حسین بازرگانی امروز (شنبه ۶ اردیبهشت) در همایش پتانسیلها و بسترهای ترانزیت و هاب لجستیکی در ایران و استان زنجان با اشاره به سابقه توجه به موضوع لجستیک در استان، اظهار کرد: موضوع لجستیک نخستینبار سال ۱۳۸۱ در جمع نخبگان زنجان مطرح شد. از آن زمان، تلاشهایی برای تبدیل زنجان به محل ترانزیت کانتینرهای صادراتی و وارداتی آغاز شد.
وی با اشاره به خبر منتشر شده مبنی بر آنکه سازمان اموال تملیکی با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی قرارداد بسته تا تأمین همه کانتینرهای وارداتی و صادراتی از این مسیر صورت گیرد، افزود: گرچه این اقدام در سطح ملی مثبت است، اما برای ما زنجانیها که سالها در تلاش برای توسعه ترمینال کانتینری در استان بودیم، گامی به عقب تلقی میشود.
بازرگانی ادامه داد: در شعاع ۴۰۰ کیلومتری استان زنجان، حدود ۶۰ درصد تولید داخلی کشور متمرکز شده و همین میزان از حمل و نقل نیز در همین محدوده انجام میشود. این آمار جایگاه ویژه زنجان را در زنجیره تأمین و ترانزیت کشور نشان میدهد.
وی با اشاره به توانمندیهای استان در حوزه حمل و نقل، اظهار کرد: استان زنجان دارای شش شرکت بزرگ حمل و نقل است که یکی از آنها بزرگترین ناوگان حمل سوخت کشور را با ۲۵۰ دستگاه تریلی تانکر در اختیار دارد و این موضوع موجب شده تاکنون کمبود سوختی در شمال غرب کشور تجربه نشود.
رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق زنجان همچنین با اشاره به موقعیت فرودگاه زنجان، گفت: این فرودگاه از نظر موقعیت، ایمنی، باند مناسب، خلوتی مسیر و عدم ترافیک جادهای، یکی از فرودگاههای کمنظیر کشور است. همچنین گمرک و مرز هوایی نیز در فرودگاه مستقر شدهاند و منطقه ویژه اقتصادی نیز در مجاورت آن قرار دارد.
وی درباره حمل و نقل ریلی، افزود: ایستگاه بناب از فعالترین ایستگاههای راهآهن کشور است. طبق آمار موجود، حدود ۷۰ درصد بارهای وارداتی کشور به مقصد ایستگاه زنجان حمل میشوند و ۳۰ درصد صادرات ریلی نیز از همین استان انجام میشود.
بازرگانی با اشاره به کریدور شمال - جنوب، عنوان کرد: با توجه به خطرات موجود در مسیر کانال سوئز، کشورهایی نظیر امارات، پاکستان و روسیه تمایل زیادی برای استفاده از کریدور شمال - جنوب دارند که از خاک ایران میگذرد. دو سال پیش نیز دبیر شورای عالی امنیت ملی امارات برای تحقق این کریدور با ایران وارد مذاکره شد.
وی گفت: زنجان در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ پس از بندرعباس، بیشترین حجم واردات کالایی را به خود اختصاص داده و از این منظر دومین بندر خشک کشور به شمار میرود. طبق آمار سال ۱۴۰۳، میزان واردات کالایی به زنجان ۵۳۲ هزار تن بوده که ۱۵۳ هزار تن آن از طریق حمل و نقل ریلی انجام شده است.
بازرگانی با پیشنهاد استقرار دبیرخانهای منطقهای در استان، افزود: پیشنهاد میکنم دبیرخانه کمیسیون حمل و نقل شمال غرب کشور در زنجان مستقر شود تا با همافزایی بیشتر، استان نقش پررنگتری در ترانزیت و لجستیک کشور ایفا کند.
انتهای پیام
نظرات