محمد سعید اربابی، چابهار را نقطهای کلیدی برای اتصال ایران به بازارهای جهانی معرفی کرد که میتواند کشور را از چهار جهت به عمان، جنوب شرق آسیا، آسیای مرکزی، اوراسیا و شبه قاره هند متصل کند.
وی تأکید کرد که علاوه بر توسعه صادرات، توجه ویژهای به افزایش تولید در بخشهای مختلف کالا، خدمات، گردشگری و صنایع کوچک و بزرگ وجود دارد تا کالاهای تولیدی به بازارهای داخلی و بینالمللی برسند.
وی از فعال شدن مسیرهای لجستیکی مهم، از جمله خط کشتیرانی چابهار-مسقط با ظرفیت انتقال خودرو، خطوط کشتیرانی به هند، چین و شرق آفریقا(کنیا و تانزانیا) در این سازمان خبر داد.
محمد سعید اربابی درباره ظرفیتهای بندر شهید بهشتی چابهار گفت: این بندر با بالاترین آبخور در ایران قادر است کشتیهای تا ۱۲۰ میلیون تن را پذیرش کند و فاز اول بندر به بهرهبرداری رسیده است. فاز دوم تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل میشود و برنامهریزی برای توسعه شهر لجستیک در فاصله ۳۰ کیلومتری از بندر با ظرفیت دپوی کالا در حال انجام است. تجهیزات بندری در فاز اول کامل است و انتظار میرود ظرفیت تخلیه و بارگیری تا سال آینده به ۲۰ میلیون تن برسد و در میانمدت به ۸۰ میلیون تن افزایش یابد.
در حوزه سرمایهگذاری، اربابی از تقاضای بالای شرکتها برای تولید، ترانزیت و لجستیک در چابهار خبر داد و به همکاری با شرکتهایی مانند فولاد مکران، شستا و صنایع کوچک اشاره کرد. ارزش تولید منطقه در سال ۱۴۰۳ حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان بوده که هدفگذاری شده این رقم حداقل ۵۰ درصد افزایش یابد و در صورت ورود صنایع فولاد و پتروشیمی، چند برابر شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از منطقه آزاد چابهار، اربابی خاطرنشان کرد: این رویکرد جامع و برنامهریزی دقیق نشان میدهد منطقه آزاد چابهار با بهرهگیری از موقعیت جغرافیایی و توسعه زیرساختها، آماده تبدیل شدن به هاب مهم تجارت و تولید در ایران و منطقه است. حضور فعال در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ نیز فرصتی برای معرفی این ظرفیتها و جذب سرمایهگذاریهای پایدار فراهم کرده است.
انتهای پیام
نظرات