امیر کرمزاده، صبح امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن عرض تسلیت بابت حادثهای که اخیراً در بندرعباس اتفاق افتاد، اظهار کرد: ما با توجه به پیگیریهای روزمره و براساس دستورالعملهای سازمانی جدید، انشاءالله نشستهایی ماهانه با اصحاب رسانه برگزار خواهیم کرد. این نشستها با رویکرد ارائه گزارش در راستای مأموریتها و اهداف سازمان و نیز اخذ نظرات نمایندگان افکار عمومی و مردم در حوزههای خبری مختلف انجام میشود تا نهایتاً تعامل مشترکی بین ما و رسانهها برقرار شود.
وی افزود: رسانهها برای ما بسیار اهمیت دارند، چراکه گاهی قدرت اجرایی ما برای پیگیری موضوعات کافی نبوده و نقش رسانهها در فرهنگسازی برجسته میشود. بهعنوان مثال، بحث دیوارنویسی در ۳۳ پل و سایر موضوعات مشابه توسط رسانهها مطرح میشد و برخی سؤال میکردند که چرا عوامل یگان حفاظت حضور ندارند، البته پاسخهایی برای این موارد وجود دارد، اما مسئله اصلی این است که ما باید فرهنگسازی کنیم. باید بپرسیم چرا اساساً چنین اتفاقاتی باید رخ دهد، خصوصاً توسط افرادی که سن و سال بالایی دارند. آیا میراث فرهنگی در رسانهها و تلویزیون به اندازه کافی اهمیت داده میشود؟ این میراث، آثار تمدنی و هنری ما و به نوعی شناسنامه شهرها و کشور ما است. بنابراین توجه به این موارد، یکی از مأموریتهای مهم ما محسوب میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان ادامه داد: نکته دیگر اینکه، میراث فرهنگی به تنهایی قادر به انجام همه مأموریتهای خود نیست. میراث فرهنگی دستگاهی حاکمیتی و سیاستگذار است و این دستگاههای اجرایی هستند که میتوانند کمک کنند. اگر گردشگری آب یا برق نداشته باشد، راه دسترسی مناسبی نداشته باشد یا همکاری لازم صورت نگیرد، طبیعتاً موفق نمیشود. بنابراین نقش سایر دستگاهها بسیار مهم است.
کرمزاده گفت: در استان اصفهان، شاهد هستیم که اداره اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی در نگهداری از اماکن تاریخی نقش دارند. ۳۳ مکان تاریخی در استان اصفهان وجود دارد که نیازمند تمرکز بیشتر است.
وی اضافه کرد: سال گذشته، سالی سخت برای ما بود. بنده نیز تازه منصوب شده بودم. چند هفته بعد، رئیسجمهور وقت و امام جمعه تبریز به شهادت رسیدند که این حادثه تلخ تأثیر زیادی بر عملکرد دستگاهها داشت. پس از آن، تغییرات گستردهای در وزرا و استانداران ایجاد شد. البته شاید این تغییرات به اصفهان نرسیده باشد، اما به هر حال، تغییرات در حال وقوع است. ثبات مدیریتی در حوزه میراث فرهنگی اصفهان اهمیت بالایی دارد. متأسفانه در سالیان گذشته، مدیران زیادی تغییر کردند و شاید همین تغییرات مکرر، یکی از عوامل تخریب زیاد آثار تاریخی استان بوده است. امیدواریم تدبیر دولت و استاندار بر تثبیت مدیریت و برنامهریزی مؤثر باشد تا اهداف سازمانی محقق شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان ادامه داد: در زمینه مسئولیتهای اجتماعی و انجمن خیران نیز تاکنون مبلغ خاصی دریافت نکردهایم. قانوناً شرکتهای دولتی باید از محل مسئولیتهای اجتماعی کمکهایی ارائه دهند، اما متأسفانه این کمکها عمدتاً به حوزه آب اختصاص یافته و برای بناهای تاریخی همکاری فوقالعادهای دریافت نکردیم.
کرمزاده اظهار کرد: سال مالی عمرانی ۱۴۰۲ که در ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ پایان یافت، اعتبار استانی ما حدود ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود. امسال، با همراهی نمایندگان شهرستانها، این اعتبار به ۵۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسید. این افزایش بیش از دو برابری بسیار ارزشمند است. البته این میزان اعتبار کافی نیست، اما با همین میزان، حدود ۲۳۰ تا ۴۰ پروژه زیرساختی را در دستور کار قرار دادیم.
وی ادامه داد: در حوزه تملک داراییهای سرمایهای ملی، اصفهان رتبه اول کشور را کسب کرد. کل اعتبارات ملی وزارت میراث فرهنگی که به استانها تخصیص داده شد، به لطف تدابیر وزیر محترم، موجب شد که سهم اصفهان در دریافت اعتبارات حدود ۵۳ درصد باشد، در حالی که میانگین کشوری ۴۵ درصد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: نمایندگان مجلس نیز نقش بهسزایی در این موفقیت داشتند. طی سفری که بهتازگی معاون بنده به شهرضا داشتند، گفتوگوهای خوبی برای حمایت بیشتر صورت گرفت. نمایندگان محترم بین ۵۰ تا ۸۰ میلیارد تومان اعتبار دارند که میتوانند به دستگاههای مختلف تخصیص دهند. با توجه به کمبود اعتبارات دولتی، از رسانهها درخواست داریم که نمایندگان را دعوت تا در این مسیر ما را یاری کنند.
کرمزاده با بیان اینکه در حوزه تمدنها، با وجود رشد حدود یک درصدی، بازدید از جاذبههای گردشگری استان طبق آمار مبتنیبر هوش مصنوعی و تردد خودرویی، ۵۰ درصد رشد داشته است، افزود: این آمار نشاندهنده نقش مثبت رسانهها در معرفی جاذبههای گردشگری است.
وی گفت: در زمینه کاهش تصادفات جادهای و فوتیها، اصفهان رتبه اول کشور را کسب کرده که حاصل تلاش هماهنگ استانداری، پلیس راه، پلیس راهور، راهداری و سایر دستگاههاست. حتی چراغهای هشداردهنده شخصی در جادهها نصب شد که نقش مهمی در کاهش تصادفات داشت.
اصفهان پیشتاز در سرمایهگذاری
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اضافه کرد: در حوزه پروژههای سرمایهگذاری، استان اصفهان با حدود ۶۰ همت پروژه و ۱۴۸ پروژه سرمایهگذاری، یکی از استانهای پیشتاز کشور است. هزینه ساخت یک هتل پنج ستاره در حال حاضر کمتر از ۱۵ هزار میلیارد تومان نیست.
کرمزاده ادامه داد: در بحث مجوز منطقه آزاد گردشگری سلامت، اقدامات مهمی صورت گرفته است. این منطقه تصویب شده و به دولت ارسال شده است. پس از تأیید دولت، این موضوع بهصورت لایحه به مجلس ارسال میشود. با توجه به آماده بودن این منطقه برای ارائه خدمات، قطعاً تاثیرات مثبت خود را در حوزه گردشگری سلامت خواهد داشت و تصویر مثبتی از کشور در این زمینه ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در حوزه میراث فرهنگی، سال گذشته ۱۹۶ پروژه مرمت اضطراری به انجام رسید، گفت: بسیاری از خانههای تاریخی اشخاص و پروژههای مختلف، تبدیل به مراکز بومگردی سنتی شدند و مجوزهای مربوطه برای این تبدیلها اخذ شده است. ما در بسیاری از مکانها کاشیکاریها را اصلاح کردیم و در جاهایی که مرمت صورت گرفته بود، این اقدامات با همفکری هنرمندان و معماران برجسته و صاحبنام انجام شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان افزود: در خصوص پدیده فرونشست زمین، امسال اعتباراتی به وزارتخانه تخصیص داده شده و مطالعاتی در این خصوص آغاز خواهد شد. این موضوع در سطح ملی بسیار حائز اهمیت است. با توجه به آثار مخرب فرونشست و اعتبارات اندکی که در اختیار داریم، پوشش کامل این موضوع دشوار است. با این حال، ما بهعنوان نگهبانان میراث فرهنگی، فعالیتهای خود را با جدیت بیشتری پیگیری خواهیم کرد.
کرمزاده اظهار کرد: در زمینه همکاری با اداره اوقاف، جلساتی برگزار شده است. پیشتر از عملکرد این اداره دل خوشی نداشتیم و حدود ۸۰ شکایت مطرح کرده بودیم، چرا که در برخی بناهای تاریخی مانند بازارها همکاری مناسبی وجود نداشت. مدیران جدید اداره اوقاف پای کار آمدهاند و امیدواریم بتوانیم در زمینه حفاظت از اماکن تاریخی که مالکیت آنها با اداره اوقاف است، جذب سرمایهگذاری بیشتری داشته باشیم و توفیقات بیشتری کسب کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه صنایع دستی نیز دستاوردهای مهمی داشتیم. توافقات خوبی با کشورهای مختلف انجام شده است. در ایام نوروز، ۶۰۰ غرفه صنایع دستی و سوغات در سطح استان برپا شد که حدود ۴۰ تا ۴۲ میلیارد تومان فروش داشتند. این حرکت بسیار ارزشمند بود. اکنون ۵۰ غرفه را آماده کردهایم که تا روز چهارشنبه یا پنجشنبه افتتاح خواهند شد. این غرفهها بهصورت دائمی و رایگان در اختیار هنرمندان قرار میگیرند تا رونق بیشتری به صنایع دستی بخشیده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اضافه کرد: ما نیازمند آن هستیم که با اجرای رویدادهای مشترک و برگزاری شبهای فرهنگی بر اساس تفاهمنامههای امضا شده با استانهای کیش، زنجان، مازندران، مرکزی، فارس و سمنان، فرهنگ، آداب و رسوم و موسیقی استانهای مختلف کشور را در اصفهان – بهعنوان پایتخت گردشگری ایران – معرفی کنیم. این اقدامات موجب انسجام ظرفیتهای فرهنگی کشور و استفاده بهینه از این توانمندیها برای توسعه گردشگری خواهد شد.
کرمزاده ادامه داد: در حوزه زیرساختهای جادهای و ناوگان حملونقل جادهای نیز اقدامات مثبتی صورت گرفته است. اتوبوسهای جدید خریداری شدهاند و پروژههای مرتبط با حملونقل که در زمان مدیریت استانداران قبلی آغاز شده بود، در حال تکمیل و بهرهبرداری است.
انتهای پیام
نظرات