• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۸:۳۷
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1404020302359
  • خبرنگار : 71049

اسلامی مطرح کرد

لزوم بهره‌برداری از ظرفیت‌های فناورانه صنعت هسته‌ای در حوزه محیط زیست

لزوم بهره‌برداری از ظرفیت‌های فناورانه صنعت هسته‌ای در حوزه محیط زیست

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به ظرفیت‌های فناورانه‌ صنعت هسته‌ای تاکید کرد: هم‌افزایی میان سازمان انرژی اتمی و سازمان حفاظت محیط زیست می‌تواند کشور را از چالش‌های زیست‌محیطی نجات دهد.

به گزارش ایسنا، «محمد اسلامی» معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی روز چهارشنبه و در نشست مشترک با «شینا انصاری» رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن گرامیداشت روز جهانی «زمین پاک»، اظهار کرد: خوشبختانه موضوع مأموریت‌ها و فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی در راستای حفظ محیط زیست قرار دارد. 

وی ادامه داد: حوزه‌های محیط زیست و انرژی هسته‌ای در بسیاری از موارد لازم و ملزوم یکدیگرند و می‌توانند با همگرایی و هم‌افزایی، در جهت رفع دغدغه‌های اساسی کشور و ارتقای سلامت ملی، تأثیرگذار و به‌موقع عمل کنند.

اسلامی تاکید کرد: در طول سال‌های گذشته، سازمان انرژی اتمی ایران همواره با فشارها و هجمه‌هایی مواجه بوده است. پیش از انقلاب، نظام سلطه با تمام توان تلاش کرد تا مانع از هسته‌ای شدن ایران شود اما به لطف الهی، هدایت‌های حکیمانه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و تلاش‌های بی‌وقفه همکاران ما، امروز ایران هسته‌ای یک کشور مستقل است. 

رییس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه جوانان ما توانسته‌اند همه فرآیندها و ظرفیت‌های لازم را به شکل درون‌زا تولید و سازمان‌دهی کنند، گفت: نکته‌ای که در شرایط کنونی اهمیت دارد، این است که فناوری‌ها، ظرفیت‌ها و خدمات سازمان انرژی اتمی به‌درستی توسط سازمان حفاظت محیط زیست، شناسایی و درک شوند. 

وی افزود: این ظرفیت‌ها باید با نگاه بهره‌بردارانه وارد میدان شوند تا هم دغدغه‌های محیط زیستی کاهش یابد و هم تخریب‌هایی که امروز محیط زیست را تهدید می‌کند، متوقف شود. 

لزوم بهره‌برداری از ظرفیت‌های فناورانه صنعت هسته‌ای در حوزه محیط زیست
دیدار اسلامی و انصاری 

آینده نسل‌ها وابسته به تصمیمات امروز است

وی با بیان اینکه آینده نسل‌ها وابسته به تصمیمات امروز در کشور است، گفت: اقدامات مفیدی در بخش پژوهشکده کشاورزی انجام گرفته است که با حمایت‌های سازمان حفاظت محیط زیست می‌تواند به مرحله اجرا درآید. به‌ویژه در حوزه مدیریت پسماندها و پساب‌های خطرناک صنعتی و شهری، فناوری‌های اثبات‌شده‌ای داریم که باید با تأکید و حمایت سازمان حفاظت محیط زیست به‌کار گرفته شوند. اگر امروز اقدام کنیم، در سال‌های آینده، به جای مواجهه با بحران‌های انباشته، شاهد حل مسائل خواهیم بود.

اسلامی با اشاره به به فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی در بخش معدن افزود: ما مواد معدنی پرتوزا را از دل زمین استخراج می‌کنیم و باید به درستی در راستای اهداف سازمان انرژی اتمی مدیریت کنیم. همچنین در بعضی معادن، مواد  معدنی  معمولاً آغشته به پرتوهایی هستند و نمی‌توان آن‌ها را به حال خود رها کرد. 

وی تاکید کرد: فرآوری این مواد، یک وظیفه راهبردی برای کشور و بخشی از چرخه فناوری هسته‌ای است. اصل این موضوع نه تنها مهم است، بلکه از نظر مسئولیت نسبت به جان انسان‌ها، طبیعت و نسل‌های آینده نیز حائز اهمیت است؛ که خوشبختانه با هماهنگی دو مجموعه، کمیته‌ای مشترک میان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان انرژی اتمی تشکیل شد.

معاون رییس جمهور خاطرنشان کرد: فعالیت‌های ما در حوزه فناوری‌های آینده در حال پیشرفت است. این فناوری‌ها نه تنها در سطح ملی بلکه در عرصه جهانی می‌توانند مؤثر و جریان‌ساز باشند. با همکاری و درک متقابل، امیدواریم بتوانیم اقدامات بزرگی را در مسیر حفظ زمین، آب، هوا و آینده کشور رقم بزنیم.

اسلامی ادامه داد: دنیا برای مواجهه با چالش‌های پیش رو، هدف‌گذاری‌های مشخصی انجام داده است. این هدف‌گذاری‌ها نه‌تنها چندسازمانی، بلکه چندحاکمیتی و مبتنی بر سیستم‌های ترکیبی است و تحقق آن‌ها نیازمند همکاری هم‌افزا و هماهنگ است. باید تقسیم کار در حوزه‌های مشترک به‌صورت هم‌راستا و مکمل با در نظر گرفتن ملاحظات آینده‌نگرانه و نگاه جامع به توسعه پایدار شکل بگیرد.

 

لزوم بهره‌برداری از ظرفیت‌های فناورانه صنعت هسته‌ای در حوزه محیط زیست
دیدار اسلامی و انصاری 

نیروگاه بوشهر هر ساله مانع تولید ۱۰ میلیون تُن کربن می‌شود

وی بیان کرد: در حوزه انرژی‌های پاک، مقام معظم رهبری از سال ۱۳۸۶ بر تولید ۲۰ هزار مگاوات برق از انرژی هسته‌ای تأکید داشته‌اند. این رقم، نشان از یک هدف راهبردی دارد که باید مورد حمایت قرار گیرد. به عنوان مثال، هر نیروگاه هزار مگاواتی که در کشور فعال شود، مانند نیروگاه اتمی بوشهر، مانع انتشار سالانه ۱۰ میلیون تُن کربن می‌شود. 

رییس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: نیروگاه بوشهر طی ۱۱ سال فعالیت، حدود 72 میلیارد کیلووات‌ساعت برق تولید کرده و معادل ۱۱۰ میلیون بشکه نفت صرفه‌جویی ایجاد کرده است. این یعنی در هر سال، بیش از یک میلیارد یورو صرفه‌جویی در مصرف سوخت فسیلی حاصل شده که می‌تواند در زنجیره ارزش، تحولی جدی ایجاد کند.

وی افزود: این صرفه‌جویی نه‌تنها از آلودگی محیط زیست جلوگیری کرده، بلکه برق پاک و پایدار برای حال و آینده کشور فراهم ساخته است. امروز دنیا به سمت فناوری‌های نوین، مانند انرژی گداخت حرکت می‌کند. 

اسلامی گفت: در کنوانسیون پاریس، کشورهای مختلف تعهد داده‌اند که تا سال ۲۰۵۰ به کربن صفر برسند. تحقق این هدف، تنها با فرهنگ‌سازی، توسعه زیرساخت‌ها و هم‌افزایی میان نظام‌های مختلف ممکن است. این مسئله، امری نیست که با انتظار منفعلانه به نتیجه برسد؛ بلکه باید برای آن برنامه‌ریزی و اقدام عملی انجام گیرد.

وی اضافه کرد: در نشست اخیر  COP28، بسیاری از کشورها تفاهم‌نامه‌هایی را امضا کرده‌اند تا ظرفیت نیروگاه‌های هسته‌ای خود را سه برابر کنند. اگر امروز سهم انرژی هسته‌ای در سبد برق جهانی حدود ۱۱ درصد است، آن‌ها به دنبال رساندن این رقم به ۲۳ درصد هستند. این یعنی تغییر در ساختارها، کاهش رفت‌وآمدهای زائد، تحول در سبک زندگی و تطبیق با شرایط زیست‌محیطی آینده.

معاون رییس جمهور تاکید کرد: آرزوی نخست ما، آن است که از فشارهای سیاسی کاسته شود و بتوانیم با همگرایی نهادهای مختلف مانند سازمان انرژی اتمی، سازمان محیط زیست و دیگر دستگاه‌ها، برنامه‌ها را زنده، پایدار و پیگیرانه دنبال کنیم. 

وی با اشاره به اینکه ما امروز باید با درک درست، به‌موقع اقدام کنیم، ادامه داد: اگر امروز نیروگاهی نسازیم، فردا که منابع فسیلی پایان یابد، هیچ‌کس به ما انرژی نخواهد داد و بدون انرژی، هیچ حرکتی ممکن نخواهد بود. اگر امروز کار کنیم، 10 سال بعد نتیجه خواهیم گرفت و اگر 10 سال بعد تازه شروع کنیم، ممکن است یک نسل دیگر هم از نتیجه آن بهره‌مند نشود. بنابراین، هر لحظه تأخیر، زیان‌بار است. از این‌رو، خواهشم این است که به همکاری هماهنگ، یکپارچه و چندسازمانی توجه ویژه‌ای شود تا آینده‌ای بسازیم که در شأن مردم ایران باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha