احمد شاهیوندی در نشست اجرای طرح شهر دوستدار سالمند که شنبه ششم اردیبهشت در استانداری خوزستان در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: وضعیت سالمندی در کشورهای مختلف گویای شرایط آینده کشورهاست؛ ایران یکی از کشور خاورمیانه است که در سال ۲۰۵۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت آن سالمند است و پاکستان، عراق، افغانستان و... دارای جمعیت جوان بیشتری از کشور ما خواهند بود. این وضعیت تلنگری برای ما است و باید توجه کنیم علاوه بر توجه به ایجاد شرایط و زیرساختها، اگر به جوانی جمعیت توجه نشود در آینده حتی مباحث امنیتی خواهیم داشتیم.
مجری ملی طرح محیط دوستدار سالمند گفت: با آگاهی و اطلاع از اینکه کشور به سمت رفتن به سالمندی است، باید به دنبال تدابیری از جمله ایجاد اشتغال، تسهیل ازدواج و فرزندآوری باشیم. تا سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند است و باید شرایط برای این افراد مهیا شود. در کشورهای توسعهیافته ۱۰۰ سال طول میکشد تا جمعیت سالمندی دو برابر شود اما در ایران در مدت ۲۰ سال این اتفاق رخ میدهد و با انفجار جمعیت سالمندی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: شهر دوستدار سالمند یک رویکرد جهانی است و با برنامهریزی، شرایط لازم را برای زندگی و پویایی سالمندان فراهم میکند. شاید تصور شود این طرح برای از کارافتادهها باشد در حالی که اینگونه نیست و در قالب این طرح، امکانات و شرایطی ایجاد میشود که سالمندان پویا داشته باشیم و فرصتهای دوبارهای برای آنان فراهم شود.
مجری ملی طرح محیط دوستدار سالمند با اشاره به دو تا سهبرابرشدن جمعیت سالمند در ۲۰ ساله آینده گفت: در سالمندی موفق نهتنها به بیماریها بلکه به دیگر موضوعها مانند عملکرد و مشارکت سالمندان توجه میشود تا از ظرفیتهای آنها برای فعالیت و حضور در جامعه و استفاده از پتانسیل آنان فراهم شود.
وی افزود: ایران رتبه ۲۷ بینالمللی در آثار ثبتشده جهانی را دارد اما در زمینه درآمدزایی و جذب گردشگری، رتبه بالای ۱۰۰ را دارد و نتوانستهایم از این ظرفیت استفاده کنیم بنابراین یکی از مباحثی که باید مورد توجه قرار بگیرد موضوع گردشگری دوستدار سالمند است و باید به آن پرداخته شود.
شاهیوندی با اشاره به ابلاغ سند راهبردی محیط دوستدار سالمند گفت: همه شهرداریها مکلفند احکام دبیرخانهها برای شهرهای پایلوت را ارائه کنند و برای داشتن محیط دوستدار سالمند باید دبیرخانه در شهرداری شکل بگیرد. با توجه به نبود مدیریت یکپارچه در شهرها، اولین ضرورت برای داشتن چنین شهری، ایجاد همکاری بینبخشی است و معاونت سیاسی اجتماعی استانداری، بر عملکرد سازمانهای مختلف نظارت میکند.
مجری ملی طرح محیط دوستدار سالمند گفت: هر سازمان باید ردیف بودجهای برای محیط دوستدار سالمند تعیین کند و در دیگر طرحها نیز باید به جایگاه سالمندی توجه شود. برای اجرای این طرح به پژوهشگران بومی نیاز داریم تا در این زمینه فعالیت کنند و دو سه پروپوزال ارائه دهند تا بهترین آنها را انتخاب کنیم.
انتهای پیام
نظرات