط پنج روز هوای پاک داشتند
وی کارخانههای فرسوده و آلاینده، خودروهای آلودهکننده، معادن و نیروگاهها را از جمله عوامل آلودگی هوا در استان برشمرد و از نظارت و رصد مستمر این عوامل خبر داد و گفت: تغییر سوخت نیروگاه شهید رجایی به سوخت پاک راهکاری برای کاهش آلایندگیهاست و پیگیریهای وزارت نفت در این زمینه اهمیت دارد.
این مسئول با اشاره به آمار روزهای سالم، قابل قبول و ناسالم در شهر آبیک، اعلام کرد: بیشترین آلودگیها در سال گذشته به ترتیب در شهرهای آبیک، محمدیه، قزوین، تاکستان و بوئینزهرا ثبت شده است و سال گذشته هوای سالم در شهر آبیک در یک دوره زمانی ۲۰۰ روزه فقط پنج روز بوده است.
وی هوشمندسازی چاههای کشاورزی، توسعه کشتهای کمآببر، نظارت مستمر بر صنایع آلاینده و اجرای کامل طرح آمایش سرزمین را از اولویتهای این سازمان برشمرد و حفاظت از محیط زیست قزوین را نیازمند عزم ملی و مشارکت همه شهروندان دانست.
مدیرکل محیط زیست قزوین در بخش دیگری از سخنان خود، از وضعیت امیدوارکننده جمعیت پلنگ در طارم و الموت خبر داد و خاطرنشان کرد: جمعیت پلنگهای استان در دو منطقه حفاظت شده الموت و طارم بر اساس آخرین مشاهدات به ۱۶ قلاده رسید.
وی از ثبت ۲۸۹ گونه جانوری در استان خبر داد و گفت: ۲۵ گونه از این تعداد در معرض خطر انقراض قرار دارند، تعداد گونههای علفخوار نیز در استان افزایش چشمگیری داشته است، البته خساراتی ناشی از تعارضات انسان با حیات وحش وجود دارد و بخشی از این خسارات توسط بیمه و صندوق محیط زیست پرداخت میشود.
هاشمی در پایان اظهار کرد: پیگیری طرح جامع آلودگی هوای قزوین، افزایش ایستگاههای پایش کیفی هوا، تجهیز آزمایشگاههای نمونهبرداری، افزایش تعداد سایتهای پسماند و تقویت مشارکت مردم در موضوع تفکیک زباله از مبدأ از جمله برنامههای آتی اداره کل محیط زیست استان قزوین است که امید است به نحو احسن در استان اجرا شود.
انتهای پیام
نظرات