• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404020603417
  • خبرنگار : 50663

فرماندار مشهد:

شوراها باید با کمترین چالش نظرات مردم را منتقل کنند

شوراها باید با کمترین چالش نظرات مردم را منتقل کنند

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار مشهد با تأکید بر اهمیت مشارکت فعال شهروندان و روستاییان در برنامه‌ریزی‌های شهری و روستایی، از شوراها خواست تا نظرات مردم را با کمترین چالش و بیشترین شفافیت منتقل کنند.

سیدحسن حسینی ۶ اردیبهشت‌، در همایش گرامیداشت روز شوراها، اظهار کرد: شورا و مشورت در اسلام امری بسیار مهم و اساسی است؛ شورا به معنای بهره‌مندی از خرد جمعی در امور و رایزنی با صاحبان اندیشه برای انتخاب اصلح است. پیامبر اسلام (ص) با وجود برخورداری از وحی، طبق تعالیم قرآنی، در امور مختلف با قوم و خویشان خود مشورت می‌کردند.

حسینی با بیان اینکه این همایش فرصتی برای بررسی مسائل و چالش‌های شهرستان مشهد است، گفت: مشهد به‌عنوان قطب فرهنگی و مذهبی کشور، دارای مسئولیت ویژه‌ای است و باید در مسیر توسعه پایدار در حوزه‌های مختلف گام بردارد؛ آشنایی با قوانین و شرح وظایف شوراها از مهم‌ترین وظایف هر عضو شورای اسلامی شهر و روستا است.

فرماندار مشهد توسعه زیرساخت را از مسائل کلیدی شهرستان دانست و اظهار کرد: یکی از چالش‌های شهرستان، توسعه زیرساخت‌هایی همچون سیستم حمل‌ونقل، آب، فاضلاب و برق است. باید با تقویت این بخش‌ها، طرح‌های جامع و کارآمدی برای زائران و مجاوران تدوین کنیم.

وی با اشاره به اهمیت محیط زیست افزود: محیط زیست موضوعی تشریفاتی نیست، بلکه از ارکان زندگی شهری و روستایی است. تغییر کاربری اراضی به یکی از معضلات جدی تبدیل شده و باید با برنامه‌ریزی مناسب، برای کاهش آلودگی‌های محیطی و بصری، با نگاهی به آینده فعالیت کنیم.

حسینی تأکید کرد: مشارکت فعال شهروندان و روستاییان در برنامه‌ریزی‌ها موجب افزایش کیفیت زندگی می‌شود. شوراها باید بتوانند نظرات مردم و پیشنهادات خود را با کمترین چالش مطرح کنند. امیدوارم شوراها از فرصت تمدید برای استمرار ارتباط مؤثر با مردم بهره ببرند.

فرماندار مشهد با اشاره به اهمیت توجه به مناطق روستایی گفت: روستاها نیازمند توجه ویژه هستند و باید خدمات لازم به آنها ارائه شود؛ ما با موج مهاجرت از روستاها روبه‌رو هستیم که پدیده‌ای خطرناک است و در این زمینه، طرحی مبتنی بر ضرورت اجتناب‌ناپذیر داریم که امیدواریم به پایه‌ای برای مدیریت بهتر تبدیل شود؛ گاهی ناچاریم تغییرات بزرگی را اعمال کنیم.

وی همچنین توسعه فرهنگی را رکن اساسی هر جامعه دانست و افزود: باید با ترویج فرهنگ شهروندی و روستاوندی، روحیه مشارکت را در مردم تقویت کنیم. در دولت وفاق ملی، با همگرایی، می‌توانیم به سوی الگویی روشن حرکت کنیم. امیدوارم شهرستان مشهد به جایگاهی شایسته در سطح ملی و بین‌المللی دست یابد.

شورا مرجع تصمیم‌گیری برخاسته از رأی مردم است

مهدی ناصحی، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در این همایش با بیان اینکه شوراها به عنوان یکی از مراجع اصلی تصمیم‌گیری در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده‌اند، بر ضرورت استقلال شورا در تصمیم‌گیری‌های کارشناسی تأکید کرد.

وی افزود: امروز نگاه حاکمیت به شورا باید روشن باشد. اگر مدیران استان و شهر با رأی مردم انتخاب شده‌اند، این افراد بدون واسطه در حال خدمت به شهر و روستا هستند و مستقیم با مردم ارتباط دارند؛ ما بیش از ۵۰۰ خدمت به مردم ارائه می‌دهیم که برگرفته از نیازهای واقعی آنان است.

ناصحی تأکید کرد: باید توجه داشت که مردم رأی داده‌اند تا شورا امور داخلی شهر را هدایت کند. آنچه در شورا و برآمده از آرای مردم تصویب می‌شود، مصلحت شهر و روستا است.

وی با اشاره به استقلال شورا در تصمیم‌گیری گفت: ما مسئول انجام امور هستیم و کسی حق دخالت ندارد، اگر تصمیمات شورا بر اساس کار کارشناسی و در چارچوب قانونی باشد و نسبت خود را با سایر دستگاه‌ها به‌درستی تعریف کند، هیچ دستگاهی نباید در آن دخالت کند.

رئیس شورای شهر مشهد ادامه داد: همدلی و تلاش برای ارتقای جایگاه اجتماعی شورا بسیار اهمیت دارد. جایگاه هیأت تطبیق نیز ارزشمند است، اما متأسفانه در ادوار مختلف دیده‌ایم که در جلسات این هیأت گفته می‌شود "این تصمیم، مصلحت شهر نیست". آیا ۱۵ نفر عضو فرهیخته شورای شهر مصلحت شهر را نمی‌دانند و دیگران باید آن را تعیین کنند؟

وی افزود: برخی قوانین محدودکننده شوراها هستند، در حالی که همه علاقه‌مندند براساس نظر مردم تصمیم‌گیری کنند؛ امروز شورا به این باور رسیده که می‌تواند خودش اداره امور را بر عهده گیرد. دستگاه‌های بیرونی باید بدانند که مدیران منصوب شورا باید تنها به شورا پاسخگو باشند. شورای شهر به بلوغی رسیده که خود می‌تواند مصلحت مدیران و شهر را تشخیص دهد.

ناصحی در ادامه با اشاره به وضعیت ناوگان حمل‌ونقل عمومی اظهار کرد: به لحاظ تولید و قیمت، شرایط تولید اتوبوس در کشور مناسب نیست و به اندازه نیاز، تولید انجام نمی‌شود. در حال حاضر حدود ۸۰۰ دستگاه اتوبوس کم داریم و در صورت فراهم شدن شرایط، شورای شهر این موضوع را به‌طور جدی پیگیری خواهد کرد. 

وی همچنین افزود: در موضوع حمل‌ونقل زباله به منطقه رضویه نیز، مراجعات زیادی به شورا شد و تصمیمات مناسبی اتخاذ گردید، با این حال، ما خارج از محدوده شهری اجازه خدمات‌رسانی نداریم، هرچند در برخی موارد این کار را انجام داده‌ایم؛ آمادگی داریم با شورای رضویه در این زمینه گفت‌وگو کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha