• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۱:۰۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404020805791
  • خبرنگار : 50040

معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان:

مردم پشه آئدس را جدی بگیرند

مردم پشه آئدس را جدی بگیرند

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان، «بهسازی محیط» را شعار مقابله با پشه آئدس و پیشگیری از تب دنگی دانست و گفت: از مردم انتظار داریم که این پشه را جدی بگیرند تا دچار طغیان بیماری تب دنگی نشویم.

دکتر سید مهدی سلیمانی دوشنبه هشتم اردیبهشت در جمع خبرنگاران، هر ۱۷ شهرستان استان گیلان را مجهز به نظام شبکه بهداشت دانست و اظهار کرد: این نظام شبکه، پوشش بهداشتی استان را فراهم می کند.

وی مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و پایگاه های بهداشتی و خانه های بهداشت را زیرمجموعه شبکه بهداشت هر شهرستان دانست و افزود: پزشک، بهورز، مراقب سلامت، ماما و کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای در این شبکه ها فعالند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به وضعیت بیماری های واگیر و غیرواگیر در استان، تصریح کرد: بیماری های تنفسی همچون آنفلوانزا، فاسیولا، سرخک و تب دنگی از جمله بیماری های واگیرند.

سلیمانی با اشاره به مشاهده و صید پشه آئدس در همه شهرستان های استان و استان های همجوار، بیان کرد: گیلان زیستگاه خوبی برای پشه آئدس است؛ البته تاکنون گزارشی از آلودگی به ویروس تب دنگی نداشتیم لذا از مردم انتظار داریم که این پشه را جدی بگیرند تا دچار طغیان بیماری تب دنگی نشویم.

وی با بیان اینکه گزش پشه آئدس صبح ها و غروب ها رخ می دهد، ادامه داد: برای کاهش جمعیت پشه آئدس باید اقدام به از بین بردن مکان های مناسب برای تولید مثل این حشره کنیم که شامل آب های راکد شفاف است لذا تخلیه آب زیرگلدانی ها و خروجی کولرها، از بین بردن لاستیک‌های مستعمل، خودداری از باز نگه داشتن درب مخازن آب، خشک کردن آب‌های راکد اطراف محل زندگی، پوشاندن پنجره‌ها با توری، خودداری از پوشیدن لباس های مشکی و... باید در دستور کار قرار گیرد تا از وفور پشه آئدس جلوگیری شود.

معاون علوم پزشکی گیلان، علائم بیماری تب دنگی را شبیه سرماخوردگی دانست و یادآور شد: «بهسازی محیط» شعار مقابله با پشه آئدس و پیشگیری از تب دنگی است.

وی یکی از معضلات حوزه بهداشتی را حیوان گزیدگی دانست و ادامه داد: از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ لغایت ۱۵ فروردین امسال، بالغ بر یک هزار و ۹۰۰ مورد حیوان گزیدگی در گیلان به ثبت رسیده که شامل سگ، روباه، شغال، گربه، پلنگ و... بوده؛ البته ۶۰ تا ۸۰ درصد این گزش ها مربوط به سگ های صاحبدار روستایی است.

سلیمانی با اشاره به تزریق سه دز واکسن هاری در موارد حیوان گزیدگی، اضافه کرد: تزریق واکسن هاری رایگان است، اما این تعداد از حیوان گزیدگی هزینه سنگینی را بر سیستم بهداشت و درمان استان و کشور تحمیل می کند.

وی بیماری های غیرواگیر را شامل دیابت و فشار خون بالا و چربی خون بالا و چاقی و... دانست و بیان کرد: بیماری های غیرواگیر مرگ و میر و ناتوانی و کم توانی افراد جامعه را به دنبال دارند.

معاون علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه جامعه باید نسبت به بهداشت فردی، اجتماعی و محیط و خودمراقبتی دانش و آگاهی داشته باشد و به این دانش و آگاهی عمل کند، گفت: با آمار بالای فشار خون مواجه هستیم و ۵۰ تا ۶۰ درصد بیماران تا زمان مراجعه به پزشک از بیماری خود اطلاع ندارند لذا باید خودمراقبتی، تحرک، تغذیه سالم و انجام آزمایش‌های تشخیصی را جدی بگیریم.

سلیمانی با تأکید بر لزوم انجام آزمایش های سالانه چربی خون و قند خون، ادامه داد: آموزش و پرورش و دانشگاه نقش مهمی در ترویج فرهنگ خودمراقبتی دارند. افراد جامعه باید پلیس سلامت خود باشند؛ از جمعیت دو و نیم میلیون نفری گیلان، یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر زندگی می کنند و لذا نظام ارجاع و پزشک خانواده را در دستور کار داریم.

معاون علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه کنترل فشار و چربی خون از بروز مرگ و میرهای ناشی از سکته های قلبی و مغزی جلوگیری می کند، افزود: دیابت شایع ترین علت کوری، دیالیز و نقص عضو است.

وی با اشاره به افزایش جمعیت سالمندان در گیلان، اضافه کرد: گیلان رتبه اول را در چاقی و فشار خون و رتبه چهارم را در دیابت دارد، اما در باروری، رتبه آخریم.

سلیمانی در ادامه به قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و متذکر شد: نگاه ما به موضوع جوانی جمعیت باید اجتماعی باشد؛ نه فردی، زیرا در قبال جمعیت کشور مسئولیم. نرخ باروری در کشور ۱.۶ است، اما این نرخ در گیلان به زیر یک رسیده و باید طی سه سال آینده به ۲.۵ افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به افزایش سن ازدواج و سن تولد اولین فرزند، اظهار کرد: با توجه به روند سالمندی و پایین بودن زاد و ولد در استان، همه دستگاه ها باید نقش خود را در اجرای قانون جوان جمعیت و حل مشکلات پیش روی خانواده ها برای فرزندآوری ایفا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha