• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404020704153
  • خبرنگار : 50026

معاون بنیاد مسکن استان مطرح کرد

چالش‌ها و راهکارهای اجرای طرح‌های هادی در خراسان جنوبی

چالش‌ها و راهکارهای اجرای طرح‌های هادی در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی، به چالش‌ها و راهکارهای اجرای طرح‌های هادی در روستاهای استان اشاره کرد و بر اهمیت مشارکت مردم و تأمین اعتبار از سوی دولت تأکید کرد.

حمید حاجی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در موضوع تهیه طرح هادی روستاها به ساماندهی وضع موجود و ساخت و سازها، بهبود عبور و مرور، مدون شدن روند ساخت و سازها، امکان تامین خدمات توسط دستگاه‌های خدمات رسان، پیش بینی کاربری و سرانه‌های مورد نیاز عمومی روستا و گسترش آتی روستا توجه می‌شود.

وی افزود: در اجرای طرح هادی در روستاها متناسب با اعتبار تخصیصی از کمیته برنامه‌ریزی شهرستان و با اولویت تعداد خانوار روستا مشخص و نهایت با هماهنگی شورای اسلامی، دهیاری و نماینده بخشداری و بنیاد مسکن مسیرهای دارای اولویت اجرای طرح مشخص می‌شود.

اولویت بندی اجرای طرح‌ها

معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی اظهارکرد: در دو سه سال اخیر و با نگاه توسعه روستایی با مشارکت مردم و مسئولین محلی توانسته‌ایم هر هفته و در قالب جلسات کارشناسی و با حضور شورای اسلامی و دهیاری موضوعات مرتبط با طرح هادی را مرتفع کنیم، در همین خصوص جلسات کمیته فنی در محل روستا نیز در برنامه کاری قرار گرفته که پس از بازدید میدانی تصمیم گیری مناسب و مطلوبتر انجام گیرد.

حاجی زاده درخصوص چالش‌های اجرای طرح‌های هادی در خراسان جنوبی گفت: در خراسان جنوبی علی‌رغم همه اقدامات موثر در سطح روستاها همچنان نیازمند مشارکت بیشتر مردم و تامین اعتبار از ناحیه دولت هستیم.

وی ادامه داد: روستاهای استان به جهت پراکندگی زیاد و تراکم در سطح دارای معابر زیادی هستند و مساحت معابر موجود در روستاها و اعتبارات کم منجر به آن می‌شود که نتوان در یک روستا همه معابر را بهسازی و بعد وارد روستای دیگر شد.

بهبود کیفیت ساخت و ساز

معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: به منظور بهبود کیفیت ساخت و ساز خوشبختانه متناسب با بافت هر روستا و اقلیم منطقه ضوابط فنی تهیه و تصویب می‌شود و در کنار آن در صورت تمایل مردم به ایجاد اشتغال‌های خرد در روستا، بنیاد مسکن تامین زمین را در برنامه دارد.

حاجی زاده با بیان اینکه با توجه به گستردگی روستاها در واحد سطح مشارکت مردم در وهله اول دارای اولویت است، افزود: همکاری نهادهای حمایتی مانند بنیاد علوی که در چند سال اخیر به عنوان دستگاه معین شهرستان درمیان اقدام کرده و دستاوردهای خوبی به جا گذاشته و در کنار آن همکاری بسیج سازندگی می‌توان تامین مالی و اقدامات عمرانی خوبی در روستاها را رقم زد.

وی تصریح کرد: با همکاری مجموعه استانداری و دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری و توسط معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان در دوسال گذشته کارگاه های آموزسی ویژه دهیاران، روسای شورای اسلامی و بخشداران در محل هر شهرستان برگزار شده است و در کنار آن برنامه‌های دهگردشی و میزهای خدمت در روستاها نیز در راستای تبیین موضوع اقدام می‌شود.

معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: در طرح های هادی با رویکرد و نگرش اشتغال و توسعه روستایی نسبت به جانمایی کاربری معیشی برای احداث بارگاه زرشک، انبار محصولات و ادوات کشاورزی، دامی کوچک مقیاس، صنعتی و کارگاهی، خدماتی در طرح‌ها اقدام و در اختیار روستاییان قرار می‌دهد.

حاجی زاده افزود: نهادهای دولتی با تامین اعتبار و نهاد های غیر دولتی با کمک‌های تکمیلی در اجرای طرح‌ها مشارکت دارند و هر میزان این هماهنگی و هم افزایی اتفاق افتد شاهد توسعه بیشتر روستاها خواهیم بود.

توجه به مشکلات روستائیان

وی ادامه داد: در طرح‌های هادی با رویکرد ساماندهی وضع موجود و با نگاه به آینده سعی می‌شود مشکلات روستاییان مرتفع و در جهت پاسخ‌گویی به درخواست‌ها اقدام کند و هر اندازه این کار دقیق تر مشکلات مردم کمتر و در نتیجه نیاز به اصلاح و بازنگری در آینده کمتر خواهد بود، در حوزه اجرا نیز هر میزان اجرای طرح‌ها در فضاهای عمومی و مشارکت مسئولان محلی بیشتر باشد موفقیت طرح بیشتر خواهد شد.

معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه برای ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان طرح تهیه شده و از تهیه آن و افق ۱۰ ساله طرح‌های گذشته موضوع بازنگری طرح‌ها در حال انجام بوده و میانگین در سالی حدود ۹۰ تا ۱۰۰ طرح بازنگری توسط بنیاد مسکن انجام می‌شود.

حاجی زاده افزود: در طرح‌های هادی سعی بر آن است متناسب با جمعیت ساکن در روستا عرض معبر تعریف شود و براساس نقشه برداری مشاور کد بر و کف معابر در اختیار دستگاه‌های خدماتی قرار گرفته و در کنار آن تامین اراضی عمومی مورد نیاز روستا نیز انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه بازنگری طرح‌های هادی امید است ظرف پنج سال آینده تمامی طرح‌ها مورد بازنگری قرار گیرد و در حوزه اجرای طرح هادی و بهسازی معابر و در صورت تامین اعتبار در کمیته‌های برنامه‌ریزی شهرستان‌ها، برنامه اجرای طرح هادی تا پایان ۱۴۱۰ در برنامه بنیاد مسکن قرار دارد که البته مستلزم تخصیص اعتبارات استانی و ملی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha