مجید طهوریان عسکری در گفتوگو با ایسنا ضمن تبریک روز شوراها در رابطه با مهمترین دستاوردهای شورا در دوره ششم، اظهار کرد: عملکرد اول، مردمیسازی واقعی شورا و ارتباط با مردم به عنوان نمایندگان مردم در عرصه تصمیمگیری شهر مشهد است. سابقه دورههای گذشته شورا را میتوان در مدل تعامل بین مجموعه مدیریتی شورا با مردم و تفاوت آن با دوره جدید شورای شهر مشهد به وضوح دید.
وی با اشاره به سهیم کردن مردم در تصمیمگیری بودجه شهر مشهد به عنوان شاخص عملیاتی مردمیسازی، گفت: در سابقه بیش از ۱۰۰ سال مجموعه شهرداری مشهد، برای اولین بار مردم طی سه سال برای بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی شهر مشهد به صورت مستقیم نیاز محله و محیط زندگی خود را اعلام کردند و شهرداری بر اساس سیاست ابلاغی شورا، به سمتی حرکت کرد که خواسته واقعی و مشهود محلات شهر مشهد را رفع کند.
نائب رئیس شورای شهر مشهد تصریح کرد: شهرداری سالانه بیش از ۲۰ هزار میلیارد در شهر هزینه میکرد اما رضایت واقعی در آن حس نمیشد زیرا تا مشکل محله مردم رفع نشود، اتفاقات بزرگتر شهر را متوجه نخواهند شد، فرد باید رفع نیاز خود را بصورت ملموس حس کند؛ لذا شورا بخشی از اختیار تعریف منابع و پروژه شهری را به مردم واگذار کرد.
طهوریان عسکری با اشاره به تحول و پیشرفت حاشیه شهر مشهد، اظهار کرد: درست است که از نظر عمرانی در شهر هزینههای زیادی شده، اما بنده معتقدم اوج این دستاوردها باور شورا و نمایندگان به مردم و حرکت به سمت سیاستگذاری است که مردم نقش واقعی خود را ایفا کنند. در ادوار گذشته اینکه مردم پای کار بیایند، بسیار محدود بوده است.
وی با بیان اینکه طی سه سال هر محله حاشیه شهر حداقل ۴۰ میلیارد تومان از محل تعریف سیاستگذاری ما منتفع شده و پروژههای مختلف برای خود انجام داده است، گفت: حوزه زیرساخت و حملونقل شهری یکی از نیازهای واقعی شهروندی است؛ در دوره قبل به حوزه مترو کمتوجهی شده بود، با شروع دوره ششم فعالسازی کارگاههای مترو دوباره در دستور کار قرار گرفت، زیرا مترو آیندهنگری بزرگ برای مشهد جهت حمل و نقل درون شهری است، با توجه به هزینه ساخت مترو این خطوط باید هر چه سریعتر تکمیل شود، تحقق این امر به سود ما و آیندگان است.
نائب رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به فعال شدن حفاری خط چهار مترو در دوره ششم شورای شهر مشهد، بیان کرد: خط چهار شامل انتهای خواجه ربیع (مهرمادر)، اتصال آن به میدان شهدا، ضلع شمالی حرم حضرت رضا (ع)، بلوار مصلی، شهرک شهید رجایی و باهنر است، تلاش داریم بخش زیادی از خط چهار مترو را تا پایان دوره ششم به اتمام برسانیم.
فعالسازی اولین ایستگاه مترو زیارتی در دنیا با راهاندازی فاز یک خط ۳
عسکری با بیان اینکه خط سه مترو، اولین ایستگاه مترو زیارتی را در سطح دنیا فعال خواهد کرد، گفت: ۶ کیلومتر میانی خط سه مترو در روزهای آینده به بهرهبرداری خواهد رسید؛ ویژگی این ۶ کیلومتر میانی در خط سه مترو، ایجاد ارتباط ترمینال، فرودگاه، راهآهن، میدان شهدا با حرم امام رضا است که در توسعه آینده مترو مشهد این ۶ کیلومتر تمامی خطوط را به هم وصل کرده و ارتباط زائر، مجاور و حضرت رضا را فراهم خواهد کرد.
وی با بیان اینکه شهر مشهد ارزانترین خدمات حملونقل درون شهری را در کشور دارد، افزود: در بسیاری از شهرها این عدد تصاعدی است و به میزان هر ایستگاه، هزینه جدیدی باید پرداخت شود اما در مشهد اینگونه نیست؛ تغییر ریل نگاه شورا برای بودجهریزی به سمت مناطق کمبرخوردار و حاشیه شهر انجام شده تا کمبودهای موجود در سنوات گذشته را به حداقل برساند و این از ابعاد مختلف برای ما موضوعیت دارد؛ وقتی خدمات منطقهای در حاشیه شهر کم باشد سبب کوچ درونشهری خواهد شد که باعث ترافیک، آلودگی هوا و غیره خواهد شد، همچنین کوچهای ناگهانی درون شهری سبب کاهش ایمنی و آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
نائب رئیس شورای شهر مشهد افزود: توجه به حوزه زن و بانوان از دیگر دستاوردهای شورا بوده است، ۱۵ عضو در کنار هم به مسئله زن و خانواده ضریب اهمیت میدهند و همین سبب میشود در این شهر پارک بانوان ساخته شود. ردیف بودجه برای حوزه خانواده و زن در نظر گرفته شده است. ۱۰۰ هزار متر مربع فضای ورزشی جدید به فضای شهر افزوده شد زیرا به دنبال خانواده سالم و شاداب هستیم و پیشبینی میکنیم حدود ۲۰۰ هزار متر مربع دیگر فضا ورزشی تا انتها این دوره افزوده شود.
عسکری با اشاره به تاسیس ۱۵ پل و تقاطع همسطح و غیرهمسطح در دوره ششم بیان کرد: رقم این ۱۵ پل و تقاطع حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان است، کارگاه پل شهید فهمیده شبانهروزی فعال است تا پروژه به موقع تحویل داده شود که ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار آن است.
ناکارآمدی شورای ششم در تبدیل بافت فرسوده به اثرگذار
وی با اشاره به ناکامیهای شورای شهر ششم تصریح کرد: ما در تبدیل بافت فرسوده و ناکارآمد به بافتهای اثرگذار موفق نبودیم، نمیدانم چه واکنش و نگاهی در اجرا وجود داشته است که با تلاش و سیاستگذاریهای شورا در عملیات موفق نبوده است.
نائب رئیس شورای شهر مشهد افزود: ما به دلیل اینکه تصمیم داشتیم به مناطق کمبرخوردار توجه بیشتری داشته باشیم، ناخودآگاه سبب شد که توجه کمتری به مناطق برخوردار شود. از طرفی عدالت حکم میکرد که توجه بیشتری به مناطق کمبرخوردار شود اما از سویی این گلهمندی وجود دارد که شورا توجه کمتری به نقاط برخوردار و نیمهبرخوردار داشته است، همچنین برداشت بنده این است که در دوره ششم آنچنان که توقع بود نسبت به همکاران شهرداری اهتمام نشد.
عسکری با اشاره به اختلافات موجود در شورای شهر تصریح کرد: بخشی از اختلافات موجود طبیعی است و در همه شهرها وجود دارد. نمیتوان همه اشتراک نظر داشته باشیم، اما من نیز معتقدم میشد این صدا میزانی کوتاهتر شود اما این نیز اختیار شورا است که هر زمان حس کند ریل شهر باید تغییر کند تا شهر و شهروندان نفع بیشتری ببرند، از ابزار استیضاح خود استفاده کند.
وی ادامه داد: توقع ما از شهرداری مشهد تعامل حداکثری با شورا است، اگر جایی خواسته شخصی و فردی از جانب شورا مطرح شود، این ناحق است اما اگر خواستههایی بر اساس نیاز شهر مطرح شود و در آن تعامل وجود نداشته باشد، سبب اختلاف نظر خواهد شد که باید شورا و شهرداری به سمت تعامل حرکت کنند.
انتهای پیام
نظرات