• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404020906111
  • خبرنگار : 50622

هشدار معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی؛

زاگرس رو به زوال است!

زاگرس رو به زوال است!

ایسنا/البرز معاون امور جنگل‌ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: جنگل‌های زاگرس در حالت نرمال ظرفیت چرای ۱۶ میلیون رأس دام را دارد اما امروز ۳۶ میلیون رأس دام در این جنگل‌ها چرا می‌کنند. همچنین تغییر اقلیم هم زوال زاگرس را مضاعف کرده است.

به گزارش ایسنا، رسول اشرفی پور در همایش بین‌المللی مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس که روز سه‌شنبه نهم اردیبهشت در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهارکرد: بیش از ۱۰ میلیون جمعیت و حدود ۲۷ هزار روستا و آبادی در کنار و فلات مرکزی ایران در منطقه‌ای حدود ۳۳ میلیون هکتار مستقر هستند که بیشترین اثرگذاری بر روی سلامت محیط زیست و ساکنین آن مرهون جنگل‌های زاگرس است.

وی افزود: امروزه جنگل‌های زاگرس شدیداً نیاز به حفاظت دارد چون آسیب‌هایی که در حال حاضر متوجه جنگل‌های زاگرس شده، بیانگر فشار مضاعفی است که در طول تاریخ طبیعی بر سر این رویشگاه‌ها آمده است.

اشرفی پور ادامه داد: تغییر اقلیم، این فشارها را در زوال جنگل‌های زاگرس مضاعف‌تر کرده است. از این رو باید برای آن برنامه داشته باشیم.

وی گفت: اقدامات موثری در قالب طرح ملی صیانت از جنگل‌های زاگرس شروع شده و در بسیاری از حوزه‌ها همیاری مردمی کمکی در جهت احیاء و بازسازی جنگل‌ها بوده است.

معاون امور جنگل‌ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار کرد: باید فکری برای تاب‌آوری سکونت‌های زاگرس داشته باشیم، چون وضعیت ناپایداری دارد و یکی از راهکارهای تاب آوری موضوع جنگل‌داری اجتماعی است.

وی بیان کرد: جنگل‌داری اجتماعی یک الگو و یک حرکت پویا است که در بستر برنامه‌ریزی اجتماعی و اقتصادی طبیعی جنگل‌های زاگرس محقق می‌شود و باید به آن توجه کرد.

اشرفی پور بیان کرد: برای تحقق این امر نیاز به انسجام‌بخشی بین دستگاه‌های مختلف داریم و باید در سطح ملی و استانی این موضوع را به وجود بیاوریم.

وی ادامه داد: در این مسیر باید نظرات و طرح‌های افراد مسئول را در حوزه‌های مختلف اجرائی، قضایی و تحقیقی و در رابطه با مسائل و مدیریت بوم سازگان مشخص کنیم.

معاون امور جنگل‌ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه این همایش با اشاره به آسیب چرای بی رویه یادآور شد: امروز ۳۶ میلیون واحد دامی در بوم سازگان زاگرس چرا می‌کنند، در حالی که اگر شرایط در زاگرس نرمال باشد هم این ظرفیت بیش از ۱۶ میلیون واحد نیست. این برای نظام دام پروری ما خوب نیست و همچنان این وضعیت را با بی تفاوتی ادامه می‌دهیم.

وی گفت: این امر نشان می‌دهد که مسائل بوم سازگان زاگرس فرابخشی و خارج از حیطه وظایف یک سازمان است و باید در سطح ملی به آن توجه کرد.

اشرفی پور توضیح داد: در بحث الگوسازی جنگل‌داری اجتماعی به تحقق مواردی چون انسجام بخشی در سطح ملی، مشخص کردن ساختار سازی اجرایی در سطح ملی و استانی، توامندسازی جوامع محلی نیاز است.

وی افزود: در عرصه‌های طبیعی و حفاظت از آن به جوامع محلی نیاز داریم و هر جا که از توامندی آنها استفاده کرده‌ایم، به موفقیت‌هایی دست پیدا کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha