آرش فرجزاده امروز، هفتم اردیبهشت در نشست هماندیشی مدیریت شهری شیراز و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) که در این کلانشهر برگزار شد، با ارائه آماری از شیراز بیان کرد: شیراز با بیش از ۲۰ هزار هکتار محدوده خدماتی و ۱۰۰ هزار هکتار محدوده شهری، ۱۲ منطقه شهرداری دارد که ۱۱ منطقه شهری و یک منطقه نیز بهعنوان ناحیه ویژه باغات تعریفشده است. جمعیت این کلانشهر نیز حدود دو میلیون نفر است.
وی با اشاره به بودجه شهرداری شیراز اظهار کرد: بودجه شهرداری این کلانشهر ۴۲ هزار میلیارد تومان است و برای پروژههای اجرایی، عمرانی، خدمات شهری و فرهنگی برنامهریزی دقیقی انجامشده است. شهرداری شیراز حتی پروژههایی فراتر از این بودجه را تعریف کرده است.
فرجزاده اضافه کرد: شهردار شیراز با هماهنگی شورای اسلامی شهر برای اتمام ۴۴ پروژه کلان، بستهای ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی تدوین کرده که حوزههای عمرانی، فرهنگی، محلهمحوری، مسجدمحوری و محرومیتزدایی را در بر میگیرد.
وی با اشاره به جایگاه ویژه شیراز بهعنوان سومین حرم اهل بیت(ع) براساس بیانات رهبر معظم انقلاب گفت: مسئولیت فرهنگی ما بسیار سنگین است. علاوه بر این، در سال ۲۰۲۴ شیراز بهعنوان پایتخت محیط زیستی آسیا انتخاب شد؛ چراکه این شهر حتی یک روز آلوده هم نداشته است.
قائممقام شهردار شیراز در خصوص سرمایهگذاریهای گسترده شهرداری گفت: طی دو سال گذشته، مجموع قراردادهای سرمایهگذاری شهرداری به ۲۶ هزار میلیارد و ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. این اقدامات شهرداری را در مسیر توسعه همهجانبه قرار داده است.
وی با اشاره به تلاشهای گسترده در حوزه عمرانی شیراز افزود: شیراز با طول ۴۰ کیلومتر بهعنوان شهری شرقی-غربی شناخته میشود. در این محدوده خدماتی، بیش از ۴۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی انجام شده و ۹ تونل تکمیلشده است. دهمین تونل نیز به طول سه کیلومتر و با همکاری قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) در حال اجراست. همچنین، بزرگراههای شهید سلیمانی و آیتالله حائری شیرازی نقش مهمی در کاهش ترافیک شهر ایفا کردهاند.
قائم مقام شهردار شیراز ادامه داد: کمربندی شیراز که یکی از محورهای حادثهخیز ترافیک شهری بود، به همت مدیریت شهری شیراز ایمنسازی شد و اکنون وضعیت ایمنی بهحد نرمال رسیده است.
فرجزاده به توسعه شبکه حملونقل عمومی اشاره کرد و گفت: از چهار خط مترو شیراز، خط یک در حال بهرهبرداری است. خط دو نیز در بخشهایی بهرهبرداری شده و ادامه آن در مراحل پایانی است. خط چهار نیز آغاز شده و خط سه نیز در حال اجراست. اتصال خط یک به چهار درراستای تسهیل دسترسی به حرمین شریفین نیز در دستور کار شهرداری شیراز قرار گرفته است.
وی درباره پروژههای زیستمحیطی شهرداری شیراز افزود: در حوزه باغات شهری، بیش از ۱۰۰۰ هکتار اراضی باغی در اختیار شهرداری قرار دارد. در این راستا، ۵۳ میلیون بذر و ۵۰۰ هزار نهال کاشته شده است. همچنین، در کوههای اطراف شیراز، یک بوستان بزرگ ۴۰۴۴ هکتاری احداث شده که ۱۰۰۰ هکتار از آن به بهرهبرداری رسیده است. این بوستان، مسیر دوچرخهسواری به طول ۳۰ کیلومتر را نیز در خود جای داده است.
قائم مقام شهردار شیراز ادامه داد: تفکیک زباله از مبدا نیز بهطور کامل انجام میشود و تصفیهخانههای محلی به تأمین آب باغهای قصردشت کمک کرده است. همچنین آببندهایی در اطراف شهر احداث شده تا از ورود آب به شهر جلوگیری شود و لولهگذاری آبهای سطحی به رودخانه خشک شیراز انجام شده است.
فرجزاده همچنین به اقدامات فرهنگی شهرداری اشاره کرد و گفت: وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در سفر به شیراز، از تلاشهای شهرداری قدردانی کردند.
فرمانده حوزه مقاومت بسیج شهدای شهرداری شیراز گفت: این حوزه با حدود سه هزار نفر نیرو، در برنامههای مختلف فرهنگی، مانند آزادسازی زندانیان، بستههای معیشتی، افطاری ساده و … مشارکت دارد و یاوری برای شهرداری است.
انتهای پیام
نظرات