جوردی واکوئر، امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت در افتتاحیه رویداد متروپلیس (کلانشهرهای جهان) در مشهد و در نشست تخصصی آموزشی با عنوان «شهرهای ایرانی در چارچوب جهانی» اظهار کرد: هدف اول در دیدار سه روزه از ایران، بررسی ظرفیتها و تلاشهای شهرهای ایرانی برای ایجاد پیوندهای بیشتر با شهرهای بینالمللی است.
وی افزود: یک دبیرخانه مهم هم در مشهد امروز ایجاد شده که شهرهایی از خاورمیانه هم در آن حضور دارند، دو نکته مهم وجود دارد؛ اول اینکه شهرها خارج از مسائل سیاسی جهانی مانند تحریمها میتوانند نقش دیپلماسی اجرا کنند و دوم اینکه شهرهای بزرگ دنیا تقریبا مشکلات یکسانی دارند، مشارکت در این جلسات می تواند به راهکارهای بهتری ختم شود.
دبیرکل انجمن جهانی متروپلیس گفت: حضور شخصیتهای دوم و سوم کشورها در نشستهای بینالمللی مدیریت شهری نشاندهنده نزدیکی عملکرد مدیریت شهری به ساختارهای حکومتی مرکزی است؛ همانگونه که در شهرهایی چون بارسلونا در اسپانیا، میلان در ایتالیا، لسانجلس در آمریکا و مونترال در کانادا شاهد آن هستیم.
وی ادامه داد: قهرمانان دیپلماسی شهری کسانی هستند که در مقیاسهای ملی و فراملی فعالیت میکنند لذا برگزاری این سمینار میتواند نقش مهمی در توسعه تعاملات شهری ایفا کند. همزمان با این نشست، مذاکراتی در عمان و دیدارهایی میان رؤسای جمهور ایالات متحده و اوکراین در جریان است که امیدواری به کاهش تضادها را افزایش داده است، هرچند نباید در تحلیل این روندها سادهلوحانه برخورد کرد.
دبیرکل انجمن جهانی متروپلیس خاطرنشان کرد: شهرهای ایرانی و به طور ویژه مشهد به عنوان شهر فعال در سازمان متروپلیس، نقش مؤثری در عرصه دیپلماسی شهری ایفا میکند و حضور در چنین نشستهایی بسیار ارزشمند است.
واکوئر در ادامه به چالشهای پیشروی شهرهای بزرگ جهان اشاره کرد و گفت: نمیتوان مشکلات شهرهای بزرگ در آفریقا، آمریکا و خاورمیانه را نادیده گرفت، چراکه این چالشها تأثیر مستقیمی بر کل جهان دارند. در واقع چهار چالش اساسی وجود دارد که کلانشهرها با آن مواجه هستند، که خطرناکترین آن چالش محیط زیست و تغییرات اقلیمی است.
واکوئر با بیان اینکه کلانشهرها مسئول بیش از ۷۰ درصد مشکلات زیستمحیطی هستند، گفت: تغییرات آبوهوایی، آلودگی پلاستیکی و دیگر معضلات محیط زیستی تهدیدهای جدی برای آینده بشر محسوب میشوند، از طرفی ساختن شهری موفق بدون دربرگیری همه اقشار جامعه امکانپذیر نیست و باید زنان، مردان، اقلیتها و مهاجران، مانند آنچه در مشهد دیده میشود، در برنامهریزیهای شهری مدنظر قرار گیرند.
وی عنوان کرد: کاهش بودجههای دولتی در حوزه مدیریت شهری یک چالش مهم است؛ چراکه اجرای برنامههای توسعهای شهری به منابع مالی قابل توجه نیاز دارد و کاهش این منابع میتواند روند پیشرفت را با اختلال مواجه کند.
وی با انتقاد از عملکرد دولتهای ملی در سالهای اخیر بیان کرد: شهرها باید نقش خود را در ایجاد کانالهای دیالوگ ایفا و از اختلافات ایدئولوژیکی، جمعیتی و سیاسی عبور کنند، متروپلیس در همین راستا با ایجاد همکاری میان شهرهایی که اختلاف دارند، تلاش کرده است الگوی موفقی از تعامل ارائه دهد.
واکوئر همچنین افتتاح مراکز خلاقیت و نوآوری در مشهد را گام مثبت و موثر برای ورود مشهد به پارادایم «شهرهای خلاق و نوآور » در جهت توسعه شهری برشمرد و افزود: پارادایم شهرهای خلاق و نوآور یکی از محورهای اساسی برنامه استراتژیک سه ساله فعلی و در دست تدوین متروپلیس است و پیشرانی مشهد در این حوزه علاوه بر برندسازی و دیپلماسی شهری به عنوان «هاب دیپلماسی شهری شهرهای ایرانی» قابل توجه است.
انتهای پیام
نظرات