مصطفی نوریزاده در گفتوگو با ایسنا ضمن ابراز تأسف و تسلی در ارتباط با انفجار و آتشسوزی اسکله شهید رجایی اظهار کرد: در هنگام وقوع انفجار در یک مخزن سوخت، طیف وسیعی از گازهای سمی و آلاینده به سرعت در هوا پخش میشوند. از جمله مهمترین این گازها میتوان به مونوکسید کربن(CO)، دیاکسید کربن(CO₂)، دیاکسید نیتروژن(NO₂)، اکسیدهای گوگرد(SO₂ و SO₃)، هیدروکربنهای فرار(VOCs) و ذرات معلق اشاره کرد.
وی افزود: مونوکسید کربن گازی بیرنگ و بیبو است که با اتصال به هموگلوبین خون، مانع از انتقال مؤثر اکسیژن در بدن شده و میتواند در مدت کوتاهی باعث خفگی شود. دیاکسید نیتروژن به شدت تحریککننده مجاری تنفسی است و در مواجهه طولانی میتواند موجب التهاب مزمن ریهها شود. اکسیدهای گوگرد نیز با تأثیر بر سیستم تنفسی، باعث بروز سرفههای شدید، حملات آسم و آسیب به بافتهای حساس چشم و گلو میشوند. بخارات هیدروکربنی و بنزینی نیز علاوه بر خطر آتشسوزی مجدد، دارای خاصیت سرطانزایی هستند و تماس طولانی با آنها سلامت عمومی افراد را به خطر میاندازد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در این شرایط، وظیفه دولت بسیار حیاتی است، ادامه داد: در کنار تأمین خون برای آسیب دیدگان باید دستگاههای اجرایی در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به قرنطینه منطقه، تخلیه اضطراری ساکنان، برقراری سیستمهای پایش کیفیت هوا و اعلام هشدارهای عمومی اقدام کنند، همچنین باید امکانات لازم برای درمان مسمومان و ارائه تجهیزات حفاظتی مانند ماسکهای فیلتردار فراهم شود. از سوی دیگر، مردم وظیفه دارند هشدارهای رسمی را جدی بگیرند، از تجمع در محل حادثه خودداری کنند و در صورت امکان در محیطهای بسته با تهویه مناسب بمانند.
انتهای پیام
نظرات