• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404020301683
  • خبرنگار : 50184

مدیرکل میراث فرهنگی استان خبر داد

اتمام مطالعات طرح احداث آسانسور شیشه‌ای در بیستون

اتمام مطالعات طرح احداث آسانسور شیشه‌ای در بیستون

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه از اتمام مطالعات طرح احداث آسانسور شیشه‌ای در محوطه جهانی بیستون خبر داد.

داریوش فرمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به برنامه‌ریزی برای احداث آسانسور شیشه‌ای در محوطه جهانی بیستون، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که گردشگران همواره در بازدید از کتیبه بیستون با آن مواجه بوده‌اند، عدم امکان بازدید از نزدیک از این اثر تاریخی بوده‌ است. 

وی افزود: با توجه به اینکه کتیبه بیستون در ارتفاع قرار گرفته، بنابراین امکان بازدید از نزدیک آن برای گردشگران وجود ندارد و تنها در مقاطعی داربست‌هایی نصب می‌شد که برخی از گردشگران می‌توانستند این اثر جهانی را از نزدیک ببینند. 

مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: اخیرا استاندار کرمانشاه بازدیدی از مجموعه جهانی بیستون داشت و دستوراتی برای رفع این مشکل و افزایش ماندگاری و رضایت گردشگران در مجموعه داد. 

وی اضافه کرد: استاندار کرمانشاه در این بازدید تاکید کرد که باید ظرف مدت حدود چهار ماه آسانسوری شیشه‌ای نصب شود تا گردشگران بتوانند از نزدیک کتیبه بیستون را ببینند. 

فرمانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه مطالعات طرح احداث آسانسور شیشه‌ای در بیستون توسط پایگاه جهانی انجام شده و درصورت تایید در شورای راهبردی پایگاه جهانی بیستون، برای تامین اعتبار آن را تحویل استانداری خواهیم داد. 

وی یادآورشد: شورای راهبردی پایگاه جهانی بیستون متشکل از نمایندگانی از وزارتخانه، میراث فرهنگی استان، پایگاه جهانی، استانداری و جمعی از کارشناسان میراث فرهنگی و باستان شناسان است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان میزان اعتبار برآورد شده برای احداث آسانسور شیشه‌ای بیستون را ۱۲ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: به محض تخصیص این اعتبار از سوی استانداری، کار احداث پروژه آغاز خواهد شد. 

کتیبه جهانی بیستون، اثری مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش است که در آن به سه زبان پارسی باستان، اکدی و عیلامی، پیروزی‌های داریوش اول بر گئومات مغ و به بند کشیدن یاغیان شرح داده شده است.

کتیبه بیستون یکی از مهمترین کتیبه‌های باستانی است که در ارتفاع چند ده متری از سطح زمین و بر سر یک راه مهم باستانی در دل کوهی به همین نام که آن را مقدس می‌دانسته‌اند، خلق شده است.

این کتیبه بزرگترین سنگ نوشته جهان و یکی از مشهورترین سندهای تاریخ بشریت است که به واسطه اهمیت بسیار زیادی که دارد آن را به عنوان ملکه کتیبه‌های شرق باستان و لوح روزتای آسیا لقب داده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۰:۰۶

بازهم همان جمله تکراری درصورت تخصیص اعتبار آسانسور شیشه ای ایجاد خواهد شد. متاسفانه پس از گذشت نیم قرن موزه نیمه منطقه ای غرب کشور در کرمانشاه تکمیل و بهره برداری نرسیده و همچنان در انتظار تامین اعتبار !