شهرام احمدی ضمن حضور در دفتر ایسنا و گرامیداشت روز جهانی «زمین پاک»، اظهار کرد: هدف از نامگذاری این هفته، یادآوری نقش حیاتی محیطزیست، ارتقای آموزشهای زیستمحیطی و تأکید بر مشارکت تمامی آحاد مردم در حفاظت از محیطزیست است. شعار امسال «زمین پاک، انرژیهای پاک» است؛ شعاری که بار دیگر یادآور میشود که تنها یک زمین داریم و اگر از آن بهدرستی و خردمندانه بهره نبریم و با روشهای غیراصولی آن را تخریب کنیم، در حقیقت به مادر خود یعنی کره زمین، آسیب رساندهایم.
احمدی با بیان اینکه زمین با تمام موهبتهایش، شرایط یک زندگی سالم را برای ما فراهم کرده است، تصریح کرد: ما همانطور که نسبت به مادر خود احساس مسئولیت و حساسیت داریم، باید همین میزان توجه و مراقبت را نسبت به کره خاکی نیز داشته باشیم. نامهربانی با محیط زیست، آسیبهای جبرانناپذیری به همراه داشته است؛ از جمله آسیب به تنوع زیستی، تخریب لایه اوزون و سایر بحرانهای زیستمحیطی که در نهایت منجر به تغییرات اقلیمی و تأثیرگذاری بر تمام جهان شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: امروز، محیط زیست به مسئلهای فرابخشی و اجتماعی تبدیل شده و تمام بخشهای جامعه باید هماهنگ با آن فعالیت کنند تا توسعهای پایدار و متوازن حاصل شود. در روز جهانی زمین پاک، لازم است این مسائل به مردم یادآوری شود تا با ارتقای فرهنگ زیستمحیطی، مسئولیتپذیری در جامعه نهادینه شود و همه به حافظان محیط زیست تبدیل شویم.
رسانهها شاهکلید حفاظت از محیطزیست هستند
مدیرکل حفاظت از محیطزیست استان همدان با بیان اینکه اقدامات گستردهای در سطح کشور و استانها در این زمینه انجام میشود که عمدتاً بر پایه فعالیتهای فرهنگی، آموزشی و اجرایی است، ادامه داد: رسانهها شاهکلید حفاظت از محیطزیست هستند و ادارات، سازمانهای مردمنهاد و سایر نهادها نیز نقش مهمی در این مسیر ایفا میکنند. حاصل تمام این تلاشها باید ارتقای فرهنگ زیستمحیطی باشد، چرا که لازمه حفاظت از محیط زیست، مردمی شدن آن است و از مردم شریف، متمدن و فرهنگدوست همدان دعوت میکنم تا در این مسیر مهم و حیاتی همراه و همدل باشند.
احمدی با بیان اینکه همزمان با فرارسیدن هفته زمین پاک، ادارهکل حفاظت محیط زیست استان همدان اقدامات متعددی را با محوریت آموزش، فرهنگسازی و جلب مشارکت عمومی برنامهریزی کرده، یادآور شد: برگزاری کارگروه مدیریت پسماند در دستور کار قرار گرفته تا راهکارهای بهبود وضعیت پسماند در سطح استان بررسی و هماهنگ شود. همچنین جلسات آموزشی با حضور دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها برگزار و در آن به اهمیت تفکیک زباله، کاهش تولید پسماند و مسئولیتهای روستاها در قبال محیط زیست پرداخته میشود.
وی با اشاره به اینکه برای جلب مشارکت کودکان و نوجوانان نیز برنامههایی ویژه در نظر گرفته شده، بیان کرد: برگزاری مسابقه نقاشی، ذاستان کوتاه و مقاله با موضوع زمین پاک، تهیه و انتشار موشنگرافیها و اینفوگرافیهای آموزشی در فضای مجازی از جمله این اقدامات است. در راستای آموزش تلفیقی و جذاب، تعاملاتی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صورت میگیرد تا برنامههای مشترکی در زمینه حفاظت از محیط زیست اجرا شود.
زنگ «زمین پاک» در مدارس همدان نواخته میشود
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان اظهار کرد: از دیگر برنامههای شاخص هفته، اجرای طرح درختکاری در یکی از صنایع فعال استان است که با مشارکت کارکنان صنعت و کارشناسان محیطزیست انجام میشود. همچنین با هماهنگی فعالان زیستمحیطی، برنامه پاکسازی مسیرهای ارتباطی و حاشیه جادهها با حضور داوطلبان و گروههای مردمی اجرا میشود. در زمینه آموزش رسمی، رایزنیهایی با آموزش و پرورش انجام گرفت که منجر به اجرای برنامههای علمی و فرهنگی در مدارس شد. در یکی از مدارس استان نیز زنگ نمادین زمین پاک همزمان با سایر مدارس استان، نواخته میشود.
احمدی ادامه داد: از سوی دیگر، با هدف بهرهگیری از ظرفیت علمی و آموزشی استان، جلسهای با رؤسای دانشگاههای همدان برنامهریزی شده تا زمینههای همکاری در حوزه آموزش و فرهنگسازی زیستمحیطی بررسی شود. همزمان با این فعالیتها، از پاکبانان نمونه با معرفی شهرداریها تقدیر میشود تا تلاشهای آنان در حفظ پاکیزگی شهرها مورد قدردانی قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در اقدامی فرهنگی و مذهبی، با هماهنگی ائمه جمعه شهرستانها، فرازی از خطبه دوم نماز جمعه به موضوع اهمیت حفاظت از محیط زیست اختصاص پیدا میکند. همچنین در طول هفته، شعارهای مرتبط با زمین پاک در سربرگ نامههای اداری گنجانده شده تا یادآور اهمیت این موضوع در تمامی مکاتبات رسمی باشد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان یادآور شد: مجموعه این فعالیتها در راستای ارتقای فرهنگ عمومی در حوزه محیط زیست انجام گرفته و هدف آن، نهادینهسازی مسئولیتپذیری در قبال طبیعت و ترویج سبک زندگی پایدار در جامعه است.
انتهای پیام
نظرات