• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404022215519
  • خبرنگار : 50233

در گفت‌وگوی معاون استاندار با ایسنا تبیین شد

موفقیت‌های اقتصادی سمنان از طراحی اتوبوس برای چینی‌ها تا ایجاد کارگروه ملی جهش تولید

موفقیت‌های اقتصادی سمنان از طراحی اتوبوس برای چینی‌ها تا ایجاد کارگروه ملی جهش تولید

ایسنا/سمنان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان، رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان این استان را فراتر از انتظارها ارزیابی کرد و گفت: برخی از این شرکت‌ها خدمات دانش‌پایه در سطح ملی و بین‌المللی ارائه می‌دهند.

محمدرضا صادقی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به عنوان مثال یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان استان به‌طراحی اتوبوس برای چینی‌ها پرداخته و در این حوزه پیشرو است و قابلیت دارد استان را به هاب تکنولوژی طراحی تحت پلتفرم در حوزه حمل و نقل و.. تبدیل کند.

وی از استقبال جوانان نخبه استان از توسعه‌ی واحدهای دانش‌بنیان خبر داد و افزود: برخی استعدادهای جوان و نخبه فعال در این واحدها، پس از ایجاد این زیرساخت‌ها، از خارج کشور به استان برگشته و مشغول فعالیت‌های علمی، پژوهشی و فناورانه شدند.

وی ادامه داد: فعالیت‌ها و خدمات برخی از این شرکت‌ها نظیر واحد دانش‌بنیان افرا با استانداردهای بزرگ جهانی همخوانی دارد که جای بسی امیدواری است.

وی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ به عنوان یک فرصت یگانه برای شرکت‌هایی از این دست نام برد و تصریح کرد: استان سمنان در حوزه‌های علمی، اقتصادی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری و.. از توان و ظرفیت بالایی برخوردار است و نمایشگاه اکسپو فرصت مغتنمی برای عرضه و معرفی بخشی از این توانمندی‌ها بود و همکاران ما در استانداری سمنان و مرکز خدمات سرمایه‌گذاری با معرفی و ارائه یک بسته سرمایه‌گذاری از این فرصت به خوبی بهره گرفتند.

وی با اشاره به انتقادات در مورد عقد برخی تفاهم‌نامه‌ها به دلیل آن که آورده چندانی برای استان به همراه ندارد، گفت: بسیاری از طرح‌هایی که امروز در حال اجرا هستند با عقد یک تفاهم‌نامه آغاز شدند.

وی به عقد تفاهم‌نامه با پارس جنوبی در سال گذشته اشاره و اضافه کرد: در ادامه همین تفاهم‌نامه ارتباطاتی برقرار شد و در همین رابطه پارک علم و فناوری استان به دنبال راه‌اندازی یک دفتر در بوشهر و متعاقب آن عملیاتی شدن برخی همکاری‌های مشترک است و یا عقد تفاهم‌نامه برای معرفی سرمایه‌گذاران خارجی به استان سبب شد که سمنان به یکی از موفق‌ترین استان‌های کشور در جذب سرمایه‌گذاری خارجی تبدیل شود.

وی افزود: استان سمنان پارسال در نتیجه تلاش مدیران حوزه اقتصادی موفق به جذب ۵.۲ میلیون یورو شد که در مقایسه با سال قبل از آن با رشد مواجه بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با اشاره به بسترسازی برای تحقق شعار سال ادامه داد: با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال سرمایه‌گذاری برای تولید، برنامه‌ریزی جامعی برای ایجاد جهش در جذب سرمایه‌گذاری‌ها چه در بخش داخلی و در بخش خارجی و یا ایرانیان خارج از کشور صورت گرفته است.

وی به رویکردهای مثبت دولت و حاکمیت به بهره‌گیری از ظرفیت‌ ایرانیان خارج از کشور و کشورهای همسایه پرداخت و افزود: استان سمنان در همین راستا برنامه‌های متعددی در دستور کار دارد.

راه‌اندازی کارگروه ملی جهش تولید با استفاده از تجربه موفق استان سمنان

صادقی از ارائه پیشنهاد شکل‌گیری کارگروه ملی جذب تولید به مسوولان کشوری از سوی استان خبر داد و گفت: این مهم با همکاری پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و برخی نهادهای علمی و پژوهشی استان صورت گرفته و در قالب این کارگروه برخی از نیازهای عمده‌ی وارداتی استان جمع‌بندی و تدوین و زمینه تولید آنها در داخل فراهم شده و از رهگذر آن صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی صورت گرفت.

وی صرفه‌جویی ارزی ۱۱.۳ هزار میلیاردی را دستاورد بزرگ این کارگروه در استان در ۱۴۰۳ برشمرد و گفت: راه‌اندازی این کارگروه در سطح ملی که با موافقت مسئولان ارشد کشوری همراه بوده، می‌تواند به صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی بینجامد.

وی از موافقت وزارت کشور با راه‌اندازی کارگروه ملی جهش تولید با استفاده از تجربه عملی و موفق استان سمنان خبر داد و اظهار کرد: شکل‌گیری این کارگروه در سطح کشور می‌تواند به صرفه‌جویی ارزی عظیمی بینجامد.

دکتر صادقی از سمنان به عنوان یکی از معدنی‌ترین استان‌های کشور نام برد و گفت: در همین راستا کمک به فراوری موادمعدنی یکی از هدفگذاری‌های اصلی استان است و در همین ارتباط اقدامات خوبی در استان انجام شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان به وجود بیش از ۷۰ ماده معدنی در طبیعت پرداخت و معدن را از مهمترین مزیت‌های نسبی استان برشمرد و افزود: استان سمنان دارای بیش از ۴۰ نوع ماده معدنی فلزی و غیرفلزی است.

جهاددانشگاهی استان یکی از موثرترین پیشران‌های اقتصاد دانش‌بنیان در استان

معاون استانداری سمنان از جهاددانشگاهی استان به‌عنوان یکی از موثرترین پیشران‌های اقتصاد دانش‌بنیان در این استان نام برد و گفت: جهاددانشگاهی استان در چند سال گذشته در کنار مراکز موفق علمی و دانشگاهی نظیر دانشگاه سمنان، پارک علم و فناوری استان و... از مهمترین  پیشران‌های اقتصاد دانش‌پایه در استان بوده است و تولید محصولاتی نظیر اولین کود گرانوله آهسته‌رهش و مالچ معدنی سازگار با محیط زیست، نانوکامپوزیت بایومیمتیک(زیست الهام) بر پایه گرافن به عنوان ماده اولیه تولید تاندون که یک فعالیت علمی و فناورانه کم‌نظیر در سطح بین‌المللی‌ست و... گویای موفقیت این نهاد انقلابی در استان است.

موفقیت‌های اقتصادی سمنان از طراحی اتوبوس برای چینی‌ها تا ایجاد کارگروه ملی جهش تولید

وی با بیان اینکه استانداری سمنان از برخی تولیدات جهاددانشگاهی حمایت کرد،افزود: موفقیت جهاددانشگاهی استان در به سرانجام رساندن این پروژه‌ها سبب شد که حمایت جدی‌تری از پروژه‌های پیشنهادی جهاددانشگاهی استان شود.

وی از مرکز به‌نژاد دامی جهاددانشگاهی استان به عنوان یکی از طرح‌های موفق و مورد حمایت استانداری یاد کرد و ادامه داد: همچنین جهاددانشگاهی استان در حوزه درمان سرطان نیز طرح‌های خوبی در دستور کار دارد که با توجه به نیاز استان در این حوزه، تلاش می‌شود از آنها حمایت کنیم.

اقتصاد دانش‌پایه؛ تنها راه چاره برای جهش اقتصادی

وی با اشاره به حضور معاون پژوهشی و فناورانه جهاددانشگاهی کشور در غرفه استان در نمایشگاه اکسپو گفت: حضور معاونت پژوهشی و فناورانه جهاددانشگاهی کشور در غرفه استان، عقد تفاهم‌نامه و برپایی نشست مشترک با مسئولان ارشد استانی و از جمله استاندار سمنان گویای این مهم بود که این نهاد موفق و انقلابی می‌تواند استان را در جهش اقتصادی علم‌پایه یاری کند.

صادقی اضافه کرد: در این نمایشگاه تفاهم‌نامه‌ جدیدی با جهاددانشگاهی استان منعقد شد که امید می‌رود این تفاهم‌نامه نیز همچون تفاهم‌نامه‌های پیشین منشاء خیر و برکت برای استان شود.

وی تولید محصول از باطله‌های معدنی توسط جهاددانشگاهی استان را یک موفقیت ارزشمند خواند و گفت: خوشبختانه استاندار سمنان نیز رویکرد حمایتی بسیار خوبی به حوزه‌های علمی و فناورانه دارد و همین می‌تواند به توفیق بیشتر استان در این بخش کمک کند.

صادقی  از اقتصاد دانش‌پایه به مثابه تنها راه چاره برای ایجاد جهش در اقتصاد کشور نام برد و اظهار کرد: البته همواره موانعی بر سر راه فعالیت‌های نو و دانش‌پایه وجود دارد که انتظار می‌رود همه موثرین و رسانه‌ها و از جمله رسانه‌های خوشنامی همچون خبرگزاری ایسنا ما را در این حوزه‌ها یاری کنند.

معاون اقتصادی استاندار سمنان از نمایشگاه‌هایی نظیر نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران به عنوان فرصتی ایده‌آل برای ایجاد ارتباطات تجاری و توسعه بازارهای صادراتی یاد کرد و اظهار کرد: حضور روزانه ۴۰ تا ۵۰ هیات تجاری داخلی و خارجی در غرفه استان و مذاکره و ایجاد ارتباط برای توسعه ارتباطات نشان‌دهنده موفقیت استان سمنان در این رویداد مهم اقتصادی-تجاری بود که نتایج بسیاری از این ارتباطات در آینده بیشتر هویدا خواهد شد.

وی به حضور ده‌ها هیات تجاری خارجی در غرفه استان اشاره و تصریح کرد: به عنوان مثال چندین هیات از کشورهای افریقایی با حضور در غرفه استان به دنبال توسعه همکاری‌های تجاری در حوزه‌هایی نظیر محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی بودند که با توجه به ظرفیت‌های استان در این بخش، رایزنی‌هایی با تولیدکننده‌ها و فعالان این بخش در استان صورت گرفت تا زمینه برای صادرات ماشین‌آلات کشاورزی، کود و برخی ملزومات و محصولات زراعی و باغی فراهم شود.

صادقی استان سمنان را از استان‌های پیشرو کشور در تولید و عرضه ماشین‌آلات کشاورزی ارزیابی و تصریح کرد: با توجه به فعالیت شرکت‌های معتبر در استان، این واحدها به هیات‌های بازدیدکننده معرفی و از طریق معاونت اقتصادی، زمینه‌های همکاری بین دو طرف برقرار شد.

وی با بیان اینکه یکی از کشورهای منطقه، بخش قابل توجهی از برق و انرژی خود را از محل معادن زغال‌سنگ تهیه می‌کند، ادامه داد: هیاتی از این کشور نیز به غرفه استان دعوت شد و با توجه به غنای بالای معادن زغال‌سنگ در استان، رایزنی‌هایی برای توسعه همکاری‌ها در این بخش صورت گرفت.

وی با بیان اینکه غرفه سمنان تنها غرفه‌ای بود که میزبان اختصاصی نماینده عالی «بریکس» در ایران بود، گفت: کشورهای عضو بریکس، به دلیل قدرت بالای اقتصادی، تنوع بازار و سطح بالای دسترسی به منابع طبیعی و...؛ فرصت خوبی برای شرکت‌های ایرانی است و استان سمنان از استان‌هایی است که برای بهره‌گیری از این ظرفیت بالقوه بالا، برنامه‌ریزی و رایزنی‌هایی داشته است.

وی با بیان اینکه نماینده عالی این نهاد مهم بین‌المللی در دیدار با مسئولان استان موارد متعددی را مطرح کردند، اضافه کرد: مهمترین موضوعاتی که در این نشست مطرح شد نخست بحث تبادل استاد و دانشجو با کشورهای حوزه قفقاز و دوم نیز توسعه همکاری‌ها در حوزه موادمعدنی بود که با توجه به سرآمدی و برخورداری استان سمنان از این دو ظرفیت، بسترسازی خوبی برای توسعه همکاری‌ها صورت گرفت.

معاون استاندار سمنان از ایجاد ارتباط ده‌ها تجار خارجی و داخلی با مسئولان استان خبر داد و گفت: جدای از معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری آماده شده، همه گروه‌ها و هیات‌های تجاری به سرعت با دستگاه‌ها و شرکت‌های متناظر هم‌رسانی شدند.

موفقیت‌های اقتصادی سمنان از طراحی اتوبوس برای چینی‌ها تا ایجاد کارگروه ملی جهش تولید

دکتر صادقی با برشمردن برخی از مصادیق این ارتباط‌دهی تجاری اظهار کرد: یک هیات تجاری فعال در حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در ارتباط با مسئولان استانی به دنبال بهره‌مندی از ظرفیت‌های استان در این بخش بود که با توجه به غنای بالای شهرستان دامغان در این حوزه به سرعت زمینه همکاری این هیات با فعالان این بخش برقرار شد. همچنین نشستی بین این هیات و مدیر مدرسه گوهرتراشی دامغان که یکی از موفق‌ترین مجموعه‌های فعال در حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی است، برگزار و زمینه برای همرسانی و توسعه همکاری‌ها بین دو طرف برقرار شد.

وی با بیان اینکه برخی کشورهای اروپایی به دنبال بهره‌گیری از محصولات و مصالح ساختمانی بودند، ادامه داد: با توجه به اینکه استان سمنان از قابلیت و توانمندی بالایی در حوزه تولید گچ و فراورده‌های گچی، سیمان، برخی محصولات فولادی و و مصالح ساختمانی برخوردار است بین این هیات‌های تجاری خارجی و تولیدکننده‌های استان نیز همرسانی لازم برقرار شد.

وی با اشاره به توجه ویژه بسیاری از کشورها به انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر تصریح کرد: با توجه به تعدد روزهای آفتابی در استان و هدفگذاری ویژه استاندار سمنان در این بخش، بسیاری از استان‌های دیگر و حتی برخی هیات‌های خارجی برای بهره‌گیری از توان و تجربه استان در این بخش رایزنی‌هایی داشتند.

وی با اشاره به طرح‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر زنجیره ارزش راهبردی در استان خاطرنشان کرد: با توجه به طرح توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی ملی در کشور، برنامه مطالعاتی گزینش زنجیره‌های ارزش راهبردی با تشکیل یک کارگروه در استان آغاز و زنجیره‌ ارزش خودرو و زنجیره اقتصاد دیجیتال به عنوان زنجیره‌های ارزش راهبردی استان انتخاب شدند. در همین ارتباط در نمایشگاه اخیر نیز زمینه توسعه همکاری‌ها در این دو بخش به طور ویژه در دستور کار مسئولان استان قرار داشت.

سمنان در مسیر تبدیل به هاب تکنولوژی حمل و نقل منطقه 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با بیان اینکه وزارت کشور طی مکاتبه‌ای با استان، یکی از امتیازات استان در مقایسه با دیگر استان‌ها را توجه به بحث «مدل‌سازی» اعلام کرد و افزود: یکی از ظرفیت‌های یگانه و کم‌نظیر استان در این بخش «سامانه مدیریت پروژه» یا plm است که به طراحی همزمان و یکپارچه قطعات در بخش صنعت می‌پردازد و در حال حاضر برخی از شرکت‌های بزرگ بین‌المللی حمل و نقل از آن استفاده می‌کنند.

وی اجرایی شدن پروژه‌های مشترک بین استان و برخی وزارتخانه‌ها و یا شرکت‌های بزرگی همچون مپنا و خودروسازهای بزرگ را در همین راستا ارزیابی و تصریح کرد: plm از این ظرفیت برخوردار است که در همه حوزه‌های فنی، مهندسی، تجاری و... مورد استفاده قرار گیرد. خوشبختانه استان سمنان از نیروهای انسانی جوان و نخبه زیادی از این بخش بهره می‌برد که شرکت دانش‌بنیان افرا یکی از نمونه‌های موفق آن است که در مشارکت با دیگر واحدها، در حال تبدیل کردن استان به هاب تکنولوژی حمل و نقل در منطقه است.

وی یادآوری کرد: یکی از طرح‌های این واحد، طراحی اتوبوس برای برخی شرکت‌های بزرگ چینی است و طراحی‌های و تولیدات این مجموعه با استانداردهای بزرگ جهانی همخوانی دارد و همین نشان‌دهنده توان بالای مجموعه‌هایی از این دست است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha