این کتاب توسط دکتر سحر مهاجر، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل) تالیف شده است که به نحوه بکارگیری انواع ساختارهای جدید نانو برای دارورسانی هدفمند به بافت های بیمار می پردازد.
سیستم های پیشرفته و هدفمند دارورسانی یکی از نیازهای اساسی پزشکی امروز به شمار می رود. هنگامی که دارو توسط بیمار مصرف می شود(خواه خوراکی باشد یا نباشد) در نهایت به جریان خون وارد می شود و از آنجا در سراسر بدن پخش می شود. این میزان از دارو به همه ارگان های بدن رسانده می شود و اساساً میزانی از دارو که به ارگان هدف می رسد، قابل توجه نیست؛ بنابراین به بیمار میزان بیشتری از دارو داده می شود، این میزان بیشتر دارو می تواند خطراتی برای سلامتی بیمار داشته و بر کیفیت زندگی او در زمان حال و آینده تأثیر گذار باشد. اگر روشی وجود داشته باشد که با آن بتوان به طور هدفمند دارو را به ارگان مورد نظر رساند پس می توان میزان کمتری از دارو به بیمار داد، اما نتیجه همچنان مطلوب باشد.
دارورسانی، در یک تعریف کلی، به معنی رساندن هدفمند دارو به بافت یا ارگان خاصی در بدن است. این کار می تواند از طریق خون، مایعات غیرخونی و یا تزریق مستقیم دارو انجام شود. هم اکنون روش های نوینی برای این کار وجود دارد و هر روز بیشتر توسعه می یابد. میزان دارو همیشه باید بین دو میزان، کمترین حد سمیت( MTC)و حداقل غلظت موثر (MEC) نگه داشته شود تا ضمن حفظ اثر گذاری، سمیت دارو نیز بر بدن تاثیر شدیدی نداشته و سلامت بیمار ضمن درمان تضمین شود. همه این اهداف و بیشتر را می توان با دارورسانی هدفمند به دست آورد.
یک سیستم دارورسانی موثر دو کار را انجام می دهد؛ اول این که دارو را به ارگان هدف می رساند و دوم این که میزان موثر دارو در بدن را حفظ می کند و مانع افت میزان آن می شود.
در کتاب حاضر، به مطالعه دارورسانی، لزوم استفاده از انواع نانو حاملهای هوشمند برای رساندن هدفمند دارو به بافت هدف، بارگذاری دارو و نیز به کمینه رساندن اثرات جانبی دارو پرداخته شده است.
کتاب« دارورسانی هدفمند » ۲۱۴ صفحه ای و در ۱۰ فصل تالیف شده است و به قیمت ۲۵۰ هزار تومان در دسترس علاقمندان قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات