به گزارش ایسنا، امروز ششم اردیبهشت ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبتها و اتفاقات تاریخی این روز میپردازیم.
بیانیه سازمان ملل علیه کاربرد سلاحهای شیمیایی عراق علیه ایران- ۱۳۶۴
بیتوجهی محافل بینالمللی در مورد نقض قوانین منع استفاده از سلاحهای شیمیایی، به دلیل تمایلات موجود برای حمایت از رژیم عراق با هدف غلبه این کشور بر ایران، وضعیت غیرقابل تحملی را به وجود آورد. تلفات ناشی از بکارگیری این سلاحها و تأثیرات روانی آن، قدرت دفاعی ایران را تحت تأثیر قرار داد.
عراق با درکی که از این مسأله داشت، در عملیات بدر، بیش از گذشته از سلاحهای شیمیایی استفاده کرد، به طوری که تنها در طول مدت ۵ روز از ۲۲ تا ۲۷ اسفند ۱۳۶۳ بیش از ۳۰ مورد انواع سلاحهای شیمیایی را مورد استفاده قرار داد.
ابعاد گسترده ناشی از استفاده عراق از سلاحهای شیمیایی به تدریج توجه افکار عمومی را به خود معطوف کرد تا این که دبیر کل وقت سازمان ملل متحد نیز پس از دیدار با نمایندگان ایران و عراق، استفاده از سلاحهای شیمیایی را محکوم کرد.
در وضعیت جدید، سرانجام شورای امنیت، طی بیانیهای و با اجتناب از صدور قطعنامه در ششم اردیبهشت ۱۳۶۴ کاربرد سلاحهای شیمیایی از سوی عراق را محکوم کرد.
در تقویم شمسی مناسبتهای دیگری از جمله ورود مسیو رتشتین اولین سفیر و نماینده سیاسی اتحاد جماهیر شوروی به تهران در سال ۱۳۰۰، گشایش نخستین ایستگاه فرستنده رادیویی و تلگراف بیسیم ایران در سال ۱۳۰۵، افتتاح تلگرافخانه بی سیم مرکزی در قصر قاجار و مخابره اولین تلگراف به تمام ایستگاههای بیسیم دنیا در سال ۱۳۰۵، انتصاب سهام السلطان بیات نایب رئیس مجلس به وزارت دارایی توسط علی سهیلی نخست وزیر وقت پهلوی در سال ۱۳۲۲، انتصاب ابوالفتح والاتبار ملقب به حشمت الدوله به والیگری آذربایجان در سال ۱۳۲۸، کنارهگیری حسین علاء از نخست وزیری در سال ۱۳۳۰، ورود عثمان علی بیک دبیرکل سازمان پیمان مرکزی به تهران در سال ۱۳۳۹، افتتاح کارخانه عظیم لاستیکسازی بی. اف. گودریچ در سال ۱۳۴۰، افتتاح ساختمان سه کارخانه قند در استانهای خراسان، قزوین و مازندران در سال ۱۳۴۳، فعال شدن خط دریایی بین ایران و اروپا از طریق دریای خزر در سال ۱۳۴۴، مجوز دولت به دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها برای استخدام کارمندان جدید در سال ۱۳۴۹، درگذشت لطفالله ترقی روزنامه نگار قدیمی در ۷۳ سالگی در حالی که دو پایش توسط عوامل رژیم پهلوی قطع شده بود در سال ۱۳۵۲، سفر چهار روزه محمد داود خان رئیس دولت و صدر اعظم جمهوری افغانستان به تهران در سال ۱۳۵۴، موافقت جیمی کارتر رئیسجمهور وقت آمریکا با فروش پنج هواپیمای آواکس به ایران در سال ۱۳۵۶، سفر رونالد ریگان عضو حزب جمهوری خواه آمریکا و کاندیدای ریاست جمهوری به تهران و ملاقات با شاه در سال ۱۳۵۷، شهادت برادر پاسدار محمد منتظرقائم در صحرای طبس در سال ۱۳۵۹، عملیات موفق نهادهای اطلاعاتی بر علیه حزب توده در سال ۱۳۶۲ و شهادت حجتالاسلام و المسلمین مهدی شاهآبادی در جبهه جنوب در سال ۱۳۶۳ به ثبت رسیده است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری
رحلت پدر رهبر انقلاب- ۱۴۰۶
آیت اللَّه سید جواد حسینی خامنهای در ماه جمادی الثانی سال ۱۳۱۳ در خامنه نزدیک تبریز به دنیا آمد. او از دوران طفولیت، در جریان حوادث مشروطه قرار گرفت و با روحیه مبارزهگریِ شهید شیخ محمد خیابانی، خو گرفت.
سیدجواد در جوانی سفری به عتبات عالیات و مشهد مقدس کرد و از آن پس در شهر مشهد اقامت کرد. ایشان از محضر آقازاده خراسانی و حاج آقا حسین قمی کسب فیض کرد و به مدارج بالای علمی دست یافت.
در سال ۱۳۴۵ برای ادامه تحصیلات راهی نجف اشرف شد و در آنجا از درس میرزای نایینی و سید ابوالحسن اصفهانی بهرهای وافر برد. در روزهای سیاه اختناق ستمشاهی، رنج و فشار روز افزونِ آن دستگاه جبار بر خانواده و فرزندان خود را تحمل میکرد، ولی در همه عمر، روی خوش به دشمنان اسلام نشان نداد.
از دامان این عالم بزرگوار شخصیت بزرگواری همچون حضرت آیت اللَّه سیدعلی خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی پرورش یافتند که مایه مباهات جامعه تشیع و جهان اسلام میباشند.
آیت اللَّه سیدجواد خامنه ای سرانجام در ۱۴ تیر ۱۳۶۵ پس از گذراندن چند ماه بیماری و ضعف در سن ۹۳ سالگی به لقاء اللَّه پیوست و در حرم امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.
در تقویم قمری مناسبتهای دیگری چون زادروز کسایی مروزی، شاعر شهیر سده های چهارم و پنجم در سال ۳۴۱، وفات ابوالحسن عامری فیلسوف ایرانی در سال ۳۸۱، درگذشت زاهد عارف سید احمد کربلایی در سال ۱۳۳۲، وفات آیت الله تبریزی از مراجع تقلید شیع در سال ۱۴۲۷ و وفات آیت الله رحمانی عالم و مدرس برجسته حوزه در سال ۱۴۱۶ ثبت است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی
پایان عملیات صهیونیستها علیه لبنان- ۱۹۹۶
در عملیات ۱۶ روزه رژیم صهیونیستی علیه لبنان موسوم به خوشه خشم، ارتش اسرائیل، از زمین، هوا و دریا، جنوب و حتی بیروت پایتخت لبنان را مورد حلمه قرار داد همچنین علاوه بر انهدام بسیاری از مناطق غیرنظامی و تأسیسات اقتصادی ۱۸۰ نفر از مردم این کشور را شهید و صدها نفر را مجروح کرد.
این عملیات برای تضعیف روحیه مردم و رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان و تحمیل شرایط تل آویو برای خروج از جنوب لبنان، انجام شد، اما لبنان همچنان بر لزوم خروج فوری بی قید و شرط صهیونیستها از جنوب این کشور تأکید کرد.
این موضع لبنان و مقاومت مردم و رزمندگان این کشور و همچنین فشار جهانیان موجب شد که رژیم صهیونیستی به حملات وحشیانه خود به لبنان خاتمه دهد.
در تقویم میلادی مناسبتهای دیگری چون انتشار اولین روزنامه جهان در فرانسه در سال ۱۶۰۵، حرکت اولین کشتی مسافربری با نیروی بخار در انگلستان در سال ۱۸۴۰، تأسیس سازمان مخوف گشتاپو در آلمان در سال ۱۹۳۲، روز ملی و اعلام جمهوری در کشور آفریقایی تانزانیا در سال ۱۹۶۴ و انفجار نیروگاه هستهای چرنوبیل در شوروی در سال ۱۹۸۶ ثبت است.
انتهای پیام
نظرات