علی اصلانی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اهمیت و جایگاه کارگران اظهار کرد: طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری، ارزش کارگر در جامعه باید با صدای بلند گفته و در جامعه مشخص شود.
وی افزود: بنابراین هر تلاشی که برای ارتقاء زندگی کارگر انجام شود؛ در جهت بهبود کار، محصول و تولید بوده و در نهایت به بهبود وضعیت کشور میانجامد و این یک سرمایهگذاری است.
اصلانی ادامه داد: خوشبختانه در بحث دستمزد، نسبت به سال گذشته اقدام خوبی صورت گرفت و با دید مثبتی که ایجاد شد، با توجه به هزینه سبد و تورم و آنچه که مد نظر شورای عالی کار بود، دستمزد ۴۵ درصد افزایش پیدا کرد.
وی با تاکید بر توجه به معیشت کارگران، اظهار کرد: مطابق آنچه که همواره بر آن تاکید شده، از یک سو باید نگاه تکریم و تحسین نسبت به کارگران داشته باشیم و از سوی دیگر در زندگی کارگران تغییرات محسوس و جدی صورت گیرد.
این فعال کارگری در ادامه با اشاره به چالشهای حوزه کارفرمایان بیان کرد: مشکلی که در حال حاضر کارفرمایان با آن دست و پنجه نرم میکنند، کمبود نیروی کارگر است. یکی از دلایلی که باعث شده به این سمت برویم، تمایل به اشتغال در کارهای غیر مولد است.
اصلانی گفت: در سالهای گذشته سهم بخش خدمات از اشتغال بین ۳۸ تا ۴۰ درصد بوده است، اما در حال حاضر این مقدار به ۵۸ درصد رسیده است.
وی مطرح کرد: این تغییر یعنی ۵۸ درصد از نیروی کار در بخش خدمات در حال کار هستند و این موضوع یک زنگ خطر برای کشور است.
وی یادآور شد: یکی از دلایل افزایش مشاغل غیر مولد طی سالهای گذشته، عدم توجه به افزایش دستمزد کارگران در برابر تورم و سبد هزینهای بوده است.
اصلانی گفت: اگرچه در سالهای گذشته بر افزایش دستمزد تاکید فراوانی شد؛ اما به نتیجهای نرسید و این امر باعث شد که فاصله خط فقر با تورم زیادتر شده و نهایتا کارگران برای اینکه بتوانند هزینههای خود را تامین کنند به کارهای غیر مولد روی آورند.
این فعال کارگری در ادامه مطرح کرد: نمونه بارز این گرایش، افزایش تمایل به کار در تاکسیهای اینترنتی است.
دبیر کانون شورای اسلامی کار البرز در ادامه افزود: بر اساس آمار، نزدیک به شش میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در تاکسیهای اینترنتی مشغول کار هستند که از این تعداد سه میلیون نفر به صورت موقت فعالیت دارند.
وی گفت: در حالی که در بالادست گردش مالی بزرگی دارند، اما رانندگان دارای پوشش بیمه نیستند و خدمات خاصی هم دریافت نمیکنند.
وی افزود: البته به تازگی سازمان تامین اجتماعی پیشنهادی مبنی بر آماده بودن این ارگان برای ارائه پوششهای بیمهای رانندگان به این شرکتها داده است که امیدواریم محقق شود.
اصلانی اظهار کرد: اما اگر این شرایط و تمایل به مشاغل غیرمولد به همین منوال ادامه پیدا کرده و فاصله خط فقر با تورم بیشتر شود؛ خطر جدی برای تولید و کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: در واقع اینکه امسال کارفرمایان با روی باز در شورای عالی کار حضور پیدا کردند، به این دلیل بود که اگر افزایش حقوق به تورم نزدیک نشود با کمبود کارگر مواجه خواهند شد.
اصلانی اظهار کرد: در حالی که کماکان برخی از شهرکهای صنعتی با کمبود کارگر مواجه هستند و یک بخشی از این اتفاق، به دلیل عدم افزایش دستمزد و بخش دیگر به این دلیل بوده که نتوانستیم فرهنگ کار را به درستی تعریف و نهادینه کنیم.
وی یادآور شد: تک فرزندی هم عامل موثری بوده و از طرف دیگر نتوانستیم دهههای ۸۰ و ۹۰ را با فرهنگ کار و شهرکهای صنعتی آشنا کنیم.
این فعال کارگری ادامه داد: این عوامل در کنار عدم تمایل جوانان به ازدواج و داشتن فرزند دست به دست هم داده و اثرات خود را در بحث تولید، مشاغل مولد و حوزه کارگری نشان داده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر دولت در مورد کار فرهنگ سازی نکند و ارزش کار بیان نشود، در آیندهای نزدیک با کمبود نیروی کار مواجه خواهیم بود.
دبیر کانون شورای اسلامی کار البرز عنوان کرد: مشکل دیگر خروج مهاجران افغان است. چون بخشی از مشاغل مثل صنعت ساختمانی، کشاورزی و دامپروری که جوانان امروزی حاضر به کار نیستند، توسط این افراد انجام میشد.
وی گفت: امیدواریم دولت جدید درباره فرهنگ سازی کار ایرانی اقدامی موثری را تدبیر کند تا بتوانیم با فرهنگ سازی در مدارس، جامعه و رسانهها جوانان را به این مشاغل ترغیب کنیم.
اصلانی تاکید کرد: کشوری موفق است که در تولید پیشتاز باشد. در صورتی که تولید به خطر بیفتد، امنیت ملی هم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات