رسول اشرفی پور امروز دوشنبه، هشتم اردیبهشت در نشست مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی استان گیلان، جاده های جنگلی را شریان مدیریت جنگل دانست که نیازمند نگهداری و مرمت است و اظهار کرد: از دست دادن این جاده ها ضریب خطر تخریب و تجاوز در عرصه های طبیعی را افزایش خواهد داد.
وی با اشاره به مزیت حضور مجریان طرح های جنگلداری در سطح جنگل ها با هدف حفاظت و نگهداری، افزود: اجرای تعهدات غنی سازی جنگل ها با استفاده از اعتبارات دولتی طرح صیانت سرعت کمی دارد؛ همچنین با افزایش حضور دام در عرصه ها مواجه هستیم و جمعیت بزها در گله های دامداری بیش از گذشته شده، در حالی که ممنوعیت چریدن بز در جنگل های شمال را داریم.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، ساختارسازی برای مدیریت جنگل های شمال را مهمتر از داشتن طرح های جنگلداری دانست و بیان کرد: ابتدا باید یک ساختار مدیریتی درست را در سطح حوضه های آبخیز شمال کشور تعریف کنیم و سپس به تهیه و اصلاح و ترمیم طرح ها بپردازیم.
اشرفی پور یکی از تکالیف سازمان منابع طبیعی در برنامه هفتم را ارائه بسته جنگلداری نوین دانست و ادامه داد: انسجام بخشی سازمانی، محور جنگلداری نوین است. همچنین به دنبال ساختارسازی درست در سطح حوضه های آبخیز شمال کشور هستیم. در واقع اولین و موثرترین گام ما در ساختارسازی در سطح حوضه های آبخیز، توجه به نظام استقرار نیروهای فنی و حفاظتی در سطح حوضه هاست.
وی با بیان اینکه نظام استقرار فنی - حفاظتی حوضه های آبخیز براساس سیاست های برنامه مدیریت پایدار حوضه های جنگلی شمال کشور در برنامه ششم تهیه شده و چیز جدیدی نیست، عنوان کرد: محدودیت در امکانات و نیروی انسانی مانع از اجرای کامل این برنامه شد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی، قرق بانان را نیازمند مهارت افزایی دانست و بیان کرد: براساس نظام استقرار فنی - حفاظتی، هر حوضه یک مدیر خواهد داشت و ناظر فنی و ناظر حفاظتی زیرمجموعه مدیر حوضه هستند و هر ناظر نیز از نیروهای زیرمجموعه برخوردار است.
وی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان را در راس ساختارهای مرتبط با منابع طبیعی در هر حوضه آبخیز دانست و تاکید کرد: مدیر حوضه آبخیز باید به رئیس اداره منابع طبیعی پاسخگو باشد؛ نیروهای فنی و حفاظتی نیز پاسخگوی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی هستند. در واقع سیاست های فرمانده یگان حفاظت بر کار و نظر و عملکرد مدیر حوضه و ناظران فنی و حفاظتی اشراف دارد.
اشرفی پور از تهیه سند اقدامات فنی و حفاظتی برای حوضه های آبخیز خبر داد و گفت: این سند با راهبری مدیر حوضه و ناظر فنی اجرا خواهد شد و مکمل طرح های حفاظت فیزیکی است و تقویت مدیریت آن حوضه و عرصه منابع طبیعی را به دنبال دارد.
وی با اشاره به ابلاغ بخشنامه ۲۰ ماده ای حفاظت فیزیکی از سوی رئیس سازمان منابع طبیعی به یگان های حفاظت منابع طبیعی در استان ها طی سال گذشته، خاطرنشان کرد: اقدامات یگان های حفاظت براساس این ۲۰ ماده رصد خواهد شد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی در ادامه از تهیه بسته مدیریت صیانتی جنگل های شمال خبر داد و تاکید کرد: مدیریت صیانتی به دنبال احیای مجریان در حوضه های آبخیز است لذا کتابچه های فنی و حفاظتی تهیه شده برای ۶۴ حوضه آبخیز شمال کشور را با محوریت مجری به روزرسانی خواهیم کرد. درآمد حاصل از محل توده های زراعت چوب جهت خدمات فنی و حفاظتی به مجریان پرداخت می شود. در حال حاضر امکان برداشت چوب سرپا و چوب های شکسته و افتاده و ریشه کن وجود ندارد و برداشت ها از محل زراعت انجام خواهد شد.
اشرفی پور در بخش دیگری از سخنان خود به طرح های پارک های جنگلی و انتخاب مجری برای آنها اشاره کرد و متذکر شد: مدیریت جامع در سطح حوضه آبخیز مدیریت یکپارچه را دنبال می کند، یعنی تمام ظرفیت های حوضه در خدمت سیاست ها و رویکردها و اقدامات برنامه ریزی شده آن حوضه خواهد بود.
وی خواستار توسعه زراعت چوب در لکه های مستعد پایین دست و کوهپایه ای استان گیلان در راستای مدیریت صیانتی شد و خاطرنشان کرد: نیازمند استعدادیابی لکه های جدید زراعت چوب هستیم.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی، با اشاره به درآمد خوب تفرجگاه های جنگلی به ویژه در محورهای ییلاقی، اضافه کرد: مکان یابی تفرجگاه های جنگلی انجام و به مجریان سپرده می شود. در عرصه هایی که امکان احداث پارک جنگلی وجود ندارد، می توانیم تفرجگاه های جنگلی بین راهی را با هدف ساماندهی محورها احداث کنیم.
وی با بیان اینکه طرح های مدیریت پایدار حوضه های آبخیز شمال کشور به عنوان طرح های اصلی حوضه های آبخیز باید به درستی تهیه شوند، گفت: از ۱۰۴ حوضه آبخیز در کشور، ۴۵ حوضه مهم داریم و لذا به دنبال مدیریت مطلوب آنها تا پایان برنامه هفتم هستیم.
انتهای پیام
نظرات