حجتالاسلام رضا حسنزاده دوشنبه هشتم اردیبهشت در نشست خبری هفته معلم، با اشاره به جایگاه معلم در فرهنگ اسلامی، اظهار کرد: معلم رکن اصلی زندگی بشری و برکت الهی در میان انبیای الهی است.
وی با بیان اینکه تکریم عملی معلمان در جامعه بعنوان یکی از واجبات است، افزود: نقش معلم و مادر در جامعه بسیار حیاتی است و هر جامعهای در مسیر پیشرفت به این دو ستون تکیه دارد.
مدیر آموزش و پرورش قوچان در تشریح برنامههای هفته معلم گفت: برگزاری زنگ سپاس معلم در مدرسه شاهد بیات، جشن متمرکز سپاس معلم در سالن معلم، یادواره شهدای فرهنگی و نیز برگزاری جشن تکلیف بزرگ دانشآموزی به مناسبت همزمانی هفته معلم با میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر از جمله برنامههای پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اقدامات دولت در زمینه توسعه فضاهای آموزشی گفت: بیش از ۲۴ جلسه در سطح ملی با حضور رئیس جمهوری برای پیشبرد نهضت توسعه فضاهای آموزشی برگزار شده که نشان از اهمیت جایگاه آموزش و پرورش در سیاستهای کلان کشور دارد.
حسنزاده با تأکید بر ضرورت حذف مدارس کانکسی در کشور تصریح کرد: رئیس جمهوری، وزیر آموزش و پرورش و وزیر کشور بر لزوم پایان دادن به مدارس کانکسی با مشارکت مردم و نهادهای ذیربط تأکید دارند و بر همین اساس در شهرستان قوچان هم تنها یک مدرسه کانکسی وجود دارد که قطعاً در فرصتی مناسب برچیده خواهد شد.
وی با بیان این مطلب که آموزش و پرورش لوکوموتیو پیشران جامعه است، افزود: شهرستان قوچان دارای ۳۶۵ مدرسه و دو هزار و ۵۶۳ نیروی معلم، سه هزار و ۵۰۰ بازنشسته و حدود ۴۰ هزار دانشآموز است و کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش عمدتاً ناشی از بازنشستگیهای گسترده و تأخیر در جایگزینی نیروی جدید بوده است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قوچان تصریح کرد: در حال حاضر با فعالیت دانشگاه فرهنگیان و تحصیل حدود ۴۶۰ دانشجو معلم ورودی جدید در قوچان، بخشی از این ناترازی جبران شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای طرحهای مختلف برای توسعه فضاهای ورزشی و بهسازی اردوگاه احد خبر داد و گفت: یکی از اهداف اصلی ما تقویت تربیتبدنی و فراهم کردن شرایط مناسب برای برگزاری اردوهای دانشآموزی و ورزشی است.
حجتالاسلام حسنزاده در ادامه با اشاره به اقداماتی که در راستای بازسازی و بهسازی اردوگاه احد انجام شده است، بیان کرد: در حال حاضر پروژه بهسازی اردوگاه در چهار فاز در حال اجراست که در فاز نخست سرویسهای بهداشتی بازسازی شد و در فاز دو بهبود فضای سبز پس از آسیبهای ناشی از وقوع سیل و ساماندهی و حصارکشی باغ انجام شد.
وی گفت: در حال حاضر ۱۳ فضای آموزشی به صورت نیمهتمام و نیازمند دریافت اعتبار از اداره کل نوسازی هستند و در ماههای اخیر پنج پروژه با اعتباری بالغبر ۲۸ میلیارد تومان واگذار شدهاند.
وی با اشاره به تعلیق کد رشته تربیتبدنی از مهرماه ۱۴۰۲ در شهرستان از بازگشت این رشته در سال تحصیلی جدید خبر داد و افزود: با بهرهبرداری از فضاهای ورزشی جدید و پیشبینی برای توسعه اماکن ورزشی در سال تحصیلی جدید هنرستانهای دخترانه و پسرانه رشته تربیتبدنی به پذیرش دانشآموز اقدام خواهند کرد.
مقابله با آسیبهای اجتماعی در مدارس با جدیت دنبال میشود
وی در پاسخ به سؤال ایسنا در خصوص افزایش آسیبهای اجتماعی در مدارس و تأکید بر انجام اقدامات مؤثر برای کاهش این روند، گفت: با توجه به دغدغههای موجود در زمینه آسیبهای اجتماعی، برنامهها و اقداماتی با هدف پیشگیری و مداخله مؤثر در مدارس شهرستان در حال اجراست.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قوچان افزود: در راستای پر کردن اوقات فراغت دانشآموزان و هدایت آنان به سوی فعالیتهای مثبت، تقویت کانونهای فرهنگی و تربیتی در دستور کار قرار گرفته و برنامههای آن به طور مستمر در حال توسعه است.
وی ادامه داد: گزارشهای هفتگی از وضعیت آسیبهای اجتماعی و اقدامات پیشگیرانه توسط معاونت پرورشی جمعآوری شده و مبنایی برای تصمیمگیریهای به موقع خواهد بود.
حسنزاده اظهار کرد: مرکز مشاورهای ویژه برای فرهنگیان، دانشجویان و دانشآموزان با همکاری سپاه پاسداران و گروههای جهادی ایجاد شده تا خدمات مشاورهای تخصصی در زمینههای روانشناسی، تحصیلی و خانوادگی ارائه دهد.
وی افزود: برگزاری اردوهای یکروزه با هدف افزایش نشاط اجتماعی و برگزاری مستمر نماز جماعت هفتگی در مدارس نیز از دیگر برنامههای اجرا شده برای تقویت روحیه معنوی و نشاط در بین دانشآموزان آسیبپذیر است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قوچان با اشاره به تدوین تفاهمنامهای با آستان قدس رضوی گفت: بر اساس این تفاهمنامه افراد داوطلب تحت عنوان «خادمین حرم مطهر» در مدارس فعالیت خواهند کرد و به عنوان نیروهای پشتیبان آموزشی و مشاورهای وارد عمل میشوند.
وی همچنین بیان کرد: مرکز مشاوره آموزش و پرورش در یکی از بهترین نقاط شهر تجهیز و تقویت شده است و به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به تماسهای اضطراری دانشآموزان است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قوچان درباره وضعیت آسیبهای اجتماعی موجود، گفت: با تحلیل دقیق آمار و در نظر گرفتن جمعیت هدف، مشخص شده که میزان آسیبهای اجتماعی کمتر از برآوردهای اولیه است و بسیاری از موارد گزارش شده، ناشی از سوء برداشتها یا مشکلات خانوادگی است.
حسنزاده در آخر گفت: برگزاری جلسات آموزشی ویژه والدین با حضور مدرسین آموزش خانواده و حضور معلمان آموزش دیده در کنار پلیس و قضات برای ارتقای آگاهی حقوقی دانشآموزان، از دیگر برنامههای در دست اجراست که به ارتقاء سطح پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی در مدارس کمک شایانی خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات