نادرقلی ابراهیمی، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه باید سالانه ۸ درصد رشد اقتصادی محقق شود که ۳۵ درصد آن بایستی از طریق بهرهوری، نرمافزاری، نوآوری و فناوری محقق شود یعنی مسیری که پول و تجهیزات نخواهد و حداکثر بهرهوری را در پی داشته باشد. در واقع ۵.۲ از رشد اقتصادی ما باید از این مسیر اتفاق بیفتد.
وی افزود: رشد اقتصادی از طریق بهرهوری و فناوری با اتکا به فرصتهای داخلی محقق میشود که جهاد دانشگاهی در این عرصه میتواند همچون گذشته بسیار اثرگذار باشد. انتظار ما از دوره جدید جهاد دانشگاهی این است که در این عرصه نقشآفرینی جدی داشته باشد و حتما تمام واحدهای استانی جهاد دانشگاهی، ماموریتگرا باشند و بر حسب شرایط و پتانسیل و امکانات، ماموریت خاص خود را بگیرند.
ابراهیمی تصریح کرد: تمام دنیا از مسیر فکر، برنامه و پروژههای با پتانسیل داخلی به نتیجه رسیدهاند چراکه هیچ دشمنی نمیتواند فکر و اندیشه و علم و دانش یک کشور را از بین ببرد. جهاد دانشگاهی در این عرصه، نقش مهم و ارزشمندی دارد و انتظار ما از این نهاد، تحقق اهداف برنامه هفتم است.
وی در رابطه با ماموریت جدید جهاد دانشگاهی استان مرکزی در حوزه گیاهان دارویی اظهار کرد: ما در کشور هشت هزار گونه گیاهی داریم که از این تعداد، ۲۵۰۰ گونه در رده گیاهان دارویی و موثر هستند و استان مرکزی غالب این گونههای گیاهی دارویی را داراست. این یک فرصت طبیعی در اختیار ماست و با زراعی کردن این فرصت، باید حداکثر بهرهوری را داشته باشیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی تصریح کرد: ما باید در حوزه گیاهان دارویی، از خامفروشی به سمت اسانسگیری، عصارهگیری و تولید ارزش افزوده بیشتر حرکت کنیم چراکه امروزه دیگر خامفروشی معنی نمیدهد و ارزش افزودهای ندارد. ما سالیانه صدها تن ریشه گیاه شیرینبیان را صادر میکنیم و سپس اسانس آن را با هزینه بالا وارد میکنیم در حالی که باید خودمان اسانسگیری این گیاه را انجام دهیم. اسانس گیاهان دارویی صدها برابر ماده خام ارزش افزوده دارد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره گیاهان دارویی که خردادماه امسال به همت جهاد دانشگاهی و تعدادی از دستگاههای مرتبط در خنداب برگزار خواهد شد، جهت حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کرد.
انتهای پیام
نظرات