حسین اکبری، در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان از تجربیات موفق کشورهای دیگر در تولید گندم بهرهبرداری کرد، گفت: استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته در حوزه ماشینآلات و ادوات، اصلاح نژاد ارقام بذور گندم، به ویژه ارقام سازگار با تغییرات اقلیمی، و بهرهمندی از انواع کودها و سموم با فرمولاسیونهای جدید، میتواند به بهبود کارایی مصرف و کاهش باقیماندهها در محصول نهایی کمک کند.
وی همچنین به برنامههای آموزشی اشاره کرد و گفت: کارگاهها و بازدیدهای علمی و آموزشی در سطح مزارع و سایتهای الگویی در طول فصل به صورت استانی و شهرستانی برای کشاورزان برگزار میگردد. این کارگاهها به کشاورزان کمک میکند تا با روشهای نوین و بهروز آشنا شوند و بتوانند تولید خود را بهبود بخشند.
اکبری در ادامه به استفاده از فناوریهای نوین برای بهبود تولید گندم اشاره کرد و گفت: در بخش اصلاح نژاد، تولید و تکثیر ارقام بذر اصلاح شده، ساخت ادوات و ماشینآلات اختصاصی زراعت گندم و تولید ترکیبات کودی و تقویتکنندههای رشد، میتوان به بهبود کیفیت و کمیت تولید گندم کمک کرد.
اکبری یادآورشد: مخاطب ما در حوزه تولید گندم شامل کشاورزان، بهرهبرداران، تشکلهای تأمین نهادهها و کارشناسان فنی هستند. تعهد و مسئولیتپذیری هر یک از اعضای این زنجیره و تعامل سازنده بین آنها در افزایش کارایی و راندمان منابع تولید، کنترل و کاهش ضایعات و ارتقاء کیفیت محصول نهایی نقش بسزایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تأکید سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی بر حفظ محیط زیست و منابع تجدیدناپذیر، دستیابی به توسعه پایدار و امنیت غذایی ممکن خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات