• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404020603710
  • خبرنگار : 50990

دبیر انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد:

هدف انجمن‌های علمی دانشگاه، تولید و ارتقاء دانش برای دانشجویان است

هدف انجمن‌های علمی دانشگاه، تولید و ارتقاء دانش برای دانشجویان است

ایسنا/خراسان رضوی دبیر انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی از نقاط قوت انجمن علمی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی ارتباطات مؤثر و برنامه‌ریزی‌شده با سایر انجمن‌ها و نهادها است. در راستای اهداف این انجمن، برقراری ارتباط مؤثر با صنایع مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

علی چمن‌مطلق در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به هدف انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: هدف انجمن‌های علمی، تولید و ارتقاء دانش برای دانشجویان است. در این راستا، تلاش انجمن ما بر این است که مطالب علمی مرتبط با رشته صنایع غذایی به زبانی ساده‌تر و کاربردی‌تر از آنچه در دروس دانشگاهی ارائه می‌شود، به دانشجویان منتقل شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به این هدف، ابتدا نقاط ضعف موجود در آموزش‌های دانشگاهی شناسایی و سپس تصمیم بر آن شد تا مواردی که دانشجویان صنایع غذایی به‌ویژه پس از فارغ‌التحصیلی در صنعت و محیط کار با آن‌ها مواجه می‌شوند، اما در واحدهای درسی دانشگاه کمتر به آن‌ها پرداخته می‌شود، در قالب کارگاه‌های فشرده و با دعوت از متخصصان این حوزه ارائه شود.

دبیر انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه مسائل مدیریتی از اولین مواردی است که دانشجویان صنایع غذایی پس از فارغ‌التحصیلی با آن مواجه می‌شوند، ادامه داد: داشتن اطلاعات در این زمینه برای دانشجویان ضروری است، اما متأسفانه در سرفصل‌های درسی مورد غفلت قرار گرفته است. همچنین آشنایی با استانداردها و قوانین نظارتی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. این موضوع نیز معمولاً یا در قالب یک درس سه واحدی به نام کنترل کیفی و یا به صورت پراکنده در درس دیگری به نام اصول طراحی کارخانجات صنعتی ارائه می‌شود.

چمن‌مطلق بیان کرد: با توجه به این نیاز با همکاری گروه صنایع غذایی، واحد ارتباط با صنعت دانشکده کشاورزی و اداره غذا و دارو اقدام به برگزاری یک کارگاه آموزشی در زمینه آشنایی با استانداردها کرد. این کارگاه در هفته پژوهش برگزار و بازخورد بسیار خوبی از سوی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان شاغل در کارخانه‌ها دریافت کرد.

دبیر انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: در گام بعدی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و علاقه‌مندان به ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری مورد هدف قرار گرفتند. تمرکز ما بر یکی از مهم‌ترین نیازهای دانشجویان در نگارش مقالات و پایان‌نامه‌ها یعنی آشنایی با علم آمار و نرم‌افزار SPSS بود. در این راستا، همکاری موفقی با انجمن علمی آمار دانشگاه فردوسی شکل گرفت و این کارگاه با استقبال بسیار خوبی مواجه شد.

چمن‌مطلق یادآور شد: انجمن با هدف معرفی رشته صنایع غذایی و ایجاد آگاهی در جامعه اقدام به برپایی غرفه‌ای در جشنواره ملی حرکت کرد. در این غرفه علاوه بر ارائه دستاوردهای علمی دانشجویان به سه محور اصلی همچون فروش محصولات تولیدی دانشجویان، رفع شبهات و باورهای غلط رایج در مورد صنعت غذا و پاسخگویی به سوالات بازدیدکنندگان با بهره‌گیری از نظرات متخصصان توجه شد.

وی افزود: این غرفه با استقبال چشمگیری مواجه شد و تعاملات مثمرثمری با دانشجویان و مسئولان در خصوص شناخت بیشتر رشته صنایع غذایی صورت گرفت. همچنین این انجمن با هدف ایجاد فضای صمیمی و تعامل بیشتر بین دانشجویان و اساتید اقدام به برگزاری تورهای علمی برای دانشجویان جدیدالورود و همچنین ضیافت‌های افطاری کرده است.

چمن‌مطلق درخصوص چالش‌های پیش روی انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی، عنوان کرد: همانند بسیاری از انجمن‌های علمی یکی از مهم‌ترین چالش‌های انجمن، کمبود منابع مالی و عدم حمایت کافی از سوی دانشگاه است. تمام کارگاه‌ها و برنامه‌های برگزار شده توسط انجمن بدون دریافت کمک مالی مستقیم  از طرف دانشگاه و با جمع آوری هزینه دوره از ثبت نام کنندگان و یا اعضای انجمن انجام شده است. خوشبختانه در زمینه تأمین امکانات، چاپ و تبلیغات و فضای برگزاری حمایت‌های لازم از سوی شورای دانشگاه و امور عمومی دانشکده‌ها صورت گرفته است.
 

هدف انجمن‌های علمی دانشگاه، تولید و ارتقاء دانش برای دانشجویان است

دبیر انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی بیان کرد: در این حوزه با وجود تلاش و فداکاری اعضای شورای مرکزی انجمن که همگی دانشجویان ممتاز و مسئولیت‌پذیر هستند، نگرانی‌هایی در مورد تمایل دانشجویان به مشارکت در فعالیت‌های انجمن و بی‌انگیزگی و ناامیدی آن‌ها نسبت به ادامه تحصیل و ورود به بازار کار وجود دارد. همچنین مسائل مربوط به بازار کار و همچنین چالش‌های تحصیلی دانشجویان نیز از جمله مواردی هستند که بر فعالیت‌های انجمن تأثیرگذار هستند.

وی با بیان اینکه انجمن در تلاش است تا با ایجاد فضایی مناسب، نگرانی‌ها و دغدغه‌های دانشجویان را به حداقل برساند و جوی پرنشاط را در دانشگاه حاکم کند، افزود: یکی از چالش‌های اصلی انجمن، بروکراسی اداری طولانی‌مدت برای برگزاری فعالیت‌ها است. این موضوع به ویژه در مورد اطلاع‌رسانی رویدادها محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند. به عنوان مثال برای انتشار یک اطلاعیه نیاز به طی مراحل متعددی است که مستلزم دریافت تأییدیه از چندین مقام و امضا متعدد است. این روند زمان‌بر تا حدودی فعالیت‌های انجمن را محدود می‌کند.

چمن‌مطلق درخصوص تعداد اعضای فعال انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی، مطرح کرد: این انجمن علمی دارای اعضای فعال متعددی است که در برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف مشارکت دارند. عضویت در انجمن از طریق پرتال دانشجویی امکان‌پذیر است و دانشجویان می‌توانند با ثبت درخواست عضویت به جمع انجمن بپیوندند.

دبیر انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی توضیح داد: برای شورای مرکزی انجمن هر ساله در دانشگاه فردوسی انتخابات برگزار می‌شود. در این انتخابات دانشجویان رشته‌های مختلف، اعضای شورای مرکزی را از میان خود انتخاب می‌کنند. فرآیند انتخابات شامل ثبت‌نام کاندیداها، بررسی صلاحیت‌ها و رأی‌گیری است.

چمن مطلق افزود: پس از اتمام انتخابات شورای مرکزی که به حد نصاب آرا از طرف دانشجویان می‌رسند، در طی جلسه‌ای با دبیر دانشگاه و با توجه به  شرایط، دبیر انجمن رشته مربوطه را برای سال تحصیلی آینده از میان خود انتخاب می‌کنند. شورای مرکزی انجمن صنایع غذایی شامل هفت عضو است. همچنین در برنامه‌ها و رویدادهایی که برگزار می‌شود، انجمن از حمایت و همکاری تیم‌های اجرایی متشکل از دانشجویان رشته استفاده می‌کند که معمولاً بیش از ده نفر هستند. 

وی با اشاره به اینکه انجمن همواره تلاش کرده‌ است تا با ایجاد فضایی مناسب، زمینه‌ساز رشد و پیشرفت دانشجویان باشد، گفت: در جلسات ابتدایی با اعضا، بر اهمیت حضور در انجمن و بهره‌گیری از فرصت‌های موجود برای کسب تجربه و یادگیری تأکید می‌کنیم. ما معتقدیم که انجمن، فضایی امن برای آزمون خطا و کسب مهارت‌های نرم و سخت است. این فضا به دانشجویان امکان می‌دهد تا مهارت‌های ارتباطی، تصمیم‌گیری و مدیریت استرس را در محیطی دوستانه و حمایتی تقویت کنند. 

دبیر انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: این رشد فردی و اجتماعی، یکی از مهم‌ترین انگیزه‌ها برای پیوستن دانشجویان به انجمن است. اعضا انجمن نیز سعی کرده‌اند تجربیات خود را با دانشجویان به اشتراک بگذارند تا در مسیر پیشرفتشان مؤثر باشند. 

چمن‌مطلق با اشاره به اینکه این انجمن‌ پلی برای ارتباط دانشجویان با صنایع مختلف محسوب می‌شود، اظهار کرد: یکی از نقاط قوت انجمن علمی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی ارتباطات مؤثر و برنامه‌ریزی‌شده با سایر انجمن‌ها و نهادها است. در راستا اهداف انجمن، برقراری ارتباط مؤثر با صنایع مختلف در دستور کار قرار گرفته است. از این رو با شرکت‌های فعال در حوزه صنایع غذایی در استان خراسان رضوی به عنوان قطب صنایع غذایی کشور ارتباط مؤثری برقرار کرده‌ایم.  

دبیر انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی گفت: ارتباط انجمن با نهادهای مختلف از جمله اداره غذا و دارو و بسیاری از شرکت‌های شتاب‌دهنده در حوزه‌های علمی گوناگون برقرار شده است. ما کوشیدیم تا این ارتباط را به طور مؤثر حفظ کنیم. همچنین می‌توان گفت پویاترین ارتباط انجمن پس از انجمن‌های علمی داخل دانشگاه که تا به امروز با اکثر آن‌ها همکاری داشته‌ و یا روابطی را به نحو دوستانه برقرار کرده‌ایم، ارتباط با سایر انجمن‌های علمی فعال رشته صنایع غذایی در نقاط مختلف کشور بوده است.

وی افزود: تلاش ما بر این بوده است که این ارتباط را با زنجیره انجمن‌های صنایع غذایی دانشگاه‌های مختلف چه در خراسان‌رضوی و چه در سراسر کشور حفظ کنیم. این امر به ویژه در دوره‌های حضوری و مجازی که برگزار می‌کنیم، بسیار ارزشمند است و حضور دانشجویان از دانشگاه‌های ساری، تهران، کردستان، شیراز، اهواز و دیگر نقاط ایران همواره قوت قلب ما بوده است.

چمن‌مطلق با اشاره به مهم‌ترین دستاوردهای این انجمن در سال‌های اخیر، تصریح کرد: در سال‌های اخیر دو رویداد مهم برای انجمن صنایع غذایی دانشگاه فردوسی به وقوع پیوست که می‌توان آن‌ها را به عنوان دستاورد تلقی کرد. رویداد «اگرینو دو» در حوزه صنعت غذا و کشاورزی با دعوت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع غذایی توسط انجمن صنایع غذایی برگزار شد.

دبیر انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی اضافه کرد: همچنین، برگزاری سلسله نشست‌های «از کلاس تا صنعت» نیز از دیگر دستاوردهای این انجمن محسوب می‌شود. در این نشست‌ها ارتباط بسیار مؤثری میان دانشجویان و اتاق بازرگانی مشهد برقرار شد که این امر به عنوان یک دستاورد بزرگ تلقی می‌شود. بنده معتقدم بزرگ‌ترین دستاورد شخصی انجمن، خنده رضایتی است که پس از هر برنامه و کارگاه برگزار شده، بر لبان هم‌رشته‌ای‌هایمان نقش می‌بندد. این لبخندها و خوشحالی‌ها، انرژی تیم ما را به شدت افزایش می‌دهد.

وی درخصوص برنامه‌های آینده انجمن، بیان کرد: متأسفانه در فضای انجمن‌ها، همواره شاهد انباشت تجربه‌ای هستیم که پس از اتمام یک دوره و تغییر مدیریت و تیم همراه این تجربیات منتقل نمی‌شوند و تیم جدید مجدداً از ابتدا تلاش می‌کند تا این فرآیند را از سر گیرد. در همین راستا در ابتدا تلاش بر آن شد تا این مشکل مرتفع شود و سیستمی ایجاد شود که حتی بدون حضور مستمر ما در سال‌های آتی نیز به درستی عمل کند. در همین راستا اخیراً از دانشجویان ورودی جدید دعوت به عمل آمده است تا در جلسات هفتگی به طور مستمر شرکت کنند. 

چمن‌مطلق توضیح داد: این روند که امسال با تلاش فراوان آغاز شده است، در سال‌های آینده نیز با همکاری ورودی‌های دیگر حفظ خواهد شد. آن‌ها از این ارتباطات آگاهی خواهند یافت و در سال‌های آینده نیز می‌توانند از این ارتباطات نهایت استفاده را ببرند. در ادامه دوره فعلی نیز با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی و اهمیت بحث هوش مصنوعی، دوره‌ای را در خصوص کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع غذایی برگزار خواهیم کرد. همچنین تمرکز اصلی تیم ما بر تولید سلسله وبینارهای «تجربیات ماندگار» خواهد بود. در این برنامه از فارغ‌التحصیلان و بزرگان رشته صنایع غذایی دانشگاه فردوسی دعوت به عمل خواهد آمد.

دبیر انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی درخصوص انتظارات انجمن از دانشگاه و سایر نهادهای مرتبط، گفت: دانشگاه فردوسی به عنوان یک نهاد انسان‌ساز همواره در تربیت و تعلیم افراد کوشا بوده است. فارغ‌التحصیلان این دانشگاه، علاوه بر دانش علمی از نظر شخصیتی نیز رشد چشمگیری داشته‌اند و به افرادی پویا و اثرگذار در جامعه تبدیل شده‌اند.

وی ادامه داد: این رشد فردی، نتیجه مدیریت قوی و حمایت از تشکل‌های دانشجویی فعال است. زیرا توجه ویژه به این انجمن‌ها و حمایت از فعالیت‌های آن‌ها، همچنان می‌تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد. امیدوارم سرپرست دانشگاه فردوسی با توجه به سوابق درخشانشان و رویکرد همراهانه با دانشجویان نگاهی مثبت و حمایتی به فضاهای انجمنی داشته باشند.

چمن‌مطلق در پایان افزود: همچنین برقراری ارتباطات مؤثرتر میان نهادهای مربوطه با دانشگاه و فضاهای دانشگاهی، می‌تواند به پر کردن خلاء موجود بین دانشگاه و صنعت کمک شایانی کند و زمینه‌ساز پیشرفت‌های چشمگیر در آینده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha