به گزارش ایسنا، احسان عظیمیراد امروز در برنامه فروم حکمرانی و قانونگذاری اینوتکس در سخنرانی خود با موضوع «نقشآفرینی اکوسیستم نوآوری در رفع کلان چالشهای کشور»، اظهار کرد: برای اینکه در دنیا و در برابر کشورهای قلدر و زورگو حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید به حوزه علم و فناوری و نوآوری توجه کنیم، از این رو این حوزهها حائز اهمیت است و باید باور کنیم که با این رویکرد میتوانیم قویتر شویم.
وی با بیان اینکه خلق دانش، تولید دانش و بعد از آن تولید فناوری و محصول و تولید ثروت کار بزرگی است، اظهار کرد: مقام معظم رهبری بارها این مسائل را تاکید کردند و آنها را جزء ضروریات دانستند و ما باید این قابلیتها را درک کنیم و متناسب با مسؤولیتی که داریم، در این حوزهها اقدام کنیم.
عظیمیراد با بیان اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام چند فاکتور شاخص را بیان کردند، اظهار کرد: فقدان این شاخصها امروز متاسفانه بلای کشور شدهاند و عمده مدیران دستگاههای کشور این شاخصها را ندارند. این شاخصها شامل «قدرت تحول»، «قدرت ریسکپذیری» و «پیگیری مستمر» است.
نماینده مجلس خاطر نشان کرد: مدیران دستگاهها نه اهل تحول هستند و نه اهل ریسکپذیری و نه اهل پیگیری و این عامل عقبماندگی کشور است و خیلی از شرکتهای دانشبنیان که با صنعت دچار چالش هستند، به دلیل وجود چنین مدیرانی است که روند کارها را قفل کردهاند.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه محوریت کمیته دانشبنیان مجلس را بر عهده دارد، خاطر نشان کرد: ما در مجلس دوازدهم برای اولین بار در تاریخ تمام مجلسهای کشور، کمیته اقتصاد دانشبنیان و نظارت بر قانون جهش را راهاندازی کردیم. در کشور معمولا قانون خوب کم نداریم، اما در اجرا مشکلات عدیدهای داریم و با این اقدام اتفاقات جدیدی در نظام حکمرانی در قوه مقننه و البته قطعاً قوه مجریه در حال رخ دادن است.
عظیمیراد با بیان اینکه رهبر معظم از قانون جهش تولید دانشبنیان به عنوان یکی از سه قانون برتر یاد کردند، یادآور شد: در این کمیته در کنار نظارت بر اجرای قانون جهش تولید دانشبنیان، در صورت نیاز اصلاحات را انجام دادیم و در جاهایی با ترک فعلها، مقابله شد.
وی جلسات این کمیته را دوشنبههای هر هفته با حضور نمایندگانی از معاونت علمی ریاستجمهوری، دیوان محاسبات، سازمان برنامه و بودجه، صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارتخانهها و سازمانهای مرتبط با قانون جهش دانست و گفت: در قانون جهش دو بخش مهم وجود دارد که یکی از آن رسالتها و وظایف و ماموریتهای دستگاهها و دیگری بخش منابع درآمدی است. در بخش درآمدی باید منابعی از سوی صنایع به بخش دانشبنیانها با هدف تقویت این شرکتها تزریق شود که با پیگیریهای صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ که هنوز مجلس قبل ادامه داشت، درآمد قانون جهش منابع ۲۴ هزار میلیارد تومان (۲۴ همت) بود که از این میزان، فقط ۴ همت به معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص یافت.
این نماینده مجلس با بیان اینکه این میزان تزریق حدود ۱۶ درصد منابع درآمدی قانونی است، اضافه کرد: دلیل این امر عدم نظارت مجلس بود، ولی در سال جاری کل ۲۴ همت مصوب، محقق شد و تمام پول به حساب معاونت علمی ریاستجمهوری و صندوق نوآوری واریز شده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر ۲۴ همت، ۶ همتی که وزارت نیرو باید از ماده ۱۶ قانون جهش واریز میکرد که تا کنون ۳.۲ همت آن بعد از دو سال استنکاف (ترک فعل) محقق شده و با پیگیریهای انجام شده شاهد یک تحول بزرگ در حوزه فناوری در کشور در راستای حمایت از دانشبنیانها هستیم.
عظیمیراد با بیان اینکه در زمینه هوش مصنوعی، معاونت علمی با سرمایه گذاری کلان اقدام به وارد کردن سخت افزار و جیپییوها برای توسعه زیر ساخت هوش مصنوعی کرده است، گفت: به زودی از این زیرساخت رونمایی میشود.
انتهای پیام
نظرات