عمران علیمحمدی شامگاه امروز دوشنبه هشتم اردیبهشت در مراسم افتتاح چهلمین هیئت صلح و سازش استان که در مسجد صاحبالزمان (عج) شهر ایلام برگزار شد، گفت: هیئتهای صلح متشکل از بزرگان، معتمدین و پیشکسوتان، با تکیه بر تجربه، علم و بردباری خود، میتوانند نقش اساسی در حل اختلافات، بازگشت افراد به جامعه و تحکیم بنیانهای اخلاقی و اجتماعی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه شما عزیزان استوانههایی از علم، بردباری و تجربه هستید و مورد اعتماد مردم میباشید، اظهار کرد: وظیفه هیئتهای صلح تنها حل اختلاف نیست، بلکه انتقال تجربههای ارزنده زندگی به نسلهای آینده و امیدبخشی به جوانان نیز از مأموریتهای مهم آنان است.
علیمحمدی تأکید کرد: جامعه ما به آموزش فرهنگ زیست مسالمتآمیز، گذشت و ایثار نیاز دارد، هیئتهای صلح باید مردم را به آرامش دعوت کنند، نه به انتقام؛ چرا که پیروزی حقیقی در عفو و گذشت است، همانگونه که آموزههای اهل بیت علیهمالسلام به ما آموختهاند.
رئیسکل دادگستری استان ایلام گفت: در شرایط بحران اقتصادی و اجتماعی، نقش شما عزیزان در حمایت از مردم برجستهتر میشود. امروز بسیاری از زندانیان جرایم مالی با بدهیهای سنگین در زندان به سر میبرند. سال گذشته در استان ایلام ۱۵۷ نفر با بدهی ۱۳ میلیارد تومان و ۳۵۷ نفر با بدهی بیش از ۳۶۶ میلیارد تومان در زندان بودند. تلاشهای هیئتهای صلح موجب آزادی بسیاری از این افراد و بازگشت آنان به دامان خانواده و جامعه شده است.
علیمحمدی افزود: ما در کلانتریها، دادگستریها و محلات نیازمند توسعه هیئتهای صلح هستیم. این هیئتها باید تخصصی شوند: بخشی به دعاوی خانوادگی بپردازند، بخشی به دعاوی اقتصادی و برخی نیز به حل اختلافات درون بازار و حتی بین ادارات. شبکهسازی در این زمینه بسیار ضروری است.
وی با اشاره به نقش بانوان در هیئتهای صلح گفت: حضور بانوان در پروندههای خانوادگی بسیار کارساز است. بسیاری از مشکلات خانوادگی با نفوذ کلام و مشاورهی خواهران معتمد بهتر حل میشود و فرهنگ علوی اقتضا میکند که به نقش زنان فرهیخته در صلح و سازش بها بدهیم.
رئیسکل دادگستری ایلام خاطرنشان کرد: ما باید فضائل اخلاقی چون گذشت، عفو، برادری و همکاری را از نسل گذشته به نسلهای آینده منتقل کنیم. اگر امروز میبینیم برخی مساجد خلوت شدهاند، باید خودمان را مقصر بدانیم و برای احیای آن بکوشیم. هیئتهای صلح نقش مهمی در این بازسازی فرهنگی دارند.
وی افزود: رسول اکرم صلیالله علیه و آله بر نقش بزرگان در هدایت اجتماعی تأکید داشتند. شما باید همچون چراغی روشن در دل جامعه، میانجی خیرخواهی باشید. صلح و سازش نه کار امروز است، نه دیروز، بلکه باید همواره در جامعه جاری و ساری باشد تا مردم هنگام بروز اختلافات اولین چیزی که به ذهنشان میرسد، مراجعه به هیئتهای صلح باشد.
عمران علیمحمدی در پایان با قدردانی از زحمات اعضای هیئتهای صلح گفت: امید است با کمک بزرگان، ارزشهای انسانی، انسجام اجتماعی و فرهنگ گفتوگو و مدارا در جامعه تقویت شده و مشکلات مردم در سایه رأفت، مهربانی و عدالت حل شود.
انتهای پیام
نظرات