• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404020301783
  • خبرنگار : 50233

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان مطرح کرد

دور کردن مردم از اقتصاد با نوشتن برخی تجربه‌های ناموفق به‌ نام تعاونی‌ها

دور کردن مردم از اقتصاد با نوشتن برخی تجربه‌های ناموفق به‌ نام تعاونی‌ها

ایسنا/سمنان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان از تعاونی‌ها به عنوان فرصتی برای شکوفایی ایده‌های اقتصادی یاد کرد و گفت: نوشتن برخی تجربه‌های ناموفق به‌ نام تعاونی‌ها باعث ضربه‌ زدن به این بخش مهم اقتصادی در کشور شده است.

علی نورانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: همه کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه استفاده مطلوبی از بخش تعاون داشته‌اند.

وی با بیان اینکه نظام اقتصادی کشورمان دارای سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی است، ادامه داد: اصل ۴۴ مهمترین اصلی است که در قانون اساسی در مورد تعاونی‌ها آمده است که در آن به‌طور مشخص، تعاون را یکی از بخش‌های سه‌گانه نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران معرفی می‌کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان افزود: تعاونی یک فرصت خوب و ظرفیت مهمی است که افراد جامعه می‌توانند به‌وسیله آن یک فعالیت اقتصادی با ریسک کمتری را آغاز کنند.

وی تصریح کرد: با وجود ظرفیت‌های قانونی مناسب در بخش تعاون، ما در این چهار - پنج دهه از اقتصاد تعاونی غافل بودیم.

نورانی بر ضرورت معرفی و تبیین اقتصاد تعاون‌محور تاکید و خاطرنشان کرد: رسانه‌ها می‌توانند نقش کلیدی در معرفی و تبیین این نوع از اقتصاد داشته باشند.

این عضو کارگروه اشتغال استان با بیان اینکه حل بخش مهمی از مشکلات اقتصادی با همکاری و مشارکت مردم و در قالب تعاونی‌ها انجام شدنی‌ است اضافه کرد: تجربه‌های ناموفق گروهی به نام تعاونی‌ها نوشته شده و همین ضربه زیادی به این بخش از اقتصاد در کشور وارد کرده است.

نورانی با بیان اینکه تجربه ناموفق برخی شرکت‌های سهامی عام به نام تعاونی‌ها نوشته شده است ادامه داد: فعالیت این شرکت‌های سهامی عام که عمدتا مجموعه‌ای از ۱۰، پنج و یا دو هزار عضو هستند، اساسا با فعالیت تعاونی‌ها متفاوت است اما تجربه ناموفق این‌گونه شرکت‌ها به اسم تعاونی‌ها نوشته شده و همین مردم را از تعاونی‌ها دور کرده است.

دورکردن مردم از اقتصاد با نوشتن برخی تجربه‌های ناموفق به‌نام تعاونی‌ها
وی ادامه داد: در برخی شرکت های سهامی عام، یک عده معدود که بیشترین سهام را دارند مدیریت شرکت را در اختیار گرفته و واحد را به سمت منافع همان عده معدود سوق می‌دهند و این در حالی‌ است که فعالیت تعاونی‌ها اساسا با این شیوه متفاوت بوده و سهام تقریبا بالسویه است اما از آنجا که در شرکت های سهامی عام نیز فعالیت گروهی انجام شده، برخی‌ها به اشتباه این تجربه‌های ناموفق را به نام تعاونی‌ها نوشته و همین سبب شده که اقبال به تعاونی‌ها در مقاطعی کمتر شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ببیان اینکه در یک سال گذشته ۳۷ تعاونی جدید در استان سمنان تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از یک هزار و ۲۴۰ تعاونی در شهرستان‌های مختلف استان فعالیت دارند که این تعاونی‌ها بیش از ۱۶ هزار فرصت شغلی را برای استان به‌ همراه داشته است.

وی با بیان اینکه بخش تعاونی از توان و ظرفیت بسیار بیشتری در استان برخوردار است تاکید کرد: توجه بیشتر به این بخش مهم اقتصادی می‌تواند به رونق بیشتر اقتصاد و تولید در استان کمک کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان بر لزوم توجه بیش از پیش به تعاونی‌ها در سال سرمایه‌گذاری برای تولید تاکید و اظهار کرد: باید با معرفی پتانسیل تعاونی‌ها و حمایت از این بخش، مردم را به سرمایه‌گذاری بیشتر در این بخش ترغیب کنیم.

وی با اذعان به اینکه تعاونی‌ها مبتنی بر سرمایه‌های خرد مردمی تشکیل می‌شوند گفت: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان امسال برای حمایت و توسعه تعاونی‌ها برنامه‌ریزی کرده است و امید می‌رود که با همراهی و مشارکت هم‌استانی‌ها، در سالی که طلیعه آن به نام «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده، شاهد شکوفایی بیشتر این نوع از اقتصاد در استان باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha