• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۰:۱۴
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1404021006702
  • منبع : جهاد دانشگاهی

امضای قرارداد صادرات و تفاهم‌نامه همکاری جهاددانشگاهی با بخش خصوصی کشور روسیه/معرفی دستاوردهای این نهاد در نمایشگاه ایران اکسپو

امضای قرارداد صادرات و تفاهم‌نامه همکاری جهاددانشگاهی با بخش خصوصی کشور روسیه/معرفی دستاوردهای این نهاد در نمایشگاه ایران اکسپو

در دومین روز از هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، قرارداد صادرات و تفاهم‌نامه همکاری بین جهاددانشگاهی و بخش خصوصی کشور روسیه در حوزه کشاورزی و تولید و تامین واکسن‌های مورد نیاز ماهی به امضاء رسید.

به گزارش ایسنا، هفتمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۵) از هشتم اردیبهشت آغاز شده و تا ۱۲ این ماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران ادامه دارد که تعدادی از واحدهای جهاددانشگاهی نیز آخرین دستاوردهای خود در حوزه‌های کشاورزی و منابع طبیعی و فنی مهندسی را در این نمایشگاه ارائه کرده‌اند.

در دومین روز این نمایشگاه، با حضور دکتر زهرا شیخی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی قرارداد صادرات واکسن ماهی قزل‌آلا و تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان جهاددانشگاهی تهران و بخش خصوصی از کشور روسیه به امضاء طرفین رسید.

موضوع این قرارداد صادرات واکسن ماهی قزل آلا (یرسینیوزیس Fish Yersiniosis vaccine) با حجم ۲۰۰ لیتر در مرحله اول و به‌صورت نمونه به کشور روسیه است.

علت سفارش این واکسن به جهاددانشگاهی این است که در نتیجه تحقیق انجام شده توسط شرکت روسی، واکسن تولید شده توسط سازمان جهاددانشگاهی تهران هم از لحاظ بازدهی و هم از لحاظ قیمتی نسبت به نمونه واکسن‌های اروپایی اعم از ایتالیایی و اسپانیایی مزیت دارد.

همچنین در این نمایشگاه تفاهم‌نامه‌همکاری نیز بین این دو مجموعه به امضا رسید. هدف از امضاء این تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان جهاددانشگاهی تهران و بخش خصوصی روسیه، توسعه همکاری‌ها در حوزه کشاورزی و  تولید و تامین واکسن‌های مورد نیاز ماهی توسط جهاددانشگاهی مخصوصا واکسن Infecttious Hematopoietic necrosis (IHN) Vaccines، تامین تجهیزات حمل ماهی از یک مزرعه به مزرعه دیگر توسط این نهاد، تولید و تامین غذای ماهی مورد نیاز در روسیه توسط جهاددانشگاهی، تولید و تامین واکسن طیور با عنوان  Angara Disease Vaccines توسط این نهاد و انتقال دانش فنی محصولات و خدمات دانش‌بنیان جهاددانشگاهی در حوزه کشاورزی به کشور روسیه عنوان شده است.

پژوهش‌ و تحقیقات باید کاربردی و منجر به تولید محصول و فناوری شود

دکتر زهرا شیخی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در حاشیه این نمایشگاه با اشاره به امضای این تفاهم‌نامه و دستاوردهای آن برای جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی نهادی مسئله محور است و بازوی حمایتگر محققان و پژوهشگران کشور با رویکرد فناورانه است. مسئله پژوهش و فناوری در این نهاد انقلابی حوزه‌های مختلف و متنوعی دارد که یکی از مهمترین حوزه ها، کشاورزی و منابع طبیعی است. ذیل این حوزه دانشمندان کم نظیری در گروه‌های تخصصی مختلف جهاددانشگاهی پژوهش می‌کنند و به دستاوردهای قابل توجهی دست یافته‌اند.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با اشاره به وجود مشکلات عدیده در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و مشکل خشکسالی، ناترازی‌های آب و انرژی و در نهایت مساله امنیت غذایی پایدار به درستی احصاء و تبدیل به کلان مسئله این گروه تخصصی جهت ارائه راه حل های مناسب و با قابلیت اجرا، شده است.

دکتر شیخی همچنین با اشاره به دستاوردهای این نمایشگاه برای جهاددانشگاهی به خصوص در زمینه صادرات فناورانه اظهار کرد: جهاددانشگاهی ویژگی‌های منحصر به فردی چون چابکی و سرمایه انسانی نخبگانی است. همچنین این نهاد در مسیر فناورانه سیر خوبی را طی کرده است و تجربه های گران‌سنگی دارد. از طرفی در نظر داشته باشیم که پژوهش‌ و تحقیقات باید کاربردی و منجر به تولید محصول و فناوری شود. ایران سرزمینی با تمدن چندهزارساله است که دانشمندان آن همواره به دنبال حل مسئله و نجات بشریت بوده اند. رویکرد جهاد دانشگاهی هم همین است که ابتدا مشکل کشور را حل کند و پس از آن به ارائه راه حل برای مشکلات فراملی چه در جهان اسلام و چه سایر کشورها باشد.

وی با اشاره به رویکرد جهاد دانشگاهی برای ورود به بازار های جهانی و منطقه ای در حوزه فناورانه گفت: این امکان را جهاد دانشگاهی فراهم نموده که در کنار پژوهشگران قرار بگیرد تا بتوانند محصول خود را تولید و وارد بازار کنند و فضای مناسبی دراختیار پژوهشگران حتی از در دوران دانشجویی قرار دهد.

توسعه صادرات غیرنفتی، هدف  حضور جهاددانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۵
مهندس محمود پوربافرانی مدیرکل دفتر همکاری‌های علمی و ارتباطات بین‌الملل جهاددانشگاهی در حاشیه این نمایشگاه با اشاره به اینکه توسعه صادرات غیرنفتی، هدف کلان حضور جهاددانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۵ است، بیان کرد: با توجه به ماهیت فناورانه و دانش‌بنیان محصولات و خدمات این نهاد در حوزه‌هایی مانند کشاورزی، فنی و مهندسی، پزشکی و دیگر زمینه‌ها، یکی از رویکردهای جدی جهاددانشگاهی توسعه تعاملات بین‌المللی و حمایت از اهداف دولت جمهوری اسلامی ایران برای گسترش صادرات غیرنفتی است.

وی تصریح کرد: دولت تلاش کرده با دعوت از هیئت‌های تجاری و بازرگانان خارجی زمینه معرفی توانمندی‌های داخلی را فراهم کند. جهاددانشگاهی نیز از این فرصت برای اثبات ظرفیت‌های خود در عرصه صادرات بهره‌مند خواهد شد.

نمایش ۲۱ محصول حوزه فنی و مهندسی جهاددانشگاهی در نمایشگاه

دکتر محمدرضا توکلی ‌محمدی مدیر دفتر تخصصی علوم پایه، فنی و مهندسی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز در حاشیه این نمایشگاه  با اشاره به مأموریت تاریخی فنی و مهندسی جهاددانشگاهی در کشور گفت: بخش فنی و مهندسی این نهاد همواره در خط مقدم مقابله با تحریم‌ها و تأمین نیازهای داخلی صنایع کشور بوده است. رسالت اصلی ما این بوده که در شرایط سخت، صنایع تعطیل نشوند و وابستگی خارجی کاهش یابد.

وی با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه، ۲۱ محصول را در یک غرفه ۵۰ متری ارائه کردیم، در خصوص حضور در نمایشگاه EXPO ۲۰۲۵ اظهار کرد: این نخستین بار است که دفتر فنی و مهندسی در این نمایشگاه شرکت می‌کند. در حالی‌که این نمایشگاه برای هفتمین بار برگزار می‌شود، امسال تصمیم گرفتیم با توجه به موفقیت واحد کشاورزی جهاد در سال گذشته، ورود جدی‌ داشته باشیم.

لازم به ذکر است؛ پژوهشگاه‌های ابن سینا و رویان، سازمان جهاددانشگاهی تهران، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، پژوهشکده‌های بیوتکنولوژی صنعتی؛ علوم و فناوری صنایع غذایی؛ صنایع شیمیایی؛ گیاهان دارویی و علوم پایه کاربردی، واحدهای جهاددانشگاهی استان‌های مازندران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سمنان و بوشهر آخرین دستاوردهای حوزه کشاورزی و منابع طبیعی این نهاد را در این نمایشگاه ارائه کرده‌اند.

تولید جنین منجمد گاوهای شیری و گوشتی، تولید جنین منجمد گاومیش های با خصوصیات برتر، درمانگر گاما، مکمل اسب، به نژادی دام سبک، واکسن ماهی قزل آلا، محصولات پروبیوتیک، انواع بذرهای هیبرید، بچه ماهی سی باس، غذای زنده آبزیان، ریزجلبک، عصاره بتا گلوکان قارچ شی تاکه، رنگدانه جلبکی فیکوسیانین و کودهای مایع از جمله محصولاتی هستند که در غرفه کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی در این نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان داخلی و خارجی قرار گرفته‌اند.

همچنین رنگدانه‌های طبیعی خوراکی، نشاسته‌های اصلاح شده، پایدارکننده‌های ذرات انواع نوشیدنی، محصولات کینوا، مکمل فشار خون بر پایه عناب، شکلات عناب، عصاره‌های گیاهی، ۸شت نوع داروی گیاهی، مکمل ورزشی، انواع آفت کش، آنتی بیوتیک‌های دامی، انواع کود، عصاره های گیاهی و محصولات کشت بافت از دیگر دستاوردهایی هستند که توسط پژوهشگران حوزه کشاورزی و منابع طبیعی واحدهای سازمانی مختلف جهاددانشگاهی در این نمایشگاه عرضه شده‌اند.

در حوزه فنی مهندسی نیز سازمان جهاددانشگاهی تهران، علم و صنعت، خواجه نصیر، علوم پایه کاربردی صنعتی شریف و واحدهای استانی خوزستان و خراسان رضوی حضور دارند و آخرین دستاوردهای خود را در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۵) ارائه کرده‌اند.

ترانس رکتیفایر جریان بالا، منبع تغذیه و شارژ صنعتی، سیستم کنترل دور الکتروموتورهای ولتاژ متوسط، اینورتر خورشیدی، دستگاه‌های فلوکامپیوتر میترینگ نفت و گاز، شعله بین، کربن اکتیو کروی، مواد شیمیایی پرمصرف صنعت نفت، واحد تولید نشاسته حفاری با قابلیت تحمل دمای زیاد، تجهیزات کنترل کننده  آلاینده‌های صنعتی هوا، پکیج پرتابل بازیافت و زیست پالایی پسماندهای نفتی و پودر میکروبی تجزیه کننده آلودگی نفتی آخرین تولیدات پژوهشگران جهاددانشگاهی در حوزه فنی مهندسی هستند که در این نمایشگاه به نمایش درآمده است.

همچنین تولید آلیاژهای فلزی و فلزات خالص، آنتن ۳۲ پورت هیبریدی برای BTS، فرستنده رادیویی ۶ برنامه‌ای ۲۰۰ وات FM، ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، کلاف دستگاه لوله مغزی سیار، گذرگاه کنترل تردد، دکل‌های حفاری خشکی، صداگیر داخلی رگولاتورهای اکسیال ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز، سیستم رانش و سامانه کنترل و نظارت قطار مترو، مته‌های حفاری(دندانه‌ای و الماسه بدنه ماتریکسی از دیگر دستاوردهایی فناوران جهاددانشگاهی در حوزه فنی مهندسی است که در هفتمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۵) عرضه شده است.

 این نمایشگاه از ۸ اردیبهشت آغاز شده و تا ۱۲ اردیبهشت از ساعت ۸ تا ۱۶ در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران دایر است و غرفه‌های جهاددانشگاهی در سالن ۱۰ و A۳۱ قرار دارند و پذیرای بازدیدکنندگان هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha