• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۷:۱۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404020603864
  • خبرنگار : 50040

استاندار گیلان:

ویلاها به زمین کشاورزی تبدیل شود؛ نه بالعکس!

ویلاها به زمین کشاورزی تبدیل شود؛ نه بالعکس!

ایسنا/گیلان استاندار گیلان، با بیان اینکه با حمایت از کشاورزی، ویلاهای ساخته شده به زمین کشاورزی تبدیل می شود؛ نه اراضی کشاورزی به ویلا، تاکید کرد: اگر کشاورزی استان رونق بگیرد، صنعت و گردشگری استان نیز رونق می گیرد.

هادی حق شناس شنبه ششم اردیبهشت در آیین کاشت مکانیزه برنج در روستای اشکیک بخش چوکام از توابع شهرستان خمام، با بیان اینکه خداوند نعمت را در حق گیلان کامل کرده است، گفت: سال گذشته در کشور و استان به ترتیب ۱۲۳ و  هزار و ۵۱ میلیمتر باران بارید و در فروردین امسال نیز ۸۸ میلیمتر بارندگی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۴ درصد رشد دارد؛ این در حالی است که آمار بارش ها در کشور منفی بوده است.

وی ۳۰ استان کشور را مواجه با پدیده فرونشست دانست و افزود: گیلان فرونشست ندارد و سیراب شده  است.

استاندار گیلان آب، خاک و هوای سالم را سه عنصر حیات دانست که به وفور در استان ما وجود دارد و تصریح کرد: وظیفه مسئولان است که از این نعمت ها برای توسعه استان استفاده کنند.

حق شناس میانگین برداشت برنج در هر هکتار را چهار تن دانست و ادامه داد: در کشورهای عمده تولیدکننده برنج همچون چین و فیلیپین و ویتنام، در هر هکتار برداشت دو برابری دارند.

وی با تاکید بر لزوم به زراعی و به نژادی محصولات کشاورزی در گیلان به ویژه برنج، اضافه کرد: اگر به به زراعی و به نژادی توجه کنیم، دیگر نیازی به واردات برنج نداریم.

استاندار گیلان کاهش هزینه های تولید را لازمه پایداری اشتغال بخش کشاورزی دانست و گفت: کشاورزی باید سودزا نباشد تا توجیه اقتصادی داشته باشد و ماندگار شود؛ البته پایداری تولید فقط در کاهش هزینه ها نیست و باید تولید در واحد سطح را افزایش دهیم و به جای برداشت چهار تن در هر هکتار، هشت تن برتج برداشت کنیم.

وی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد محصول برنج در شالیکوبی های ما شکسته و نیم دانه می شود، خاطرنشان کرد: هر هزار و ۵۰۰ شالیکوبی استان باید به سمت مکانیزاسیون و استفاده از تکنولوژی های روز بروند تا ضایعات تولید را کاهش دهیم و ۹۰ درصد برنج مطلوب داشته باشیم.

حق شناس با تأکید بر لزوم کاهش ضایعات در شالیکوبی ها از ۳۰ درصد به پنج تا شش درصد، بیان کرد: کاهش ضایعات در افزایش درآمد کشاورزان اثرگذار است و کشاورزی را مقرون به صرفه می کند.

وی از دولت خواست با تخصیص ارز با نرخ آزاد به واردات برنج و چای از کشاورزان حمایت کند و ادامه داد: اگر قرار است گیلان، گیلان بماند و تبدیل به ویلاها و شهرک های خوش نشین برای غیر گیلانی ها نشود، شرط آن اقتصادی شدن برنج و چای و زیتون و کیوی و مرکبات و... است.

استاندار گیلان با بیان اینکه با حمایت از کشاورزی، ویلاهای ساخته شده به زمین کشاورزی تبدیل می شود؛ نه اراضی کشاورزی به ویلا، تأکید کرد: اگر کشاورزی استان رونق بگیرد، صنعت و گردشگری استان نیز رونق می گیرد، زیرا گردشگران برای دیدن زیبایی های گیلان می آیند.

وی کشاورزی را یک مزیت برای گیلان دانست و گفت: از هفته دوم فروردین امسال شاهد برقراری پروازهای روزانه از بصره، بغداد و نجف به گیلان هستیم لذا باید از این فرصت برای تقویت صنعت و گردشگری و ترانزیت استفاده کنیم تا افزایش اشتغال و معیشت مطلوب را رقم بزنیم و هیچ گیلانی به خاطر شغل گیلان را ترک نکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۰۸:۲۴

ما باید از کشورهای پیشرفته الگو بگیریم که کشاورزان نه تنها محل زندگی‌شان در میان ملک کشاورزیشان است بلکه حتی کارخانه‌ محصولات شان هم در همان باغ مستقر هست صرفه جویی در اتلاف وقت کاهش مصرف انرژی کمک به عدم مهاجرت کاستن ترافیکی شهری

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۰۸:۵۱

زمینهای شالیکاری تبدیل به ویلا باغی شدند کنار دریا با مبلغ بالایی بفروش می‌رسد ، کلان اجناس هم درمازندران گرانتر از پایتخت است کرایه بار هم همینطور.همه جا ویلاسازی شده همه هم شغل اول یا دومشان املاکیه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۱۶:۵۴

متاسفانه، مداوم زمین های کشاورزی به ویلا تبدیل میشود،و ادامه هم دارد، وبا شعارهای تکراری نمیشود جلوی این تعقر کاربری ها را گرقت

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۱۷:۰۹

متاسفانه کشاورزان وشالی کاران هم،زمین های خود را خرد کرده وبا هماهنگی شورای محدوده خود،زمین های کشاورزی را به دلالان میفروشند،وتغییر زمین کشاورزی به ویلا سازی شروع میشود

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۱ ۱۰:۵۰

سلام وعرض ادب کشاورزی که زمینشو میفروشه یعنی نمیخواد کشاورزی کنه زور که نیست ودر ضمن الان در شمال کشور زمین هایی هست که ۲۰سال بلا استفاده مونده آیا بهتر نیست که شهرک سازی بشه ودر کنارش همون کشاورز واهالی روستا از کنارش صاحب روزی بشن

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۲ ۲۰:۱۷

الان به نظرتون ما در گیلان افزایش مسکن داریم ؟ . جلوی ساخت ویلا در غیر بافت رو بگیرید ، جوانان روستا رو برای مجوز داخل بافت مسکونی سرگردان نکنید ، هم کشاورزی و هم مسکن مهم است ، نیاز نیست چیزی را به چیز دیگر تبدیل کنید .

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۱۷:۵۱

زمین‌ها رو میفروشید پولش خوشمزست ماشین مدل بالا میخرید و عشقو حال وقتی مشتری هزینه میکنه و می‌سازه میشه دشمن طبیعت زمینهاتون رو اول میفروشید بعد میزنید زیرش

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۱۶:۳۶

شوراهای روستاها پول میگیرن اجازه ساخت میدن

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۱۶:۵۵

شما آب زمینای همون کشاورز فعلی رو تامین کنید تا بعد ...