• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404020302116
  • خبرنگار : 50184

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه خبر داد

«شکارگاه خسرو» از نخاله‌های ساختمانی پاکسازی می‌شود

«شکارگاه خسرو» از نخاله‌های ساختمانی پاکسازی می‌شود

ایسنا/کرمانشاه معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه گفت: مسئولین شهرداری قول داده‌اند محوطه شکارگاه خسرو را از نخاله‌های ساختمانی پاکسازی کنند.

کیومرث خانی لعل‌آبادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به معضل رهاسازی و انباشت نخاله‌های ساختمانی در محوطه شکارگاه خسرو کرمانشاه، اظهار کرد: حدود یک دهه پیش به منظور حفاظت از این محوطه باستانی اطراف آن را  نرده‌گذاری کردیم، اما متاسفانه نرده‌ها به مرور زمان توسط سارقین به سرقت رفتند. 

وی افزود: رها سازی نخاله‌های ساختمانی در داخل این محوطه باستانی مهم در سالهای اخیر به یک معضل جدی تبدیل شده بود و در این زمینه رایزنی‌ها و پیگیری‌هایی را از طریق شهرداری داشتیم تا مانع از این اقدام شوند. 

معاون میراث فرهنگی استان اضافه کرد: در دیدارهایی که با مسئولین شهرداری داشتیم برای حل مشکل تخلیه نخاله‌های ساختمانی در اطراف شکارگاه، راهکار جدول گذاری اطراف آن را در دستور کار قرار دادند و خوشبختانه تاکنون بخش زیادی از اطراف این محوطه توسط شهرداری جدول گذاری شده که این مسئله باعث کاهش بسیار زیاد تخلیه نخاله‌های ساختمانی در این محوطه شده است. 

معاون میراث فرهنگی استان گفت: با این اقدام مسیرهای ورود کامیون‌ها به داخل محوطه شکارگاه بسته شده و میزان تخلیه نخاله‌های ساختمانی در این محوطه هم به نسبت گذشته بسیار کاهش یافته است. 

خانی لعل‌آبادی اضافه کرد: مسئولین شهرداری قول داده‌اند بزودی تمام نخاله‌های ساختمانی که در داخل و اطراف محوطه شکارگاه رها شده را نیز پاکسازی کنند. 

وی با بیان اینکه تمهیدات پیشگیرانه‌ای نیز برای جلوگیری از تخلیه نخاله‌های ساختمانی در این محوطه باستانی در دستورکار قرار گرفته، عنوان کرد: در همین راستا در صورتی که کامیونی حین تخلیه نخاله‌های ساختمانی در اطراف شکارگاه دیده شود، با همکاری دستگاه قضایی برخوردهایی با او صورت خواهد گرفت. 

شکارگاه خسرو محوطه‌ای باستانی و ثبت ملی شده است که از دیرباز تصور بر این بود که این محوطه گسترده، شکارگاه خسروپرویز پادشاه ساسانیان بوده و صحنه‌های شکار او در این محل هم روی تاق‌های تاق بستان حک شده، اما کاوش‌هایی که در دهه ۸۰ روی آن انجام گرفت، مشخص کرد که اینجا صرفا شکارگاه خسرو پرویز ساسانی نبوده، بلکه اتراقگاه و مورد توجه شاهان اشکانی هم بوده است. تاجایی که اشکانیان دور تا دور این محوطه را به منظور احداث یک شهر یا پادگان نظامی دیوار می‌کشند، اما بنا به دلایلی که معلوم نیست، این شهر یا پادگان نظامی احداث نمی‌شود.

بعدها در دوره ساسانی، این محدوده محصور شده با دیوارهای قطور و ضخیم، به عنوان شکارگاه مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha