• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۵۳
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1404020603839
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

استاندار:

توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان از برنامه‌های شاخص کهگیلویه و بویراحمد است

توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان از برنامه‌های شاخص کهگیلویه و بویراحمد است

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: رشد شاخص‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان این استان را با جدیت دنبال می کنیم.

یدالله رحمانی در نشستی با حضور تورج امرائی معاون شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و مصطفی مافی رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور با اشاره به سفر سال گذشته هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان گفت: سفر سه‌روزه وزیر ۴۵ مصوبه داشت که اجرای این مصوبات موجب رشد شاخص‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان می‌شود.

وی، ضمن قدردانی از نگاه ویژه معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: اختصاص اعتبار جهت راه‌اندازی مرکز رشد شهرستان گچساران و اقدامات برای احداث کارخانه نوآوری نشان‌دهنده عزم ملی برای جهش در حوزه اقتصاد دانش بنیان استان است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه این استان دودهم درصد شرکت‌های دانش‌بنیان را دارد، خاطرنشان کرد: آمار شرکت‌های دانش‌بنیان استان پایین است که با کشور فاصله داریم و در تلاش هستیم این فاصله را در حوزه شرکت‌های دانش بنیان به حداقل برسانیم چرا که پتانسیل اولیه آن را دارد.

رحمانی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۵ هزار دانشجو در ۱۸ دانشگاه و مرکز آموزش عالی استان در حال تحصیلند، تصریح کرد: نیروی انسانی نخبه در کنار ظرفیت نفت و گاز، آب، گردشگری و سایر حوزه‌ها می‌تواند شرکت‌های دانش‌بنیان را تقویت کند.

وی با بیان اینکه، دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری، صنعت، دستگاه‌های اجرایی، فنی و حرفه‌ای و سایر حوزه‌ها زیست بوم فناوری استان را تشکیل می‌دهند، ادامه داد: اولویت پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، راه‌اندازی اقتصاد دیچیتال استان است که نیازهای استان به لحاظ تجهیزات ۱۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ۱۰ طرح استان توسط پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات تأیید شده است، اضافه کرد: برخی شرکت‌های دانش بنیان در استان با ۴۰۰ یا ۵۰۰ میلیون تومان شکوفا می‌شوند بنابراین مصمم هستیم که حمایت‌های مالی به این شرکت‌ها انجام شود.

رحمانی با بیان اینکه، ارتقای کیفیت آموزشی به همراه ارتقای کیفیت پژوهشی اولویت دانشگاه‌ها باشد از اقدامات خوب صورت گرفته در دانشگاه یاسوج و دانشگاه آزاد قدردانی کرد و ادامه داد: ۳۵ شرکت دانش‌ بنیان در فرآیند ارزیابی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات دیده شده است.

وی عنوان کرد: سال گذشته رقم تسهیلات مالیاتی حوزه شرکت‌های دانش بنیان کشور ۷.۵ هزار میلیارد تومان بود که در سطح استان برای جذب ۱۰ درصد این مبلغ برنامه‌ریزی شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تأکید به اینکه از محل تسهیلات مالیاتی برای احداث برج فناوری و آزمایشگاه پارک علم و فناوری بهره‌مند شویم، گفت: شرکت‌های دانش بنیان نیازمند حمایت بیشتر پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات است که در صورتی مصوبات این جلسه و ۴۵ مصوبه سفر وزیر عملیاتی شوند برای استان مؤثر خواهد بود.

رحمانی به اعضای کارگروه اقتصاد دانش بنیان توصیه کرد نباید لحظه‌ای را برای توسعه در این زمینه از دست دهیم که با وجود همه محدودیت‌ها و مشکلات، مدیران اهتمام جدی داشته باشند که پارک‌های علم و فناوری استان رشد کنند بنابراین به صورت مستمر مصوبات پیگیری شود.

توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان از برنامه‌های شاخص کهگیلویه و بویراحمد است

حرکت شتابان به سوی زیست‌بوم دانش‌بنیان

تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این نشست ضمن بررسی وضعیت موجود گفت: کهگیلویه و بویراحمد باید دست‌کم ۹۰ شرکت دانش‌بنیان داشته باشد، در حالی که اکنون تنها ۲۰ شرکت فعال است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول استان تصریح کرد: ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان، به ویژه ماده ۱۱ آن، فرصت‌های مالی قابل توجهی فراهم کرده که متأسفانه سهم استان تاکنون ناچیز بوده است.

امرایی با تأکید بر حمایت ویژه از استان‌های کم‌برخوردار اما دارای استعداد، خواستار استفاده مؤثر از ظرفیت‌های قانونی و تسهیلات مالیاتی برای جهش فناورانه استان شد و افزود: ایجاد کارخانه نوآوری در استان، نیازمند تسریع در اقدامات اجرایی است.

پارک علم و فناوری؛ محور امیدبخش توسعه دانش‌بنیان

سید نصرالله افتخاری، رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد، نقش برجسته این مجموعه در پیشبرد زیست‌بوم دانش‌بنیان استان را یادآور شد و اظهار داشت: با توجه به ظرفیت‌های فناورانه استان، انتظار می‌رود در جذب اعتبارهای مالیاتی و تسهیل ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، نگاه ویژه‌ای اعمال شود.

افتخاری با اشاره به مشکلات فرآیند ارزیابی گفت: از ۳۸ شرکت متقاضی در سال گذشته، تنها ۲ شرکت موفق به اخذ تاییدیه شدند که این نشان‌دهنده نیاز به اصلاح فرآیندها و حمایت‌های بیشتر است.

وی همچنین بر ضرورت انعطاف در ارائه تضامین برای حمایت مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد و از تلاش‌های گسترده پارک علم و فناوری برای ایجاد بستر مناسب رشد خبر داد.

رئیس پارک علم و فناوری گفت: با همراهی معاونت علمی و ظرفیت‌های موجود، مسیر توسعه شرکت‌های فناورانه را هموار خواهیم کرد و امید داریم با حمایت مستمر، شاهد شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتری در استان باشیم.

توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان از برنامه‌های شاخص کهگیلویه و بویراحمد است

احیای کارخانه‌های فناورانه؛ فرصت طلایی دیگر

در ادامه این نشست، صاحب سروش‌فر رئیس جهاد دانشگاهی استان بیان کرد: جهاد دانشگاهی در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان سازمانی دارد به نام ستفا که می توان گفت تنها سازمان کشور با ماموریت و نام اختصاصی در زمینه "تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان" است که در دو دهه گذشته تلاش در ایجاد زیست‌بومی نوآورانه و موثر، در اقتصاد فناوری ایران داشته است.
توسعه اقتصاد دانش بنیان، انتقال فناوری‌های بالغ به شرکت‌ها، تسهیل تجارت فناوری، بهبودد عملکرد حوزه‌های اقتصادی از جمله وظایف ستفای جهاد دانشگاهی است. در حال حاضر مراکز فناورانه تولید آفت کش های گیاهی و انتی بیوتیک های دامی گیاه پایه و همینطور مرکز فناوری عسل و فرآورده های آن، در استان کهگیلویه و بویراحمد از ماموریت های مهم جهاد دانشگاهی است.

سروش فر از راه اندازی کارخانه تولید آفت‌کش های گیاهی و آنتی‌بیوتیک‌ها که از سال ۱۳۹۸ راکد مانده است، خبر داد و افزود: این کارخانه قابلیت تبدیل به یک شرکت دانش‌بنیان را دارد و می‌تواند با کمک دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، مجدداً به چرخه تولید بازگردد.

به گزارش ایسنا، وی بر ضرورت تعامل بیشتر دانشگاه‌ها و جهاد دانشگاهی برای توسعه محصولات فناورانه تاکید و بیان کرد: امروز زمینه همکاری‌های گسترده در حوزه فناوری در استان مهیاست و باید از این فرصت طلایی بهره برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha