حجتالاسلام روحالله رحمانی در گفتوگو با ایسنا، گفت: مروری بر زندگی و اندیشههای امام صادق (ع)، نشان میدهد که ایشان در شرایطی زعامت امت اسلامی را بر عهده داشتند که فرصت مناسبی برای گسترش علوم دینی فراهم بود.
وی با اشاره به نقش برجسته امام صادق (ع) در پایهگذاری مکتب جعفری، اظهار کرد: امام صادق (ع) در دورهای حساس از تاریخ اسلام، با تأسیس و گسترش حوزههای علمی، میراث ارزشمندی از معارف ناب اسلامی را برای نسلهای آینده به جای گذاشتند. امروز، بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازخوانی سیره و روش ایشان در زندگی فردی و اجتماعی خود هستیم.
او ادامه داد: امام صادق (ع) با تأسیس حوزههای علمی و تربیت شاگردان برجسته، تأثیر عمیقی در گسترش معارف دینی و حفظ اصول اسلام داشتند.
رحمانی افزود: ایشان تجسم کامل اخلاق نبوی بودند و در عین علماندوزی، به تواضع، سخاوت و صبر شهرت داشتند. روایت است که حتی با دشمنان خود با حکمت و احسان برخورد میکردند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی ماهنشان بیان کرد: امام صادق (ع) در دوران حساس انتقال قدرت از امویان به عباسیان میزیستند و با وجود اینکه سیاست کلی ایشان قیام مسلحانه نبود، اما روشنگریهای ایشان درباره ظلمهای بنیامیه و بنیعباس، دستگاه حکومت را به هراس انداخت و سرانجام منصور دوانیقی، خلیفه عباسی، ایشان را با سم به شهادت رساند.
رحمانی تأکید کرد: شهادت امام صادق (ع) به ما میآموزد که علم و تقوا باید همراه با ایستادگی در برابر ظلم باشد و این یعنی عمل ما باید گویای مکتب اهلبیت (ع) باشد.
انتهای پیام
نظرات