• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404020805088
  • خبرنگار : 71129

چین: نگرانی‌های مشروع روسیه درباره اوکراین نادیده گرفته می‌شوند

چین: نگرانی‌های مشروع روسیه درباره اوکراین نادیده گرفته می‌شوند

سفیر چین در سازمان ملل با بیان اینکه اگر مساله عضویت اوکراین در ناتو مطرح نمی‌شد، می‌شد از درگیری اوکراین جلوگیری کرد، گفت نگرانی‌های امنیتی مشروع روسیه در این باره نادیده گرفته می‌شود.

به گزارش ایسنا، «چن ژو» سفیر چین در سازمان ملل تاکید کرد:‌ «از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین بسته جامعی را بر اساس چهار اصل ارائه کرده که شامل یکپارچگی قلمرو و حق حاکمیت، منشور سازمان ملل، نگرانی‌های امنیتی مشروع برای تمامی کشورها و تمامی اقدامات موثر برای راه حلی صلح‌آمیز است.

این دیپلمات چینی ادامه داد: «متاسفانه، نگرانی‌های مشروع امنیتی نادیده گرفته می‌شوند. بحث‌های آکادمیک، از جمله صحبت‌های اقتصاددان آمریکایی جفری ساکس، تاکید دارند که با یک درک ساده می‌توان از این جنگ جلوگیری کرد؛ عدم عضویت اوکراین در ناتو. وقتی این مشاهدات را به اشتراک می‌گذارم، برخی از غربی‌ها اغلب می‌گویند که من از روسیه حمایت می‌کنم.»

وی در ادامه افزود: «آمریکا و اروپا با وجود رویکردهای مخالفی که به یکسری از مسائل دارند همچنان از نظر ایدئولوژیکی متحد هستند. به نظرم از نقطه نظر ایدئولوژیک، آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها مواضع یکسانی دارند، آنها یک رابطه فراآتلانتیکی دارند. در حالی که برخی شکاف‌ها مانند مواضع متفاوت در مورد اوکراین و اظهارات جی دی ونس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده در کنفرانس امنیتی مونیخ وجود دارد اما به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها رویکرد جدیدی را اتخاذ می‌کنند. اما از نظر ایدئولوژیک، من معتقدم که آنها همچنان همسو هستند.»

ونس در نشست فوریه مونیخ به کشورهای اروپایی به شدت انتقاد کرد و گفت که اروپا با تهدیدهای رو به رشدی از جانب سانسور روبروست.

به گزارش خبرگزاری ریانووستی، وی همچنین به کشورهای غربی تاکید کرده بود تا به جای برخورد با شهروندان خود به عنوان «حیوانات تحصیل‌کرده یا چرخ‌دنده‌های قابل تعویض اقتصاد جهانی»، دیدگاه‌های آنها را در نظر بگیرند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اظهارات «تحریک‌آمیز» ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مورد امتناع کی‌یف از به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی مشروع از روسیه را محکوم و تاکید کرد که چنین اظهاراتی برای مذاکرات صلح مضر است و می‌تواند درگیری را طولانی‌تر کند.

سفیر چین در سازمان ملل در ادامه خاطرنشان کرد، وزارت امور خارجه ایالات متحده در دوران ترامپ حمایت خود را از جاه‌طلبی‌های سیاسی تایوان افزایش می‌دهد که با اصل «چین واحد» در تضاد است.

این دیپلمات چینی در ادامه گفت: «ما باید در مورد مسائل مربوط به تایوان هوشیار باشیم. شاید متوجه شده باشید که وبسایت وزارت امور خارجه در واشنگتن یک جمله کلیدی را که سال‌ها وجود داشت، حذف کرده است؛ ایالات متحده از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند. این عبارت نزدیک به سیاست چین واحد است، اما حذف شده است.»

وی گفت: «در عوض، آمریکا مطالب به اصطلاح مشارکت معنادار تایوان در سازمان‌های بین‌المللی را تقویت کرده‌اند. آنها حمایت از دیده شدن و جاه‌طلبی‌های سیاسی تایوان را تقویت کرده‌اند. همچنین به نظر می‌رسد یک کمپین مشترک توسط وزارت امور خارجه، موسسات دانشگاهی و سازمان‌های غیردولتی برای انکار این واقعیت که تایوان بخش جدایی‌ناپذیر چین است، هدایت می‌شود.»

این مقام مسئول چینی در سازمان ملل همچنین ادامه داد، پکن آماده گفت‌وگو درباره تعرفه‌های متقابل با آمریکاست اما این گفت‌وگو باید بر اساس احترام متقابل باشد و واشنگتن هم باید گام اول را بردارد.

سفیر چین در سازمان ملل گفت: « اگر واشنگتن خواهان گفت‌وگو است، ما همچنان آماده‌ایم. گفت‌وگو باید بر اساس برابری، احترام متقابل و منافع متقابل باشد. در مورد آمریکایی‌ها، آنها کسانی بودند که کل این روند را آغاز کردند. بنابراین، این وظیفه آنهاست که اقدامات لازم را برای ایجاد پایه یا فضای مناسب انجام دهند.»

وی افزود رفتار آمریکا درباره تعرفه‌ها بسیار خودخواهانه است و اصلا با رفتار معمول از سوی یک قدرت بزرگ همخوانی ندارد.

این دیپلمات چینی ادامه داد: «اگر آمریکایی‌ها می‌خواهند مشکل خود را حل کنند، باید نگرشی جدی و صادقانه اتخاذ کنند، نه اینکه طوری رفتار کنند که انگار طلبکار هستند و از دیگران انتظار داشته باشند.»

وی خاطرنشان کرد: «این رویکرد قابل توصیه‌ نیست. به همین دلیل می‌توانم بگویم که همه از این رفتار یک‌جانبه و حمایت‌گرایانه رنج می‌برند. این نوعی قلدری اقتصادی است؛ "شما باید مطیع باشید. باید برای مذاکره پیش من بیایید. اگر اطاعت کنید، شانسی برای زنده ماندن دارید. اگر این کار را نکنید، از بین می‌روید." این نوع طرز فکر برای انجام تجارت جهانی مناسب نیست. صادقانه بگویم، این بسیار خودخواهانه است و رفتاری نیست که از یک قدرت بزرگ انتظار می‌رود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha