• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404020301923
  • خبرنگار : 50026

هشدار دامپزشکی خراسان جنوبی به زنبورداران در فصل سم‌پاشی

هشدار دامپزشکی خراسان جنوبی به زنبورداران در فصل سم‌پاشی

ایسنا/خراسان جنوبی دامپزشکی خراسان جنوبی با انتشار هشدارهایی به زنبورداران، از آنها خواسته است تا در فصل سم‌پاشی باغات کشاورزی، با رعایت نکات ایمنی و پیشگیرانه، از آسیب به کلنی‌های زنبورعسل جلوگیری کنند.

زهره زنگویی مطلق،رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور و زنبورعسل دامپزشکی خراسان جنوبی، در گفت و گو با ایسنا گفت: کشاورزان تا حد امکان در زمان گلدهی از مصرف سموم دفع آفات کشاورزی خودداری کرده و از روش‌های جایگزین برای مبارزه با آفات استفاده کنند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور و زنبورعسل دامپزشکی خراسان جنوبی، با اشاره به ضرورت حفظ محصولات و دفع آفات زیان‌رسان، به زنبورداران توصیه کرد تا اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای جلوگیری از آسیب به کلنی‌های زنبورعسل انجام دهند.

وی افزود: این اقدامات شامل هماهنگی با کشاورزان محلی پیش از سم‌پاشی، جابه‌جایی کندوها در صورت نیاز، محافظت فیزیکی از کندوها، رعایت زمان مناسب سم‌پاشی و نصب آبخوری مطمئن برای زنبورها است.

زنگویی مطلق افزود: زنبورداران باید با کشاورزان منطقه ارتباط برقرار کرده و آنها را از محل استقرار کندوها مطلع سازند. همچنین در صورت سم‌پاشی در مزرعه مجاور، کندوها باید به منطقه‌ای امن منتقل شوند و از وجود گل‌های سمی در منطقه جدید اطمینان حاصل کنند.

وی ادامه داد: در صورتی که جابه‌جایی ممکن نباشد، کندوها باید با پارچه‌های ضخیم یا سایه‌بان پوشانده شوند و دریچه پرواز موقتاً مسدود شود و زنبورداران باید به کشاورزان یادآوری کنند که سم‌پاشی را در ساعات غروب یا شب انجام دهند و از سموم کم‌خطر برای حشرات مفید استفاده کنند. همچنین، پس از سم‌پاشی، منابع آب نزدیک کندوها باید بررسی شده و آب تمیز و شیرین در اختیار زنبورها قرار گیرد.

زنگویی مطلق هشدار داد که سموم کشاورزی مانند ایمیداکلوپرید و دیازینون برای زنبورها بسیار کشنده هستند و علائم مسمومیت شامل بی‌حرکتی، لرزش و مرگ ناگهانی است. در صورت آلودگی کندو به سم، عسل تولیدشده باید تا ۳۰ روز مصرف نشود.

وی تأکید کرد: با آموزش کشاورزان درباره اهمیت زنبورها در گرده‌افشانی و افزایش محصولات، همکاری دوجانبه ایجاد شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور و زنبورعسل دامپزشکی خراسان جنوبی یادآورشد: پیشگیری از سم‌پاشی غیراصولی، نه تنها جان زنبورها، بلکه اقتصاد زنبورداری و کشاورزی را نجات می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha