علی اصغر غفاری، سوم اردیبهشت در آیین روز معماری و اختتامیه مسابقه نمای برتر ۱۴۰۳ در اراک اظهار کرد: اراک قدمتی حدود ۲۱۰ تا ۲۲۰ ساله دارد که در ابتدا باغ شهر بوده و به نوعی اولین شهر مهندسیساز کشور بوده است. با صنعتی شدن شهر و رشد جمعیت شهری، سکونتگاههای غیررسمی در اراک شکل گرفت و شکل منظم و شطرنجی و معماری اصیل ایرانی آن به شکلی غیر منظم و پیچیده تغییر شکل داد.
وی افزود: عزم شورای شهر در دوره حاضر، بر این شد که سیمای شهری را سر و سامان دهیم و از دانشگاهیان و متخصصین مدیریت شهری در دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی دعوت کردیم تا در این خصوص پیشنهادات خود را ارائه کنند.
غفاری با اشاره به ابلاغ ضوابط و مقررات نما در شهر اراک گفت: ممکن است این ضوابط و مقررات ایراداتی داشته باشد ولی تلاش شد حداقل ایراد را داشته باشد و همچنان شنوای پیشنهادات و انتقادات متخصصین در این خصوص هستیم.
وی با اشاره به تهیه طرح جامع مبلمان شهری اراک گفت: این طرح در حال اجرایی شدن است و کمک میکند استانداردهای مبلمان شهری به خوبی رعایت شود. همچنین طرح جامع تبلیغات محیطی جهت جلوگیری از آلودگی و اغتشاش بصری نیز مدتی قبل ابلاغ شده است.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر اراک با بیان اینکه ضوابط اجرای طرح دیوار و بام سبز در شهر اراک به زودی تدوین و ابلاغ خواهد شد، افزود: طی سالهای گذشته تعداد پروانههایی که در بافتهای فرسوده صادر شد، رشد خوبی داشت و تحول خوبی در بافتهای فرسوده ایجاد شد.
آرامی، عضو هیات علمی دانشگاه قم نیز با اشاره به چالشهای تحققپذیری معماری و شهرسازی اسلامی در عصر حاضر با بیان اینکه تعداد خانههای خالی در تهران هشت برابر لندن است، افزود: میزان افسردگی و مراجعات روان پزشکی در آپارتمانها بیشتر از خانههای ویلایی است. تراکم ایران ۶۴ نفر در هکتار است در حالی که این رقم در اروپا نصف ماست. در کانادا به ازای هر نفر ۲.۵ اتاق وجود دارد ولی در ایران به ازای هر نفر ۰.۸۳ اتاق وجود دارد.
آرامی با بیان اینکه ۱۵۸ سال طول میکشد تا یک فرد در تهران خانه دار شود، گفت: احتکار زمین در کشور صورت گرفته و به بهانههای مختلف، زمین در اختیار مردم قرار نگرفته است و باعث خجالت است که علیرغم ظرفیتهای موجود در کشور، در این حوزه از کشورهای فقیر آفریقایی ضعیفتر هستیم.
وی با بیان اینکه در شهرهای جدید باید پیشرانهای فرهنگی و اجتماعی را قبل از استقرار مردم فعال کنیم گفت: ما در شهر قم، قبل از ساخت شهرک مسکونی ۵۶۰ هکتاری، حلقههای میانی مثل امام جماعتها و مساجد را مشخص کردیم تا با مردم ارتباط بگیرند و زمینه را برای سکونت مردم در این شهرک فراهم کنند. راه اساسی برای حل تمام مشکلات شهری کشور، توجه ویژه به نقش امام جماعتها و مساجد است.
به گزارش ایسنا، فرهاد میرزایی، لیلا فتاحی و احسان میرمحمدی به عنوان برگزیدگان مسابقه نمای برتر سال ۱۴۰۳ انتخاب شدند.
انتهای پیام
نظرات