اسماعیل گرچی پور امروز چهارشنبه، دهم اردیبهشت در جشن روز کار و کارگر که با محوریت تجلیل از کارگران و کارفرمایان نمونه استان گیلان برگزار شد، عدالت محوری در مزد، کاهش حوادث ناشی از کار، بهبود معیشت کارگران و مهارت افزایی نیروی کار در حوزه فنی و حرفه ای را جزو برنامه های اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانست و اظهار کرد: پویش «ایران ماهر» را راه اندازی کردیم.
وی با اشاره به اهمیت شعار «سرمایه گذاری برای تولید»، افزود: متاسفانه با افزایش نرخ استهلاک در اقتصاد ایران به ویژه در خط تولید مواجه هستیم؛ این در حالی است که برخی از بنگاه های اقتصادی در چرخه عمر خودشان از بلوع عبور کرده به پیری رسیده بودند و نیاز به جبران نرخ استهلاک از طریق بازسازی و نوسازی خط تولید داشتند، اما سرمایه گذاری لازم را از محل منافع تولید در این بخش انجام ندادند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مجتمع چوکا را یکی از برندهای ریشه دار و تاریخی گیلان در عرصه تولید دانست که نیازمند بازسازی و نوسازی خط تولید است و تصریح کرد: جبران نرخ استهلاک در اقتصاد ایران از طریق بازسازی و نوسازی خط تولید، منجر به تحقق تولید به معنای واقعی می شود.
گرجی پور با اشاره به بازدید خود از مجتمع چوکا، از آمادگی کارگران این کارخانه برای همراهی با فرایند بازسازی و نوسازی خط تولید خبر داد و اضافه کرد: کارگران این واحد تولیدی حاضر هستند با تحمل همه سختی ها و مشکلات معیشتی، چوکا را به گذشته پرافتخارش بازگردانند.
وی نیروی کار را سرمایه انسانی دانست و متذکر شد: رشد اقتصادی به دو مولفه مهم یعنی افزایش سرمایه ثابت و نیروی کار، به ویژه نیروی کار ماهر نیاز دارد.
معاون وزیر تعاون از مراکز آموزشی خواست به طرف مهارت آموزی نیروی کار بروند تا موجب تقویت سرمایه انسانی جامعه شوند و خاطرنشان کرد: کارگران ما شایسته یک زندگی شرافتمندانه همراه با رفاه هستند و وظیفه ماست که کم و کاستی ها را رفع کنیم.
وی اشتغال پایدار را در گرو تکمیل زنجیره تولید دانست؛ نه صرفا رشد اقتصادی و اضافه کرد: بنگاه های اقتصادی خرد باید به بنگاه های بزرگ متصل شوند، زیرا بنگاه های اقتصادی نقش پیشران اقتصاد را دارند و لذا رشد و توسعه و پیشرفت و اشتغال پایدار در گرو این اتصال است.
گرجی پور اشتغال رسمی و اشتغال غیررسمی را در کشور به ترتیب ۵۵ و ۴۵ درصد دانست و متذکر شد: ۶۰ تا ۶۲ درصد اشتغال در گیلان غیررسمی و حدود ۳۸ درصد در بخش رسمی است لذا لازم است به ظرفیت بنگاه های اقتصادی بزرگ و با سابقه در گیلان توجه شود و زمینه اتصال کسب و کارهای خرد به این بنگاه ها را فراهم کنیم تا اقتصاد پایدار رقم بخورد.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی در حوزه رفاه و رشد اقتصادی گیلان باید براساس مطالعات آمایش سرزمین و اطلاعات ثبتی تعریف شود، عنوان کرد: گیلان رتبه ۱۶ میانگین دهک بندی را در کشور دارد، در حالی که ۳۶ درصد جمعیت استان در سه دهک پایین هستند و این شاخص در کشور، ۳۴ درصد است.
به گزارش ایسنا، در پایان از کارگران و کارفرمایان نمونه استان تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات