• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404021006846
  • خبرنگار : 51036

۳۱ مورد گزش ناشی از جانوران و حشرات در چهارمحال و بختیاری گزارش شد

۳۱ مورد گزش ناشی از جانوران و حشرات در چهارمحال و بختیاری گزارش شد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس اورژانس پیش بیمارستانی چهارمحال و بختیاری گفت:از ابتدای فروردین‌ سال جاری تاکنون ۳۱ مورد گزش گزارش شده‌ است که قابل تفکیک نیستند و شامل عقرب، مار، زنبور و... می‌شوند.

محمود شمسی پور دهکری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اکثر موارد درمان عقرب گزیدگی مشتمل بر اقداماتی است که باعث تخفیف درد می شود و تنها در مواردی که به گونه‌های خطرناک مشکوک می‌شویم (توصیف بیمار از ظاهر عقرب و یا به دام افتادن عقرب توسط افراد دیگر و شناسایی گونه آن) در صورت موجود بودن سرم عقرب، لازم است از آن استفاده شود.

شمسی‌پور بیان کرد: مواردی وجود دارند که در صورت عقرب گزیدگی بهتر است رعایت شوند و این موارد شامل شستشوی محل زخم با آب و صابون، استفاده از کمپرس سرد برای کاهش درد و تورم است، البته بهتر است برای استفاده از کمپرس سرد از یک تکه یخ استفاده شود اما به هیچ‌وجه نباید اندام گرفتار را در آب یخ غوطه‌ور ساخت، همچنین برای کاهش درد می‌توان از قرص استامینوفن استفاده کرد اما از مصرف آسپرین و ایبوپروفن باید پرهیز شود.

وی ادامه داد: هنگام عقرب گزیدگی نباید آنتی‌بیوتیک استفاده شود زیرا کمک‌کننده نیست، در حقیقت باید فرد عقرب‌گزیده در تمام این مراحل آرامش و خونسردی خود را حفظ کند.

شمسی‌پور در رابطه با اقدامات پیشگیرانه برای کنترل عقرب در محیط زندگی، گفت: هیزم، سنگ و هرگونه زباله از مجاورت محل زندگی باید زدوده شود و در هنگام تمیزکردن این مکان‌ها باید از دستکش و وسایل حفاظتی دیگر استفاده کرد، همچنین درز در و پنجره‌ها و هرگونه شکافی که در ساختمان است باید مسدود شود تا از ورود عقرب به داخل خانه ممانعت صورت گیرد.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی چهارمحال و بختیاری در رابطه با اهداف اقدام‌های اولیه درمانی مارگزیدگی، تصریح کرد: فراهم کردن شرایط انتقال بیمار به مرکز درمانی، کنترل استرس یا علائم زودرس و خطرناک ناشی از مارگزیدگی، حفظ حیات بیمار و پیشگیری از بروز عوارض پیش از رسیدن بیمار به مرکز درمانی و تلاش برای به تاخیر انداختن جذب سیستمیک سم مار از اهداف اولیه درمان مارگزیدگی‌است.

وی در پایان گفت: در این موارد، آسیب دیده باید هرچه سریع‌تر به مرکز درمانی مجهز انتقال یابد و در حین انتقال تحتی‌الامکان از حرکت دادن اندام مارگزیده خودداری شود، زیرا هرگونه افزایش حرکت یاانقباضات عضلانی باعث انتشار سم از محل گزیدگی و افزایش جذب سیستمیک آن می‌شود، همچنین از راه رفتن بیمار جلوگیری و با ویلچر یا برانکارد منتقل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha